Piękna kolekcja liliowców
 Szczególnie wpadł mi w oko ten ciemny.
  Szczególnie wpadł mi w oko ten ciemny.Znasz jego nazwę?

, niestety nie znam nazwy tego liliowca. Coś mi się kojarzy Super Purple, ale pewna nie jestem, bo jest kilka podobnych odmian. O ile pamiętam ten jest od Ani (Anna55). Zawsze mogę popatrzeć, czy się uda podzielić - wtedy nazwa nie ma znaczenia
 , niestety nie znam nazwy tego liliowca. Coś mi się kojarzy Super Purple, ale pewna nie jestem, bo jest kilka podobnych odmian. O ile pamiętam ten jest od Ani (Anna55). Zawsze mogę popatrzeć, czy się uda podzielić - wtedy nazwa nie ma znaczenia  .
 .
 Rzeczywiście, czy to przekłamanie aparatu?
  Rzeczywiście, czy to przekłamanie aparatu?

. Ja uwielbiam kępy trawiastych liści nawet bez kwiatów. Stawiam na sprawdzone rośliny, których nie trzeba okrywać. Wystarczy, że róże są wymagające.
 . Ja uwielbiam kępy trawiastych liści nawet bez kwiatów. Stawiam na sprawdzone rośliny, których nie trzeba okrywać. Wystarczy, że róże są wymagające.
 , więc uzupełniam listę)
 , więc uzupełniam listę) 

, zwłaszcza ograniczanie listy
 , zwłaszcza ograniczanie listy  .
 . - na szczęście bez publiczności. Już byłam pewna, że to Grasten, a dzisiaj trafiłam na zdjęcie Snow Hit (http://aszka9-zielonyzaktek.blogspot.co ... w-hit.html)
 - na szczęście bez publiczności. Już byłam pewna, że to Grasten, a dzisiaj trafiłam na zdjęcie Snow Hit (http://aszka9-zielonyzaktek.blogspot.co ... w-hit.html)  . Zobaczymy, jakie oblicze pokaże w tym sezonie.
 . Zobaczymy, jakie oblicze pokaże w tym sezonie. .
 .

Będzie co podziwiać latem.
 Będzie co podziwiać latem.  Powojniki cudne i tak nas kręcą, choć bywają kapryśne.
 Powojniki cudne i tak nas kręcą, choć bywają kapryśne.  Moja lista powojnikowa jeszcze niezamknięta.
 Moja lista powojnikowa jeszcze niezamknięta.
 . Obiecałam sobie, że do Wielkanocy koniec z kupowaniem roślin. Najpierw muszę przygotować się na sadzenie róż i magnolii, a Wielkanoc wypada już w marcu.
 . Obiecałam sobie, że do Wielkanocy koniec z kupowaniem roślin. Najpierw muszę przygotować się na sadzenie róż i magnolii, a Wielkanoc wypada już w marcu. . Cóż, budżet i tak trzeszczał w szwach, a nie wątpię, że jeszcze kiedyś popełnię różane zakupy...
 . Cóż, budżet i tak trzeszczał w szwach, a nie wątpię, że jeszcze kiedyś popełnię różane zakupy...  Mam nadzieję, że lato będzie łaskawsze, bo w tamtym roku te najmłodsze róże słabo rosły. No, może Eden, Chippendale i L. Odier nieźle sobie radziły.
  Mam nadzieję, że lato będzie łaskawsze, bo w tamtym roku te najmłodsze róże słabo rosły. No, może Eden, Chippendale i L. Odier nieźle sobie radziły. .
 .

.
 .