Ogródek Gosi cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.15

Post »

Aniu, bardzo polecam wszelkie powojniki bylinowe. Mam co prawda tylko 3, ale wszystkie są bezproblemowe. Nie potrzebują żadnych dodatkowych zabiegów.
Ta biała igła to dziewanna.

Aga, na razie nie planowałam dzielenia. Zrobiłam to w zeszłym roku. Musi się znowu rozrosnąć.
Ale jeśli, będę pamiętała. :D

Jolu, Iwonka ma rację, to dziewanna. Ta jest wysoka, a na przedostatnim miejscu jest inna odmiana, ale niziutka i w innym kolorku.
W sumie to tuje najlepiej ciąc w sierpniu, ale było tak gorąco, że nie miałam na to ochoty. Zostawiłam znowu na zimę. Tak naprawdę drzewka tnie się właśnie w styczniu, kiedy soki jeszcze nie krążą. Tylko, że teraz to chyba nie przestały, bo było za ciepło. Myślę, że w tym roku będę cieła w sierpniu, żeby potem nie marznąć.
A ja z trawami jakoś omknęłam. Na razie nie zauważyłam, żeby ruszyły. Ja stip w ogóle nie tnę. Miałam przykre doświadczenia z ich wymarzaniem po ścięciu. Niby były zielone w środku, a po ścięciu usychały. Dlatego od 2,3 lat nie ścinam. Wygląda to trochę słabo wczesną wiosną, ale potem dziwnym trafem stipa nagle zielenieje.
Ja patrzę na to, czy angielka, czy niemka, bo ta ostatnia to pewnik. Angielki u mnie słabiej sobie radzą, bo chyba wymagają bardziej gliniastej ziemi. Straciłam już kilka, rosną 2,3 lata, a potem zaczynają zamierać.
Jestem ciekawa, czy różyczka przezyła. Cieszę się, że Ci się spodobała

Sabinko, niektóre łapią. Mój Roguuchi, posadzony 2 lata temu, złapał, ale mimo to chcę go mieć. Nie wiem, od czego to zależy, bo ten różowy był zdrowy cały czas, mam go od 4 lat chyba i ani razu nie chorował.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Gosia, może to kwestia dobrego miejsca.. ten różowy ma jakiś większy przewiew ;:218
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, co to za trawka z takimi wąskimi kłoskami ? Bo perłówka jest podobnej wielkości, ale ma bardziej puszyste kitki...

http://images77.fotosik.pl/335/29295efbe6679af0.jpg

http://images77.fotosik.pl/330/04726a429b58b7d4.jpg
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko, u mnie raczej oba mają dobry przewiew. Ale słyszałam, że Roguuchi łapie mączniaka. I tak go lubię :D

Marysiu, na pewno to perłówka orzęsiona. U mnie nie dosyć, że na piasku, to jeszcze rośnie na skarpie. Wody ma bardzo mało. Może to jest przyczyna słabego kwitnięcia

Będę Was jeszcze męczyć tymi czerwcowymi zdjęciami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ta jest cudna! Kocham takie pełne kuleczki! ;:167

Obrazek
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Gosiu męcz męcz ;:224 . Czerwcowe widoki są cudowne i mogę oglądać godzinami. Chociaż im więcej zdjęć oglądam tym bardziej jestem niecierpliwa. Ach marzy mi się już maj ;:131 . Pozdrawia :wit.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Cześć Gosiu! Ciekawe, dlaczego z naparstnicami w tym roku miałaś słabo, zawsze Ci tak pięknie rosły.
Ja długo kwitnie ten jasnopomarańczowy krwawnik? To Terracota?
Wiesz, tak popatrzyłam na Twój przedogródek - niewiele tam zostanie trawnika, jeśli zrobisz dwie ścieżki... Czuję, że zniknie w ogóle. I może warto "wbić się" ścieżką przy schodach w ten narożnik z kostki? Zatuszowałoby to ten kąt. Daj znać, jak zapadną jakieś decyzje ze ścieżką.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko, to Golden Celebration, ja też ją ;:167
Tylko, żeby ona chciała mnie tak kochać :(
Angielki mnie nie lubią. Pilgrim właśnie padł, ale mam zamiar jeszcze raz go kupić.
I mimo wszystko inne jeszcze też
Jak się czujesz? ;:196

Ewelinko, wiosna może przyjść wcześniej niż myślisz. Dzisiaj kos śpiewał tak pięknie, że aż zatrzymałam się na chwilę, żeby posłuchać.

