Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Śliczna 'Elfe'! ;:215
Tobie, Maryś, też kot poszarpał maki, podobnie jak Reni. :;230 :;230
A te białe różyczki...! ;:138 Najpierw wzięłam je za floksy. ;:306 Tak się znam.... ;:112 ;:112
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu ślicznotki same pokazujesz co jedna to ładniejsza.Elfe to urocza róża i nie wiem dlaczego nigdy na nią nie patrzyłam z pożądaniem :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Marysiu jak zawsze u Ciebie w wątku ciekawe wiadomości, dowiedziałam się, że na dniach paprykę siejemy a kilka dni później kwiatki.
Nasiona podzieliłam na miesiące, ale niektóre wysiewam prędzej niż jest w opisie,
Różyczki rozweseliły moje ;:167
Tyle mam planów odnośnie ogrodu, że najlepiej to już bym w nim działała ;:112
Miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Izuniu witam serdecznie i zapraszam ;:180 jest tego trochę, ale wspominam wracając to może szkoda czasu na zagłębianie się :oops:

Iwonko życzę że wszystko ustąpiło ;:196 Muszę spróbować rozmnożyć, bo jeszcze nie ukorzeniałam :D

Tereniu przygotowuje się bardzo solidnie czytam w necie co kiedy siać, a kupione mam opisane na torebkach :D
Nie mogę wszystko wysiać np w marcu, bo miejsca tyle w domu nie mam. Co się da sieję w kwietniu w tunelu, a w razie ochłodzenia na noc przykrywam grubą włókniną. Co musi mieć dłuższy termin do kwitnienia sieję już teraz w lutym ;:215
Wykorzystuję każdą sprzyjającą okazję żeby poruszać się na świeżym powietrzu.
Mam nadzieję, że lekarz widział poprawę i pojedziesz zdrowiuśka ;:196

Lucynko różyce mają działanie rozgrzewające :heja
Za floksy wzięłaś chyba śliczną Sally Holmes co ma kwiaty jak motyle (jak to napisała Iwonka ZJ)
Maki rosną trochę za wysoko na kota ;:306

Jadziu nie masz Elfe ;:oj ja jak ją zobaczyłam w ofercie to bez względu na wrażliwość bez zastanowienia zamówiłam :D Dla mnie jest cudowna ;:167
Ewuniu myślałam że cytujesz moje myśli, tylko nie mogłam sobie przypomnieć że to pisałam ;:306
I o tym że przyspieszasz siewy i o planach ogrodowych, a wszystko dlatego że pogoda zupełnie nie zimowa ;:185
Bardzo mi miło, że można z wątku dowiedzieć się ciekawych informacji i ja Ci życzę odrobinę cierpliwości i radosnego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marysiu! Nie powinnam była oglądać Twoich różyczek, bo postanowiłam być rozsądna w tym roku z zakupami...Chyba jednak nie będę!
A pozostałe tak szalone ogrodniczki (poza tymi, które ukryły się na Forum) na bank pod kluczem trzymane. ;:224 ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, przycinasz Elfe?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Reniu przemyśl to jeszcze raz :;230 Pod łóżkiem nie schowasz :;230

Bea wycinałam tylko uschnięte i cieniutkie gałązki, ale w tym sezonie wyrósł mi potężny bat i kwitła na samej górze, aż trudno było sfotografować kwiaty. W jesieni ją przygięłam do ziemi i jak mróz jej nie zaszkodzi to będzie zakulkowana :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, teraz przyszłam tylko po to, by życzyć Ci dobrej nocki i kolorowych wiosennych snów. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,na pocztę nie zdążyłam ,ale paczuszka jest w samochodzie i zaraz rano pojedzie z powrotem na pocztę,więc proszę o jeden dzień cierpliwości ,mam fatalny dzień ,nic się mi dzisiaj nie wiedzie ,muszę się przespać z problemami ,ale chyba i jutro mi nie przejdzie,ciągle muszą być jakieś kłody pod nogami,różyczki masz piękne, moja Elfe posadzona w tym roku była jeszcze niska ,ale kwiatów miała mnóstwo,mówisz,że róża dla mnie będzie?,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu jak nocka z wichurami minęła u Was?, u nas nie najgorzej było, choć słyszę, że parę drzew spadło ;:108 , spokojnego dnia, na parapecie bz :wit

