Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2

Post »

Beatko jaką Ty masz piękną wiosnę w ogrodzie ;:oj ;:oj ja zajrzałam do siebie ale u mnie nic nie widać - wszystko czarne , chyba nic mi nie odbije :(
Domki dla owadów śliczne wyszły ;:63 ;:63
pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystkiego dobrego ;:196
Śliczne domki dla owadów ;:63
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

ASK_anulla Aniu dziękuję :)
Kochana jak już masz tylu lokatorów u siebie i tyle domków to faktycznie nie musisz myśleć o takim domku .Ja zobaczę jak ten mój domek zda egzamin ,czy jakiś lokator go zasiedli ,licze na to ;:131

vimen Kasiu ja też mam nadzieję,że aż takich strasznych przymrozków nie będzie choć to dopiero luty i cały marzec jeszcze przed nami więc może być różnie.Ale raczej jakiejś srogiej zimy to już chyba nie będzie a przymrozki mam nadzieję,że nie będą aż takie duże i groźne.

becia123 Beatko dziękuję i już po urodzinkach na szczęście.Choć jak człowiek zdaje sobie sprawę jak te latka lecą to chciał by mieć te urodzinki często ,ale z mniejszą cyferką :)Mój mąż ma cierpliwość do takich rzeczy i dłubie,wystarczy mu jakieś zdjęcie i może działać :)
Jeden domek idzie do koleżanki i studnia,którą też teraz zrobił .
A tak serio to chyba nie ma nic gorszego jak facet chory w domu,choć na szczęście mój mąż rzadko choruje i nie jest uciążliwy w tej kwestii,ale znam takich ,że jak chory to lepiej wynieść się z domu ;:306
A to zdjęcie studni tej najnowszej

Obrazek

amalia Marusiu ja już nie mogę się doczekać tej wiosny z resztą jak chyba wszyscy.Już ją widać ,oby tylko to jej wczesne przebudzenie nie zaszkodziło .Już do przodu :)

rafik5678 Rafale myślę,że nie będzie aż tak źle,bynajmniej ja żyję z tą świadomością i nadzieją.Trzeba myśleć pozytywnie i będzie dobrze :wink:

stasia_ogrod Stasiu chyba lepsze i solidniejsze.Jak patrzyłam na te w markecie też fajny ,ale troszkę lichawy a te to nie dość,że solidne to też masywne.Liczę ,że zameldują się w naszym ogrodzie :)Oj żebyś wiedziała cieszą nas takie widoki a jak nam dodają lepszego samopoczucia,bynajmniej ja tak mam :)

TerDob Tereniu wszystko będzie dobrze i u ciebie.U jednych są wcześniej u innych później.Ja jestem pewna ,że lada moment u ciebie będziemy oglądać początki nadchodzącej wiosny :)
Cieszę się ,że domki się podobają ,jestem dumna z mojego męża :)

kasia100780 Kasiu dziękuję i wzajemnie,wszystkiego dobrego w nowym tygodniu ;:168
Domki cieszą no i może owady się odwdzięczą .

Mam pytanie ,czy ktoś może wie co to za roślinka może być,ja mam całkowite zaćmienie i w ogóle nie mogę skojarzyć co to, no i jakoś też nie kojarzę żeby w tym miejscu co teraz są te pączki rosła jakaś roślinka.Nawet prześledziłam zdjęcia i nic nie znalazłam a jednak to rośnie ?
Mam to w kilku miejscach i nie wiem co to i skąd tam się wzięło ?

Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

beatrix+ Beatko dziękuję :)
Masz rację,że za wcześnie na rozpoznanie.Dopiero luty i różnie może być.Teraz to możemy gdybać i zastanawiać się jak i co no i przekonywać się czy nam się nasze przypuszczenia sprawdziły.Ale miejmy nadzieję,że jednak będzie to lepsze prognozowanie dla nas i roślin niż to co mogło by z deka zaszkodzić .Na pewno z dnia na dzień coraz bliżej wymarzonej wiosny no i mam nadzieję,że zawitasz w naszych stronach na grilla ,mamy taki plan a Anią ,żeby zorganizować takie spotkanie jak już tylko będzie możliwość.Oczywiście z kilkoma osobami ,które będę chętne z okolic i nie tylko :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Beatko,wszystkiego najlepszego z okazji urodzin,przede wszystkim zdrowia i spełnienia marzeń ,wiosna już blisko u ciebie,moja zasypana ,może już jutro nie będzie tego śniegu,ale fajnie namoczyło ziemię ,pozdrawiam i powodzenia :wit
Awatar użytkownika
matt55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 cze 2012, o 22:10
Kontakt:

Post »

