Moje Arboretum cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje Arboretum cz.4

Post »

Karolinko brawo ! gratuluję pierwszych upraw. Ja Paulownię posieję dopiero w kwietniu w tunelu. Z tego co pamiętam Obielę kazali stratyfikować i siedzi w tunelu z innymi drzewami i krzewami. Bąbel widzę przy panu jest grzeczny i pozbywa się ADHD.
Ugotowałam ukorzeniacz z wierzby i podlewam patyczek od Ciebie, widzę że pączki się rozchylają. Wiesz jaka byłabym szczęśliwa jakby się udało :heja
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu w Twoich fachowych rękach może i patyczek przeżyje :wink: Oby. Ja Marysiu Obielę mam dużą i mam od niej nasionka. Nic nie robiłam tylko wiosną siałam do doniczek i b. łatwo wschodziły. Co innego Ośnieża, tej nie moge jak dotychczas wyhodować z nasionka. Ale znowu posiałam , lecz tym razem nasionka wymoczyłam i trochę skruszyłam skorupę . Zobaczymy czy to coś da :)
Bąbel jak ma ADHD to bawi sie z Panią , no i oczywiście ja na wskutek takich zabaw mam sznity . A z Panem to jak jest spokojny :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oczywiście ;:223 chodzi mi o Ośnieżę czteroskrzydłą. Zalecają stratyfikację i to nawet roczną http://www.dendrona.com.pl/index.php5?D ... ductID=333
Chyba powinnaś Bąbla oduczać tych pieszczot :wink: potrafi skoro na panu tego nie próbuje :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Karolcia i to ten który nie chciał piesia w domu, a teraz z nim śpi :;230 Jak to się ludziom zmienia nastawienie :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolcia, ale Ty to masz fajne poszerzone parapety ;:oj
I do tego jeszcze podgrzewane ;:215
Zieleninka fajnie wschodzi, oby się utrzymała ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza Właśnie Stasiu mi obudował ładnie kaloryfery. Ażurowo i do parapetu, tak ,że parapety zyskały szerokość. Ładnie to wygląda i jest funkcjonalne. Można postawić kwiatki, ozdoby. W święta stała mała żywa choinka :) , a teraz doniczki z siankami :wink:

-- 11 lut 2016, o 10:23 --

Jadziu właśnie dlatego go pokazuję , żeby zobaczyć jak to sie zmieniło :;230 Stasiu z początku z rezerwą , Bąbel też a teraz razem łażą po podwórku, kopią, grabią ...w domu też sie bawią a potem razem wypoczywają :;230 A ja jestem zadowolona bo mam chwilę wytchnienia od zabaw Bąbla :wink: które są czasem za bardzo absorbujące żeby nie powiedzieć męczące :wink:
Stasia zdjęcia potem wykasuję bo brzydko wyszedł , w rzeczywistosci to fajniejszy facet :wink: ale chciałam zebyście zobaczyły :;230
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A widzisz Marysiu to może dlatego mi nie wychodzą chociaż kilka razy siałam . Nie przemroziłam . Trudno, jak tym razem nie wyjdą , chociaż moczyłam , trochę skruszyłam , to dam sobie spokój . W rzeczywistości to nie jest takie nadzwyczajne drzewo. Z daleka wygląda jak jabłoń, male biale kwiatki. Dopiero z bliska widać oryginalny kształt tych drobnych kwiatuszków. To drzewo w naturze mam w Wojsławicach i stamtąd miałam nasiona. Ale drzewo podcięli i już nasion nie będzie .
A z Bąblem masz rację , wystarczy stanowczo nie pozwalać na takie wyczyny , on rozumie . Muszę już wprowadzić dyscyplinę , bo jest juz duzy i jego harce są bolesne.
A co mi poradzicie na jego strachliwośc. Jest gieroj z nami, a byle nieznany dźwięk, hałas, obca osoba to strasznie sie boi. Ucieka, szczeka, chowa się, straszny tchórz :?
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Pomysłowe i praktycznie z tymi kaloryferami obudowanymi, podoba mi się, a siewki maja ciepło ;:215 , Stasiu z Bąbelkiem, tak ślicznie to wygląda, piesio pańcia pilnuje ;:138
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko Bąbel szcześliwy ,że Pan mu pozwala, a Panisko dumne ,że nie tylko do mnie przychodzi :;230 Oni teraz na podwórku razem , zakumplowali się ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas to jest tak, że Soni nie wolno na tapczan wchodzić, ale tylko przy panu i ona doskonale o tym wie, pan tylko za drzwi, do pracy a ona myk już na tapczanie, tylko małe spojrzenie na mnie czy coś na to powiem, no ale ja miękkie serce do niej mam zupełnie, więc nie mówię nic, tym bardziej że nasz Staś to bez pytania i przy panu na tapczanie śpi , zresztą on to śpi gdzie chce, nawet na stolik przy komputerze czasem się ładuje, na klawiaturę i za nic sobie ma jak tłumaczę, że chcę na FO pośmigać ;:306
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko pokaż te pieski ;:196
Bąbel włazi na tapczan dowolnie, mało tego jak nie widzę to żre nakrycie, porobił dziury :( Dlatego na razie są stare koce , ale ile tak można :?: na fotelach już nie ma narzut bo całkiem zszarpał a nowych nie ma sensu. Więc fotele traktowane łapami prosto z podwórka wyglądają ..... :( No , robi co chce. A takie miałam postanowienie zachować dyscyplinę ;:14 to ja dostaję w łeb :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolka, to piesek, sunia Sonia i kot Stanisław, dla przyjaciół Staś :wit ,pokazywałam u siebie kilka razy, pokażę tu Tobie, najwyżej wyrzucisz potem zdjęcie :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko śliczna Sonia, jak piękne umaszczona ;:138 To jakaś rasa ? i piękny dorodny Staś ;:138 A jak w kompani sobie lezą ;:63 no cudnie . Mój Bąbel też powinien mieć do towarzystwa kota :lol: Dzięki za fotki ;:196 Kiedy mój będzie tak spokojnie lezał a nie zarł narzuty ;:223
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolka to wielorasa, ale jak Marysia zauważyła, instynkt myśliwski w niej się czasem odzywa ;:108 Sonia to bardzo kochany i spokojny pies, ona przeszła swoje w życiu i to bardzo, rosła na polu w stadzie dzikich psów, do nas przyszła mając już 3 lata, ciężko było ją oswoić, ale udało się i jest z nami ;:167
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko to się cieszę ,że Sonia znalazła dobry dom :uszy
Moje Arboretum
Zablokowany