Róże w ogrodzie 2015
-
- 200p
- Od: 26 gru 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże w ogrodzie 2015
Ja też go zamówiłam, ale jak będzie w paski, to wylatuje pierwszy i leci do Mai 

Ula
- alexia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
Elwi , Ula , mysle , ze Majka przyjmie z otwartymi ramionami te niechciane M.Ch. ... 

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 200p
- Od: 26 gru 2013, o 16:23
A może to celowe działanie Mai, żeby powiększyć swoją kolekcję M. Ch.
Co za przebiegłość 

Ula
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fioletowy różanecznik robi wrażenie! Ale i bratki w Twoim obiektywie potrafią zachwycić.
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elwi, jaki paszczur
Toć on śliczny. I za nic go nie oddam. Mój Ci on
Majka, nawet na to nie licz 

Zachwycają mnie.wszystkie roślinki ,wystarczy umiec się dziwic. Róże to małe dzieła sztuki.Będę częstym gościem w Twoim ogrodzie.Pozdrawiam
Helenka
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Dzień dobry
dziękuję za tak liczne odwiedziny i przemiłe wpisy.
Grypa mnie dopadła, ale już się wykurowałam. Dziś zrobiłam wysiew floksów i pietruszki karbowanej.
Nosi mnie żeby już zacząć coś kopać, grabić, ryć w ziemi. Mam nadzieję, że to ostatnie brzydkie dni, bo przecież podobno ?w marcu jak w garncu?
Ola2310 ? różanecznik ma już ponad 15 lat i to jest jeden krzak. Był mocno przycięty w ubiegłym sezonie.
Ewunia7 Filipa dostałam w prezencie? wiem, że był kupiony w Polsce. Zdjęcie zrobię przy okazji wiosennej odsłony. Nie wiedziałam, że tak się nazywa.
Aniu powojnik Anita rośnie bez problemu. Cały sezon rósł w 35 litrowej donicy, na jesieni przesadziłam do gruntu. Oceniam jego możliwości na trzy przęsła płotu. To bezproblemowa odmiana.
Alexia musisz w tym roku być wcześniej. Zdjęcia robiłam wykorzystując styl panoramiczny.
Bawiłam się tym. Koniecznie muszę wypróbować styl retro.
Aprilku jak wiosna zaprosi nas do prac w ogrodzie wtedy na pisanie będzie mało czasu.
Teraz w każdej wolnej chwili zaglądam i czytam.
Ostróżki są bardzo wdzięczne, sporo posadziłam do donic. Polecam sadzić je właśnie w donicach.
Można z tym latać po całym ogrodzie. Czekam na Twój wątek.
Ewa7 kamykowa wysepka, ładnie nazwałaś to miejsce.
Margo2 , Gosia hahaha, obramowania rabat sprawdzają się. Zawsze można zrobić nowa rabatkę hahaha.
Daffodil, Asia mam te podpory, kupowałam w OBI tam trzeba, co jakiś czas zaglądać i pytać.
Trochę masz rację, zawsze skupiam się na rabatach różanych, to moja pasja.
ewamaj66, Ewciu i ja mam od strony północnej mech na trawniku, nie zwalczysz go. To mus polubić.
Dorotka 350, mój Paul Bocuse padł jeszcze przed zimą. Widziałam nowości i powiem, że ja też się zastanawiam. Na dzień dzisiejszy nie widzę żeby mi coś wyleciało, ale wiadomo nie trzeba jeszcze przesądzać. Nie wytrzymałam i kliknęłam na pienne Jasminy, to takie odreagowanie na brak kolorów.
Pashmina, Ewa one są takie sympatyczne i bardzo cieszą oczy.
Mufeczko posadzę powojniki przy plotkach drewnianych i przy specjalnych kratach do powojników. Kilka posadzę wokół tarasu, cień jest mi potrzebny, bo ze słońca muszę uciekać. Wybrałam odmiany szybko rosnące.
Elwi, mam nadzieję, że będziesz z Mareczka zadowolona, za jakość sadzonki nie odpowiadam hihihi. Oczka nie pokazywałam, bo cały sezon próbowałam tam wprowadzić zmiany. Ostre słońce wyganiało mnie skutecznie z ogrodu.
Chyba w tym sezonie uda mi się i foty będą.
rikkuu, Ula przygarnę hihihi ale, to przebiegłe działanie.
Alexia, jak Ty mnie znasz, masz rację u mnie chciany hihihi.
ewka36jj dziękuję, uwielbiam te małe śmiejące się mordeczki.
Iwonka1 hahahaha będę ciekawa, co będziecie o nim pisać w tym sezonie.
helenask, witaj na forum. Zapraszam Cię serdecznie. Ładnie i trafnie to ujęłaś ?róże, to małe dzieła sztuki?
Na taką wiosnę czekam

