Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

gdzie to kupiłaś bo jeszcze nie widziałam jeżówek w opakowaniach :shock:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Teoretycznie zakupy udane! Nigdy mi się nie udało kupić kanny, która byłaby zgodna z obrazkiem na kapersie! Pamiętaj, żeby potem się pochwalić, co Ci wyszło! :D W wątku kannowym zawsze w lipcu były lamenty ;:306 Ale chciałabym się mylić ;:131
Floks super, dalia też!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No właśnie Lucynko, muszę już koniecznie przystopować, bo znów w LM poszalałam ;:131
A jeszcze internetowe lilie przyjdą :? Będzie problem z wysadzaniem. Myślę że zacznę omijać regały roślinne, bo to się w końcu źle skończy :|
Aniu-Annes 77, to nie jeżówka a dalia blue bayou. Nad przechowywaniem dalii wciąż się zastanawiam. Okaże się pewnie na jesień ;:198
Ewelina, ciekawe czy ten kolorek floksów będzie taki jak na zdjęciu. Dziewczyny pisały że może być ciemny fiolet :? A Swoje Kanny miałaś z kłącza czy gotowe sadzonki?
Iwonko, A te Kanny to w jakim miesiącu wsadziłaś do donic? Czy to już czas je wsadzić?
Aniu-a_nie, nie wykluczone że i u mnie tak będzie ;:198
Andzia, ja kupuję cebulki i kłącza wcześniej bo trzymam je w zimnym garażu. Później kupione jak w sklepie spędzą z miesiąc, dwa to zawsze już wyrośnięte. No i lubię sobie powybierać te najlepsze ;:183
Kasia-vimen, a jakie dalijki sobie kupiłaś? Nie widziałam żebyś się chwaliła u siebie :) Floksa jestem ciekawa. W zeszłym roku kupiłam biały i okazał się różowy ;:192 Ale biały w tym roku znów sobie kupiłam ;:183
Kasia-Kasiula17, a możne mi się uda trafić za pierwszym razem ;:183 A Kanny to tak od razu sadzisz do ziemi? Ja chcę do doniczki najpierw podpędzić, bo boje się że nie zakwitną.
Sabina, no jak Tobie te Kanny przezimują to będzie sukces ;:oj Z floksem może nam się uda, podobno bywają takie niebieskie ;:108 Jak nie to znów będziemy próbować ;:198
Tulap, mówisz że Kanny to już? A Ty masz Kanny u Siebie?
Anita, to nie jeżówka, to dalia blue bayou. Ale jeżówki w opakowaniach widziałam a i owszem - wczoraj w LM :lol:
Miłka, te Kanny to taki spontan był, jak nie będą zgodne to płakać nie będę. Zdjęcia wstawię na pewno ;:108 Mam nadzieję że uda mi się je doprowadzić do kwitnienia ;:224
------------------
U mnie w sobotę mrozik pomalował ogród kryształkami lodowymi, niedziela była już cieplejsza ale deszczowa ;:222 Dziś od rana tez deszcz i pogoda pod psem. Za to jadąc rano do pracy słyszałam w radio że w przyszłym tygodniu nawet do +12 może być ;:oj Mam kilka zdjęć oszronionego ogrodu, ale zostały w aparacie. Powrzucam wieczorkiem.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zuziu ja już Wszystkie powsadzałam do donic, te przechowywane, czyli Calle, begonie, a Cann w tym roku nie mam, ale też tak wsadzałam ;:108
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Potwierdzamsłowa Zuzy , i ja widziałam w LM rożne jeżówki w kapersach. Nawet przez chwilę się nad nimi zastanawiałam ale w ostatniej chwili wybiłam je sobie z głowy. ;:124
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hejka :wit Atkinidi jeszcze nie cięłam. Młoda, zeszłoroczna. A w sobotę zapomniałam :;230 Utnę, niech się zagęści. Póki co ma 180cm...i ciągle w doniczce bo szukam jej miejsca :twisted: To zakup mojego M.
W sobotę pocięłam trzcinniki, miskanty i świerki. Ale to nawet nie połowa...
Nie kupuję już nic, potem tylko z tym robota ;:223
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kanne miałem w zeszłym roku ale nie mam gdzie przechowywać.
