Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Naprawdę pięknie wyglądają te podpórki, bardzo elegancko. A bialutki jest prześliczny :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wuzetko, jak kupiłam tego białaska w sierpniu to miał tylko kilka paczków, reszta kwiatów w pełnym rozkwicie :roll: ale i tak dość dlugo cieszył moje oczy (a właściwie całej rodziny bo stoi na honorowym miejscu w salonie :lol: ). Też bym chciała żeby już zaczął wypuszczać kolejny pęd :lol:

Blondysiu, a po ile są w OBI te podpórki? ja kupiłam za 6,50 zł i też na razie tylko dwie :twisted: zwłaszcza że były tylko takie wysokie, a ja na razie mam niskie pędy (oby to się zmieniło :roll: ). No i mam pytanko jeszcze, czy te podpórki są tylko w takiej wersji na dwa pędy czy są też pojedyncze :?:

Agnieszko, dziękuję za pochwały :oops:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Jeanne pisze:Obrazek

... ja kupiłam za 6,50 zł i też na razie tylko dwie :twisted: zwłaszcza że były tylko takie wysokie, a ja na razie mam niskie pędy (oby to się zmieniło :roll: ). No i mam pytanko jeszcze, czy te podpórki są tylko w takiej wersji na dwa pędy czy są też pojedyncze :?:
:evil: w Poznaniu nie ma OBI :evil:

Jeanne, pięknie :!: wygląda ta "panna młoda" :) w rodzinnym salonie :)
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Basiu, poszukaj w centrach ogrodniczych, bo ja właśnie tam kupiłam :wink: podpórki sa tej firmy produkującej doniczki, "schleurich" czy jakoś tak ;:131
W OBI nie byłam i dlatego ciekawa jestem jak tam się ceny kształtują....
A "panna młoda" od tych komplementów obrośnie w piórka chyba :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

U mnie wczoraj były w OBI w trzech kolorach- przezroczyste różowe, białe i seledynowe, po 7,90zł za sztukę, ale chyba były rodem z Chin, tak przynajmniej wyglądało na etykietkach.
Podpórki już w sklepach są, ale przezroczystych, zwykłych plastikowych doniczek do storczyków nijak nie mogę u siebie zdobyć w sklepach. W końcu musiałam znów skorzystać z internetu, a koszty przesyłki wyszły drożej niż te kilka doniczek zakupionych.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

No niestety cena przesyłki faktycznie jest bardzo wysoka, ale w Orchidsklepiku mają świetny wybór różnych akcesoriów, więc ja zamawiam dopiero jak nazbiera mi sie kilka rzeczy do zakupu, czasami podłącza się do mnie koleżanka, wtedy koszty są jeszcze mniejsze i opłaca się. :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Śnieżko, ja pierwszy raz widziałam przezroczyste doniczki storczykowe też w moim centrum ogrodniczym, w różnych rozmiarach nawet :wink: ceny chyba porównywalne z internetem, no może ciut wyższe (za tradycyjną 12 cm coś koło 2 zł). Przyznam że wypatrywałam ich od dłuższego czasu i byłam mile zaskoczona :wink:
A podpórki niby firmowe ale oczywiście na odwrocie metki widniał napis "made in China" :lol: dziś chyba ciężko znaleźć rzecz wyprodukowaną gdzie indziej :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Białasek śliczny :) A podpórka bardzo ciekawa :)
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Agnieszko dziękuję :wink:
białasek stracił już 3 kwiaty :twisted: a różowy dopiero zaczyna zawiązywać pąki...trzeba rozejrzeć się za jakimś kwitnącym co by cieszył oko zanim reszta zakwitnie :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Jeanne pisze:...trzeba rozejrzeć się za jakimś kwitnącym co by cieszył oko zanim reszta zakwitnie :lol:
:lol: :lol: :lol: ... każda wymówka jest dobra :lol: :lol: :lol: żeby przytargać do domu nową roślinę :D ... życzę udanych zakupów ;:333
Pozdrawiam, Baśka
wuzetka
50p
50p
Od: 4 lis 2008, o 00:53

Post »

to fakt, każda wymówka jest dobra ;:6
ja ostatnio pojechłam tylko po osłonki a wróciłam z dwoma nowymi do mojej kolekcji ;:11
Oby więcej takich wymówek.... :)

Pozdrawiam,
Wuzetka :wink:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Ech, nawet mama się zgodziła na nowego storczyka (co jest ewenementem :shock: bo generalnie uważa że mam ich już za dużo :lol: ), i w niedzielę miałam jechać do OBI a tu klops...śnieg i mróz skutecznie zmienił moje nastawienie do tej "wycieczki", szkoda rośliny, pewnie by jej zaszkodziła podróż :roll: także czekam na lekką poprawę pogody i mam nadzieję że mama nie zmieni zdania :roll: :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja jak sobie coś raz postanowię to nie zmieniam zdania, bo storczyka sobie nigdy nie potrafię odmówić. jakbym miała kiedyś jechać po storczyka i byłby śnieg, to pojechałabym i tak, tylko storczyka bym lepiej zabezpieczyła.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

No tak, tylko że ja do OBI jadę ponad godzinę a pewności nie miałam czy coś tam będzie. Wstrzymałam się, a ten wyjazd i tak mnie nie ominie bo zaraz trzeba będzie jechać po świąteczne ozdoby :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja też do obi mam bardzo daleko i z tego powodu nie jeżdzę tam częściej niż raz w roku. R. biorą mnie tam tylko wtedy gdy jesteśmy gdzieś w pobliżu. jak tam byłam ostatnio to było dużo storczyków (oczywiście Vand nie było, nigdy ich tam nie widziałam, może dlatego, że w sumie byłam tylko ze 4 czy 5 razy w życiu).
ale tobie może uda się kiedyś spotkać jakiegoś fajnego storczyka.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”