dziękuję za tak liczne odwiedziny i przemiłe wpisy.
Grypa mnie dopadła, ale już się wykurowałam. Dziś zrobiłam wysiew floksów i pietruszki karbowanej.
Nosi mnie żeby już zacząć coś kopać, grabić, ryć w ziemi. Mam nadzieję, że to ostatnie brzydkie dni, bo przecież podobno ?w marcu jak w garncu?
Ola2310 ? różanecznik ma już ponad 15 lat i to jest jeden krzak. Był mocno przycięty w ubiegłym sezonie.
Ewunia7 Filipa dostałam w prezencie? wiem, że był kupiony w Polsce. Zdjęcie zrobię przy okazji wiosennej odsłony. Nie wiedziałam, że tak się nazywa.
Aniu powojnik Anita rośnie bez problemu. Cały sezon rósł w 35 litrowej donicy, na jesieni przesadziłam do gruntu. Oceniam jego możliwości na trzy przęsła płotu. To bezproblemowa odmiana.
Alexia musisz w tym roku być wcześniej. Zdjęcia robiłam wykorzystując styl panoramiczny.
Bawiłam się tym. Koniecznie muszę wypróbować styl retro.
Aprilku jak wiosna zaprosi nas do prac w ogrodzie wtedy na pisanie będzie mało czasu.
Teraz w każdej wolnej chwili zaglądam i czytam.
Ostróżki są bardzo wdzięczne, sporo posadziłam do donic. Polecam sadzić je właśnie w donicach.
Można z tym latać po całym ogrodzie. Czekam na Twój wątek.
Ewa7 kamykowa wysepka, ładnie nazwałaś to miejsce.
Margo2 , Gosia hahaha, obramowania rabat sprawdzają się. Zawsze można zrobić nowa rabatkę hahaha.
Daffodil, Asia mam te podpory, kupowałam w OBI tam trzeba, co jakiś czas zaglądać i pytać.
Trochę masz rację, zawsze skupiam się na rabatach różanych, to moja pasja.
ewamaj66, Ewciu i ja mam od strony północnej mech na trawniku, nie zwalczysz go. To mus polubić.
Dorotka 350, mój Paul Bocuse padł jeszcze przed zimą. Widziałam nowości i powiem, że ja też się zastanawiam. Na dzień dzisiejszy nie widzę żeby mi coś wyleciało, ale wiadomo nie trzeba jeszcze przesądzać. Nie wytrzymałam i kliknęłam na pienne Jasminy, to takie odreagowanie na brak kolorów.
Pashmina, Ewa one są takie sympatyczne i bardzo cieszą oczy.
Mufeczko posadzę powojniki przy plotkach drewnianych i przy specjalnych kratach do powojników. Kilka posadzę wokół tarasu, cień jest mi potrzebny, bo ze słońca muszę uciekać. Wybrałam odmiany szybko rosnące.
Elwi, mam nadzieję, że będziesz z Mareczka zadowolona, za jakość sadzonki nie odpowiadam hihihi. Oczka nie pokazywałam, bo cały sezon próbowałam tam wprowadzić zmiany. Ostre słońce wyganiało mnie skutecznie z ogrodu.
Chyba w tym sezonie uda mi się i foty będą.
rikkuu, Ula przygarnę hihihi ale, to przebiegłe działanie.
Alexia, jak Ty mnie znasz, masz rację u mnie chciany hihihi.
ewka36jj dziękuję, uwielbiam te małe śmiejące się mordeczki.
Iwonka1 hahahaha będę ciekawa, co będziecie o nim pisać w tym sezonie.
helenask, witaj na forum. Zapraszam Cię serdecznie. Ładnie i trafnie to ujęłaś ?róże, to małe dzieła sztuki?
Na taką wiosnę czekam

-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Majeczko to Ty masz też inne kwiaty
?. Nie żartuję, wiem, że masz i pięknie teraz zaprezentowałaś dodatki, wykończenia i detale.
Powojniki u Ciebie czują się bardzo dobrze, nie wiem czemu u mnie takie marne, przecież to niedaleko
. A RH jest to istne cudo, mój jedyny dokonał żywota, w zeszłym roku nie zakwitł, a w tym padł.
.