To i ode mnie spóźnione życzenia! Bardzo spóźnione.
Masz super domki, też myślałem, żeby takie porobić ale na razie to nawet nie mam gdzie powiesić ich ;x U Ciebie wiosna na całego... ja u siebie jeszcze nic nie widziałem, no jedynie po pogodzie coraz lepiej. :D
Pozdrawiam cieplutko:)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Beata, męża masz zdolniachę ;:333 Domki śliczne ;:167
Wiosna już na całego zagościła u Ciebie, a to cosik co Ci wyłazi na razie z niczym mi się nie kojarzy ;:185
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Beatko, moim zdaniem, roślina, o którą pytasz, to podbiał pospolity. Już wkrótce włochate pączki zamienią się w żółte kwiatki podobne do mniszka. O ile mam rację...
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Witaj Beatko
Wiosna nieśmiało zawitała do Twojego ogrodu :) To tak inaczej krew płynie w żyłach , gdy widać pierwsze jej oznaki. U mnie wiosne idzie poznać po śpiewie ptaków i moje ulubione żurawie już są. Wspaniali głosiciele wiosny ;:138
Roślinki u mnie tak śmiało jeszcze sobie nie poczynają :cry:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

koziorozec Marto dziękuję za życzenia i odwiedzinki :)
Już widać tą nadchodzącą wiosnę,ale jeszcze wszystko może się zdarzyć ,dopiero luty .Też pada i jest dość mokro,ale ja mam na tyle dobrze,że mam lekki spadek i ta woda nie stoi w miejscu i nie mam strasznego błota jak jest u sąsiadów.Faktem jest,że wody trzeba bo susza była straszna i nie wiadomo jak będzie w tym roku.U nas studnie sąsiadom powysychały ,więc teraz musi się napełnić choć troszkę.

matt55 Mateuszu dziękuję również i miło mi,że zajrzałeś do mnie:)
Domki bardzo mi się podobają,mam już powieszony na dworku i czeka teraz na wiosnę i lokatorów.Myślę,że będzie fajnie już na tyle,że nas bardzo zima nie zaskoczy.Może być jeszcze śnieg i mrozik,ale na pewno nie będzie to siarczysty mróz no i śniegu chyba nam aż tak dużo nie spadnie jak w Stanach.Dopiero byśmy się zdziwili wszyscy ;:224

sweetdaisy Zuziu dziękuję w imieniu męża ,jak poczytał tyle dobrych opinii to teraz chodzi dumny i zadowolony z siebie ;:306
No coś tam tej wiosny się pojawia i oby tak dalej.Na pewno mamy już bliżej do niej na szczęście :)

ASK_anulla Aniu masz chyba na sto procent rację bo sprawdziłam na internecie.Wiesz co ci powiem ja myślałam,że to języczka bo podobne liście ma i co najzabawniejsze dałam ciotce i sąsiadowi jako języczkę a to nie jest ona.Wiem na pewno,że nie języczkę dałam tylko ten podbiał bo liście co w internecie i te co dałam są podbiału.Chyba mnie zabija jak zakwitnie :;230 Tylko się zastanawiam skąd on się u mnie wziął ;:224

Michasia1 Żanko oj ucieszyłam się bardzo jak zobaczyłam te wychodzące cudeńka ,ale też troszkę przestraszyłam i zmartwiłam.Ale trzeba być optymistą więc będzie i musi być okej.U mnie też te ptaszki ćwierkają ,ale i dają popalić.Wiją gniazda w moim dachu,pełno styropianu leci z góry i wiele innych śmieci.Mam tak już zafajdane balkony i ściany,ale już nie długo.Może już fachowiec pojawi się w przyszłym tyg i zrobi pod przybitkę a ja w końcu będę miała spokój i troszkę czyściej.Lubię ich ćwierkot ,ale mam dość tego syfu.Mogą się przenieść do tzw szopy tam mi nie zależy na czystości byle dom zostawiły w spokoju .Ale rano jak już tak śpiewają to aż milej się robi fakt faktem :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Bardzo ładną będziesz miała w ogrodzie studnie. ;:oj Na pewno ładnie się wkomponuje. ;:108
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rafale ja już mam studzienkę w ogrodzie a ta studnia i jeden z domków jedzie do mojej koleżanki z FO :)
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Wybacz, ale uśmiałam się do łez :;230 .
Podobno ma lecznicze właściwości (wykrztuśne, przy schorzeniach skórnych) oraz liście były palone, jak tytoń. Co kto lubi - do wyboru. Widzisz, to już nie chwast - to zioło ;:109 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Betusia
Nie ma róży bez kolców nie ptaszków bez... zafajdanych balkonów :lol: Ale masz rację słuchać ptaszki jest miło gorzej jak brudzą blisko domu. Ja na szczęście nie mam takiego problemu
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ASK_anulla Aniu nie mam ci co wybaczać bo ja też jak mi podpowiedziałaś co to za roślinka to zaczęłam się śmiać jak głupia,tylko do śmiechu mi nie będzie jak ciotka to pal licho,ale sąsiad zobaczy co mu urosło i że to nie to co miało być ,ale będą jaja :;230 Jest szansa,że się może nie zorientuje bo żaden z niego ogrodnik ;:306

Michasia Żanko ja też już nie długo będę miała ten problem z głowy .Uwielbiam ich świergot ,ale te zafajtolone balkony i nie tylko to masakra.Niech znajdą sobie inne miejsce :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”