Mój tajemny ogród.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój tajemny ogród.

Post »

Dla takiego ślicznego motyla opłaca się siać te piękne kwiaty ;:333 do mnie przylatuje fruczak gołąbek i też robię mu setki zdjęć, z których wybieram jedno góra dwa!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam serdecznie. Zajrzałam z ciekawości i jestem zachwycona Twoim widokiem z okna ;:oj . Zniewalający. Masz przepiękny ogród, cudowne róże, cynie i całą resztę. A jak zobaczyłam zdjęcie ptaszka pomyślałam, że to kanarek ;:306 . Ale gdzie tam - tak na wolności?? Piękny jest ten ptaszek. Koty i psy również śliczne i sporo ich tam u Ciebie ;:333 . Z przyjemnością będę Cię odwiedzała częściej. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

A to nie motyl, tylko jeden jedyny kwiat powojnika, który wspiął się na cyprysa, zakwitł i z niewiadomych powodów w ciągu 2 dni usechł:

Obrazek
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p
Od: 4 maja 2010, o 21:40

Post »

Ja też chcę mieć żeglarka ;:oj Chyba trzeba cynie posiać, bo ni mam....
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Trzeba mieć śliwę jakąś dziką, tarninę, głóg - bo tymi roślinami żywią się gąsienice pazia.
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Izo- czy warzywa i sad owocowy też posiadasz?
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Nie mam ręki do warzyw, więc mój warzywnik jest mizerny, taki, żeby do zupy było. Sad był wiele lat temu, zajmował się nim mój tata, ale z biegiem lat przestał być. Została ponad 70-letnia papierówka (nadal owocuje), dwie malinówki i dwie kronselki. też starowinki, gdy byłam mała, te drzewa już duże były, a młoda nie jestem.
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Koleżanki i Koledzy ogrodnicy i nie tylko - może ktoś mi pomóc? Od zawsze w okolicy naszego gospodarstwa mieszkały synogarlice. BYło miło, huczały rano , czasem któraś pojawiła się blisko domu. W tym roku mam horror - są ich setki, całe stada nocują tuż przed domem na wysokich jodłach i nie sposób ich przepędzić. Pal sześć ptaki - ale ich odchody! Pod jodłami biało, tamtędy się chodzi i gdy ktoś widzi coś takiego, nie jest mu przyjemnie. No i piórka, pióreczka fruwające, bo ptaszki biją się ostro. Teraz, przed wieczorem , siedzą na drutach i czekają, ąż się ściemni, żeby lecieć na jodły. Pytanie brzmi - jak te ptaki odstraszyć? A jeśli zachce im się tu ścielić gniazda, będzie jeszcze gorzej.Oto świeże fotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p
Od: 4 maja 2010, o 21:40

Post »

O kurczę! Masz problem ;:168 Widziałam kiedyś w tv, że puszczali odgłosy ptaków drapieżnych...
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Owszem, ale to działa krótko, w tej chwili, kiedy to słyszą. One niczego się nie boją
Mam nadzieję, że na wiosnę się wyniosą, bo u nas są koty i kilka psów, więc będą bały się o spokój i o małe.
Dzisiaj rano przyleciały do mnie dwie sójki, obleciały lipy i klony, zajrzały do okna...:

Obrazek
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

Iza cudowne kociaki i psiaki, całe rodzinki, słodziaki wszystkie bez wyjątku :)
U Wioli widziałam Twoje wyhodowane hortensje i instruktaż, no Kochana chapeau bas ;:63 Mi się udało w zeszłym roku z patyczków trzy, ale zobaczymy co zostanie po zimie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Izo Twój piękny powojnik miał uwiąd http://www.clematis.com.pl/pl/informacj ... 04-choroby Mam jeden który czasem jest też atakowany ale na następny rok wychodzi i kwitnie :D
Współczuję horroru a la Hitchcock ;:oj u mnie myszołowy polują na synogarlice, ale mam pojedyncze i szkoda mi ich.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Dziękuję. Niestety, po usunięciu pędu rozgrzebałam ziemię, ale nie było tam śladu korzenia. Nic nie kopałam, z nadzieją, ze jednak odrośnie, ale nie. Nigdy się już nie pokazał. Nie mam gdzie sadzić powojnik.ów, ponieważ u nas nie ma żadnych ogrodzeń, płotów czy innych tego typu podpór. mieszkamy daleko od szosy, kiedyś wszystko bylo ogrodzone, gdy dziadkowie i rodzice prowadzili normalne gospodarstwo ze zwierzętami, ale w ciągu ostatnich 15 lat zlikwidowaliśmy wszelkie stare płoty, i zrobiło się dużo miejsca na rzeczy inne, nie wymagające ogrodzeń, a miejsca.
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p

Post »

Mój Boże, po co ja tu weszłam? Zamiast ciężko pracować, co chwilę zaglądam na forum i wciąż chce mi się coś czytać, oglądać lub pokazywać... Proszę, oto kilka fotek, które wzbudzą a Was jeszcze większą niecierpiwość:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. No rzeczywiście teraz już całkiem zjada mnie ta niecierpliwość ;:oj . Piękne tulipany i cała reszta. Ja liczę na takie widoki u siebie tej wiosny bo zawsze było mało koloru. Współczuję sprawy z ptakami ;:222 . Ja mam koło siebie wróble i robią gniazda pod dachem. Nie ma takiej tragedii jak u Ciebie ale też nie jest ciekawie , zwłaszcza, że fruwa mi ciągle styropian z ocieplenia. Musimy jak najszybciej zrobić podbitkę no ale najpierw remont łazienki tak więc jeszcze pomęczę się z wróblami. W zeszłym roku były też kosy- akurat Ci lokatorzy byli do zniesienia i pięknie śpiewały. Pozdrawiam :wit .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”