Jednak je wie już powoli pędzi, zresztą na forum jest wątek ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Kanny miałam od sąsiadki , dostałam kłącza a nie sadzonki. A co do floksów- fioletowe też będą ładne. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Możesz podpędzić w donicy potem nawet w niej zadołować jak masz większą. ;:333
U mnie są wsadzane w maju i kwitną, nawet wcześniej można ale nakrywać na przymrozki. ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Zuziu :wit
Z tego, co czytam, wnoszę, że muszę odwiedzić LM. No bo skoro tam mają jeżówki w kapersach, to warto się zainteresować.
Nie jestem pewna, czy jakieś kupię, ale pooglądać przecież mogę... ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Nawet nie wiesz jak ja czekam z utęsknieniem na te +12 ;:oj
Choć pogoda była dzis ok, świeciło słońce i nie padało, to jeszcze za zimno.....
A tyle mam do zrobienia w ogrodzie....
Wybierasz się 27 na Gardenię ?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, dzięki, więc zaraz zabiorę się do wysadzania Kann do donic ;:108
Olka, ja też się zastanawiałam, nawet jedna miałam w koszyku. Ale summa summarum w końcu wróciła na półkę ;:306
Jolka, to ja może tej mojej też czubki wzrostowe ciachnę, może też się zagęści ;:173 Działasz już dziewczyno, ja jeszcze "zimowo leżakuję" no nie licząc przesadzania doniczkowego Obrazek
Co znaczy Nie kupuję już nic, w sensie że tak w ogóle nic? Nic, null, zero? Eee, nie wierzę ;:185
Tulap, wiem że wątek jest, ale ja za mały zapaleniec Kannowy, coby czas na tamten wątek przeznaczyć ;:198 Ot taki kannowy kaprys i tyle, zobaczymy co z tego wyniknie.
Ewelina, będziemy porównywać co z tych naszych niebieskości wyrośnie :lol:
Kasia, tak mam zamiar zrobić, dzięki ;:196 Potem z tych donic pójdą do gruntu, albo ostatecznie w nich zostaną. Tego jeszcze nie wiem.
Lucynko, pochwal się jak Ci się uda coś upolować. Pamiętam że na pewno mieli jeżówkę double decker, reszty niestety nie pamiętam. Była jeszcze biała, różowa i ciemnoróżowa, ale nazw Tobie nie powiem ;:131
Ania, tak ma być koło przyszłego poniedziałku... podobno :roll: Reszta tygodnia już 4-8 stopni. W nocy niestety mogą jeszcze występować przymrozki ;:192 Na Gardenię bardzo chętnie bym poszła, tyle że ostatnio męczą mnie jakieś dziadowskie ataki bulowe. Nie znam dnia ani godziny... ;:222 Więc na nic się nie nastawiam :| Się zobaczy. A Ty idziesz?
--------------------
A teraz wspomniane zdjęcia oszronionych roślinek.
Teraz co prawda cieplej i deszczowo, ale takie zdjęcia coś ciekawsze niż ta plucha ;:198

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No wiecie co, właśnie szłam się zabrać za wysadzanie moich Kann do donic i... okazało się że jednak kupiłam w tym LM jedną jeżówkę ;:oj
Czas najwyższy skończyć już z tymi zakupami, bo okazuje się że już sama nie wiem co mam ;:223

Obrazek
A, i jeszcze taki cósik sobie w walentynki sprawiłam ;:131

Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Zuza nie martw się, ja też już tak mam :;230. Ostatnio jak dokupowałam rośliny na białą rabatę też nie umiałam sobie przypomnieć, czy przypadkiem już nie kupiłam tych samych mieczyków. Całe szczęście w swoim wątku swego czasu wstawiłam zdjęcie zakupów, więc weszłam sobie, będąc w sklepie, przez smartfon na FO, sprawdziłam zdjęcie i mogłam z czystym sumieniem kupić, bo tamte były jednak inne :lol: .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Zuza jesteś niemożliwa :;230 Zapominasz co kupiłaś? Nieźle kochana. Ale spoko, to bardzo niegroźna choroba... ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”