Ogród Marty-cz.aktualna
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Marto, jestem i ja
Aż mnie ślina zalała na te papierówki.. bo to papierówki, prawda?
Ależ apetycznie wyglądają i ten zapach.. nie ma chyba bardziej aromatycznych jabłek, a może to dlatego, że są pierwsze i każdy na nie czeka 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś przeszłam po ogrodzie i poczęstowałam się jabłkami.
Mam przyjemność takie jadać, moja przyjaciółka dzieli się swoimi zbiorami.
Czarnuszka urocza,
będę przesadzać swoją do róż.
Elmshorn cudnymi bukietami cię obdarzył. 
O kurcze, już trzecia strona!
Martuś melduję się, bo nie wyobrażam sobie nie czytać i nie oglądać Twojego wątku!
Jabłuszka lipcówki... mniam
Martuś melduję się, bo nie wyobrażam sobie nie czytać i nie oglądać Twojego wątku!
Jabłuszka lipcówki... mniam
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Martuś, dziękuję za jabłuszka!
Podziwiam kolor floksów na zdjęciu 7. od dołu -strasznie lubię takie odcienie, a takiego właśnie bardzo jasnego koloru u floksów na razie nigdzie nie widziałam.
Podziwiam kolor floksów na zdjęciu 7. od dołu -strasznie lubię takie odcienie, a takiego właśnie bardzo jasnego koloru u floksów na razie nigdzie nie widziałam.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Tereniu,papierówka jest pysznym jabłuszkiem i w dodatku z własnego sadku ,uwielbiam własne owoce,dla mnie najpyszniejsze i najświeższe,sok leje się z brody ,to jest to o co nam chodzi,pozdrawiam
Sabinko,tak to papierówki, pyszności a jeszcze prosto z drzewa,mam wcześniejsze od papierówki - Close zupełnie inne w smaku,też dobre ale papierówki nie zastąpi,pozdrawiam
Wiolu,fajnie ,że jesteś ,i fajnie ,że każdy wypatrzy coś dla siebie
Soniu, witaj ,jabłuszka są pyszne ,a czarnuszka taka skromna ,delikatna, świetnie uzupełnia rabaty,warto ją mieć,pozdrawiam
Aguś,cieszę się ,że jesteś ,że będziesz dalej spacerować po ogrodzie
Dario,to floks Younique Bicolor,ten jasny kolor bardzo się wyróżnia wśród kwiatów
Sabinko,tak to papierówki, pyszności a jeszcze prosto z drzewa,mam wcześniejsze od papierówki - Close zupełnie inne w smaku,też dobre ale papierówki nie zastąpi,pozdrawiam
Wiolu,fajnie ,że jesteś ,i fajnie ,że każdy wypatrzy coś dla siebie
Soniu, witaj ,jabłuszka są pyszne ,a czarnuszka taka skromna ,delikatna, świetnie uzupełnia rabaty,warto ją mieć,pozdrawiam
Aguś,cieszę się ,że jesteś ,że będziesz dalej spacerować po ogrodzie
Dario,to floks Younique Bicolor,ten jasny kolor bardzo się wyróżnia wśród kwiatów
- Jane_Rose
- 100p

- Od: 10 lut 2016, o 18:04
Dzień dobry
bardzo podoba mi się twój ogród Marto - widać, że jest dojrzały i taki kolorowy i bujny. Bardzo mi się podoba te zdjęcie z trawami w centrum kompozycji. A róża Elmshorn - po prostu obłędna!
bardzo podoba mi się twój ogród Marto - widać, że jest dojrzały i taki kolorowy i bujny. Bardzo mi się podoba te zdjęcie z trawami w centrum kompozycji. A róża Elmshorn - po prostu obłędna!
Mów mi Jane!