-- 10 lut 2016, o 09:59 --

Witaj Marysiu jak nocka z wichurami minęła u Was?, u nas nie najgorzej było, choć słyszę, że parę drzew spadło ;:108 , spokojnego dnia, na parapecie bz :wit
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Marysiu ;:196 !
Czy to nie skandal wpisywać się na 15 - tej stronie :oops:?
Ale tak czytam, czytam, czytam i czytam, i nie mogę znaleźć luki w nasiennym temacie, żeby się wstrzelić. Zaiste, ogarnęło Was jakieś szaleństwo wysiewów, a Ciebie, to już szczególnie :shock:.
Nie wiem, czy nawet ten Twój długaśny szaliczek pomieści to, co Ci tam kiełkuje i będzie kiełkować...
Ale za to rozy pokazałaś fantastyczne ;:333. To lubię. Elfe ;:167!
Ja na razie na ogród nie patrzę, jakoś nie zachęca do działania, wieje, choć na pewno nie tak jak na południu.

Trzymaj się ciepło i nie poganiaj natury, jeszcze zdążysz się napracować w ogrodzie... ;:224.

;:196 - Jagi
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, zapisuję Twój nowy wątek bo mi gdzieś umykasz.
Pogodnego dnia życzę.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w nowym dniu zacnych Gości!
Lucynko ;:196 w nocy już nie zdążyłam więc życzę miłego ranka ;:3 u mnie niestety zachmurzenie i opad ;:306

Martusiu przykro słuchać że kłody spod nóg musisz usuwać, ale wiesz jak jest w życiu co się polepszy to się pop... trzymaj się serduszko i nie martw się jednym dniem ;:168 Ja wiedziałam, że nie zdążysz na pocztę bo już późno było :uszy Różyczki Ci minę rozweseliły więc życzę dobrego dnia i pokonania problemów ;:196

Iwonko u mnie spokojnie a dobrą stronę wichury jest to że wreszcie zniknęła choinka z tarasu po którymś z kolei podniesieniu jej do pionu ;:306 Jednak była jeszcze taka zielona :wink: No to pomyślnego kiełkowania ;:196

Jagodo nie przesadzaj z tym skandalem ;:185 Ja dobrze wiem, że nie wpisujesz się dla samego wpisania tak samo jak nie piszesz u siebie, bo tak wypada :shock: więc ja Cię rozumiem ;:173 Te wszystkie wysiewy to takie zagłuszanie tęsknoty za wiosną, tym bardziej że ja nie mogę nie patrzeć na ogród. Codziennie przemierzam go parę razy, a że ciągle znajduję sobie coś do pracy to raczej sposób na ruch :lol: Ty myślisz kochana, że wszystko wsiane zamienia się w roślinę? :;230 nieeee! Wiele pojemniczków milczy, ale zawsze to taniej niż kupując roślinę za kilkanaście złotych znajdujesz po zimie puste miejsce ;:306
Trzymaj się cieplutko Jagódko ;:196

Danusiu i ja Ci życzę miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maska pisze:Witam wieczorem!
Po obiedzie przestało wiać i można było wyjść do ogrodu. Wycięłam taki stary krzew ligustru i jeszcze tylko połowę gałęzi mam do posiekania, oj przydałaby się machina ;:131 Jak się ociepli to wysmaruję patyki Roundapem, bo krzak rośnie w granicy i sąsiad nieraz z czupryną walczy ;:134 . Jak mi się uda go wytępić (krzak nie sąsiada) to posadzę coś ładnego kwitnącego. Strasznie kusi, że robić już porządki, ale nie wolno ;:185

Aguś Hej !
Fajnie, że jesteś ;:168 Już niedługo wiosna to siejemy, a Ty coś już posiałaś?
Ja jeszcze nie sieję :wink:
A powiedz dlaczego nie wolno robić porządków?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś ja nie usuwam zeschniętych roślin, bo uważam że one chronią wychodzące roślinki tak jak to jest w naturze ;:215 Usuwam dopiero na wiosnę :D Pamiętam Twoje zasiewy sprzed roku :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”