Powojniki u Ciebie czują się bardzo dobrze, nie wiem czemu u mnie takie marne, przecież to niedaleko

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
A ten clematis na pierwszym zdjęciu to...??
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Dzisiejszy ponury i deszczowy dzień nie wyglądał wiosennie w najmniejszym stopniu, więc Twoje zdjęcia trafione w punkt
Dobrze, że wykorzystałam słoneczną, choć zimną środę na przycięcie powojnikowego potwora. Jedną z najmniej lubianych prac mam z głowy
Mech dosyć lubię, nie razi mnie, a teraz wręcz koi oczy świeżą zielenią

Mech dosyć lubię, nie razi mnie, a teraz wręcz koi oczy świeżą zielenią

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Witaj Maju:)
Dobrze,że już czujesz się lepiej
Wiosna pomału się zbliża,niedługo marzec,na niego czekam.
Wczoraj obcięłam pędy powojnikom balkonowym,a dziś posieję drugą partię kobei,bo niestety pierwszą zalałam
Moje floksy ładnie powschodziły i z dnia na dzień są większe.
Z tego co pamiętam to masz powojnika górskiego u siebie? Muszę zakupić żelaznego na siatkę,bo Sweet Summer Love coś mi nie rośnie,a Purple Spider też się na mnie obraził
Miłego weekendu
Dobrze,że już czujesz się lepiej

Wczoraj obcięłam pędy powojnikom balkonowym,a dziś posieję drugą partię kobei,bo niestety pierwszą zalałam

Moje floksy ładnie powschodziły i z dnia na dzień są większe.
Z tego co pamiętam to masz powojnika górskiego u siebie? Muszę zakupić żelaznego na siatkę,bo Sweet Summer Love coś mi nie rośnie,a Purple Spider też się na mnie obraził

Miłego weekendu

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dorotko obstawiam Guernsey Cream.dorcia7 pisze:A ten clematis na pierwszym zdjęciu to...??

Majeczko i nam chce się takiej wiosny! Mówisz, że ostróżki radzą sobie w pojemnikach? Fajny patent na zmianę wystroju w zależności od nastroju.

- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Maju również życzę zdrowia
Dorotko a ten powojnik to Ania ma rację , też go mam

Dorotko a ten powojnik to Ania ma rację , też go mam

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Dzień dobry 
Dorotka posadź sprawdzone odmiany powojnika, u mnie było z nimi podobnie.
RH lubi kwaśną ziemię i wodę.
Dorcia7 to jest powojnik Guernsey Cream
ewamaj66 jak mi jest brak zieloni, może być i choć zielona trawka. Porządki po zimie planuję dopiero na początku marca, liczę na słonko.
Annes77, Ania kup powojnik Anita, super zarośnie płotek.
Zastanawiam się jak pikować floksy, czy podobnie jak lobelię. Kobea jest trudna roślinką do siania.
W ubiegłym miałam podobnie nie każde nasionko chciało mi kiełkować.
Dla Ciebie również dużo zdrówka i miłego weekendu.
aneczka1979, Aniu masz racje to jest Guernsey Cream, kwitnie bardzo wcześnie.
Nie tylko ostróżki mam w donicach inne byliny również. Można polatać z donicami po ogrodzie to tu, to tam.
inka52, Teresko dziękuję, pilnuje się, żeby mieć zdrowie na początek marca, bo planuję rozpocząć już prace wiosenne.

Miłego dnia

Dorotka posadź sprawdzone odmiany powojnika, u mnie było z nimi podobnie.
RH lubi kwaśną ziemię i wodę.
Dorcia7 to jest powojnik Guernsey Cream
ewamaj66 jak mi jest brak zieloni, może być i choć zielona trawka. Porządki po zimie planuję dopiero na początku marca, liczę na słonko.
Annes77, Ania kup powojnik Anita, super zarośnie płotek.
Zastanawiam się jak pikować floksy, czy podobnie jak lobelię. Kobea jest trudna roślinką do siania.
W ubiegłym miałam podobnie nie każde nasionko chciało mi kiełkować.
Dla Ciebie również dużo zdrówka i miłego weekendu.
aneczka1979, Aniu masz racje to jest Guernsey Cream, kwitnie bardzo wcześnie.
Nie tylko ostróżki mam w donicach inne byliny również. Można polatać z donicami po ogrodzie to tu, to tam.
inka52, Teresko dziękuję, pilnuje się, żeby mieć zdrowie na początek marca, bo planuję rozpocząć już prace wiosenne.

Miłego dnia