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu śliczne różowe dalie, róże, floksy, lilie
Na widok jabłek uśmiechnęłam się
czy chronisz swoje jabłonki jakimiś środkami, bo jabłka nieskazitelne! niewątpliwie są soczyste i pyszne. Jak ja już tęsknię za kolorami, a na polu wieje i coś o śniegu mówią. Jedyna nadzieja ?Gdy luty z wiatrami, rychła wiosna przed nami? i tego się trzymajmy. Pogłaskaj kota, bo dzisiaj jego święto
Pozdrawiam 
Pozdrawiam Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Martuś i ja się melduję. No to już chyba wszystkie jabłka Ci zjadłyśmy. Ciekawa jestem jak mój ogród będzie za 11 lat wyglądał. Oby tak pięknie jak Twój 
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Martuś i ja witam się w Twoim wątku. Gdzie jak gdzie, ale tutaj na pewno nie może mnie zabraknąć. Cudne dalie pokazujesz-moje ulubienice
Ciekawe czy wszystkim udało się przezimować w moim garażu pod warstwą popiołu i piasku. Co roku czuję taki dreszczyk emocji gdy zbliża się wiosna i czas wyciągania kwiatków z zimowiska 
Buźka
Buźka
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ale pysznie Martusiu, śliczne jabłuszka, takie czyste bez żadnych nieprawidłowości
Nasionka dziś dotarły
, Morinę i Obielę wysieję i na dwór, tak wyczytałam, a z naparstnicą się wstrzymam 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Ledwie dwa dni nie zajrzałam do jednego z moich ulubionych ogrodów a już nowy wątek i do tego trzecia strona
Takie papierówki pamiętam z lat młodości, pyszne były.
Czarnuszka przepięknie wygląda
Pozdrawiam i
-
koziorozec

Jane-Rose,witaj w moim ogrodzie,miło,że się podoba ,więc zachęcam do dalszych spacerów,będzie nam razem przyjemniej i weselej,pozdrawiam
Marysiu,swoje jabłonki na wiosnę czasem pryskam jakimś środkiem przeciw grzybom i potem jak kwitną przeciw owadom i tyle ,jabłuszka są w miarę czyste i nie robaczywe,kwiatuszki jak zwykle nas rozweselają i fajnie się na nie patrzy .,i bardzo za nimi tęsknimy przynajmniej ja tak odczuwam ,pozdrawiam
Ewciu,witaj ,jabłuszka były do zjedzenia ,więc na zdrowie,Twój ogród też będzie rozrośnięty jak bdzie miał 11 lat chociaż niektóre fragmenty mają 1 rok,bo co roku coś nowego powstaje,pozdrawiam
Aniu,witaj ,tak się cieszę ,że jesteś,jedna czerwona dalia to od Ciebie poznajesz?,ja nawet nie zaglądnęłam jak sie trzymają karpy w piwnicy ,myślę ,że jakoś przetrzymają ,pozdrawiam
Iwonko,martwiłam sie bo chyba długo szły te nasionka ,ale już jest dobrze,bo doszły,naparstnicę też możesz,posiać i dać na pole ,pozdrowienia
Kasiu,miło, że jesteś
Ewuniu,nie szkodzi ,ważne ,że jesteś ,ja też pamiętam takie papierówki u mojej babci i obowiązkowo musiałam zasadzić u siebie,ja też pierwszy raz posiałam w tamtym roku i pięknie wzeszły ,nasiona musiały być niedobre ,pozdrawiam
Marysiu,swoje jabłonki na wiosnę czasem pryskam jakimś środkiem przeciw grzybom i potem jak kwitną przeciw owadom i tyle ,jabłuszka są w miarę czyste i nie robaczywe,kwiatuszki jak zwykle nas rozweselają i fajnie się na nie patrzy .,i bardzo za nimi tęsknimy przynajmniej ja tak odczuwam ,pozdrawiam
Ewciu,witaj ,jabłuszka były do zjedzenia ,więc na zdrowie,Twój ogród też będzie rozrośnięty jak bdzie miał 11 lat chociaż niektóre fragmenty mają 1 rok,bo co roku coś nowego powstaje,pozdrawiam
Aniu,witaj ,tak się cieszę ,że jesteś,jedna czerwona dalia to od Ciebie poznajesz?,ja nawet nie zaglądnęłam jak sie trzymają karpy w piwnicy ,myślę ,że jakoś przetrzymają ,pozdrawiam
Iwonko,martwiłam sie bo chyba długo szły te nasionka ,ale już jest dobrze,bo doszły,naparstnicę też możesz,posiać i dać na pole ,pozdrowienia
Kasiu,miło, że jesteś
Ewuniu,nie szkodzi ,ważne ,że jesteś ,ja też pamiętam takie papierówki u mojej babci i obowiązkowo musiałam zasadzić u siebie,ja też pierwszy raz posiałam w tamtym roku i pięknie wzeszły ,nasiona musiały być niedobre ,pozdrawiam
-
koziorozec