Izuś, wiem, że tam będzie mało miejsca. Te kąty chciałabym zagospodarować. Marzy mi się posadzenie tam czegoś. Ale z trawnika nie zrezygnuję.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Czuję się ,,świetnie" i takiej wersji będziemy się trzymać. ;:224
Pamiętasz jak rozkochałam się w Twoich ostnicach? ;:333 Sadzonki od Ciebie posadziłam z przodu domu, a na zachód dokupiłam sobie jeszcze trzy całkiem spore :;230 Ja naprawdę jestem niepoprawna. ;:170
Miałam ochotę poprzycinać krzewy i trawy, ale ani sił, ani pogody na to, więc jak co roku wiosną nie będę mogła się ogarnąć z robotą. ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Gosiu,jak się nazywa ta piękna róża na 3 i 4 zdjęciu od końca?
Podobają mi się Twoje bylinowo- różane rabaty.Fajnie to wygląda. ;:215
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odpowiem jeszcze Izie, bo zapomniałam o pytaniach.
Tak to Teracitta, kwitnie 2 razy w sezonie. Dokładnie nie mam pojęcia ile. Po pierwszym kwitnieniu przycinam jak ostróżki, do ziemi. Odrasta

Reniu, Ty to teraz lepiej nie ryzykuj. Jest jeszcze zimno. Zdążysz z pracami.
Tylko nie obcinaj ostnic. Lepiej nie ryzykować. Ja je tylko wyczesuje. Myslę, że ostnice się wysiały. Powinnaś mieć ich więcej
Ja mam całą masę

Małgosiu, cieszę się, że podobają Ci się moje rabatki. Staram się jak mogę
Różyczka o którą pytasz to Jazz. Cudowna rabatówka. Kwitnie wielokrotnie. Mnie najbardziej podoba się ten zmienny kolor. I masa kwiatów, którym nie straszne upały.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Goś, ja sobie wczoraj uświadomiłam, że to białe to dziewanna ;:306 jak oglądałam jakąś gazetę ogrodową. Coś mi się pochrzaniło.
Stip też nie tnę, wyczesuję po troszku. Choć nie wiem czy coś mi przezimowało ;:131 wyglądają na martwe. No i carex Frosted Curls wygląda okropnie. Chyba padała...szkoda by było ;:145
A róże w stipach wyglądają niesamowicie.
helenask
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 sty 2016, o 12:30

Post »

Witaj Margosiu - Gosiu. Chcę się pochwalic moim nowym zakupem roślinek.Nie pytaj gdzie posadzę , bo nie wiem. Słyszę już Twój chichot
Helenka
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola, bardzo dobrze, że nie tniesz. Szkoda ryzykować. Myslisz, że nie przetrwały? Nie ma ani grama zielonego w środku? U mnie też kiepsko wyglądają, ale łudzę się, że w tych resztkach zielonego tkwi jeszcze zycie. W razie czego siewki mają się całkiem niexle. Przynajmniej niektóre.

Helenko, :D
Jak na razie to Ty tylko napomknęłaś o zakupach, a nie się pochwaliłaś. Ale jestem ciekawa co znowu zakupiłaś. I gdzie. O to gdzie posadzisz się nie martwię. Zawsze znajdziemy miejsce ;:306

Trzeba się spieszyć ze zdjęciami wspomnieniowymi, bo zaraz nowe będą. Jeszcze nigdy tak nie miałam, że do wiosny nie zdążyłam pokazać wszystkich zdjęc. Niesamowite czasy. Chociaz dzisiaj nie wyglądało na zewnątrz najlepiej. Teraz bada śnieg z deszczem.
Zatem na poprawę pogody i nastroju

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

witaj Gosiu,bardzo mi poprawiłaś humor ,bo u mnie ogrom śniegu nasypało i nawiało ,wiec twój kolorowy ogród z radością oglądam,róże masz cudowne, :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”