, to zdanie wetów którzy ją wcześniej  widzieli.
 , to zdanie wetów którzy ją wcześniej  widzieli.W.o... Psach 5cz. (2008.05-2008.10)
- mora1
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Najczęściej weci podają  Paratel o najmniejszym spektrum  działania, w sumie to działa tylko na obleńce. Takie odrobaczanie można powtarzać w nieskończoność bez skutku jak pies ma „coś” więcej. Silnie działa Zipyran Plus, zwalcza wszystkie rodzaje robaków, również te płucne .  Środków do odrobaczania jest trochę. Co do suchej karmy to się z Ewą w 100 % zgodzę, dlatego nie widzę powodu kupowania bardzo drogich i rozreklamowanych karm. Widziałam już szczeniaki odchowane na tych najdroższych karmach i tych z niższej półki , wyglądały tak samo, nie mówię tu  o karmach śmieciowych typu Pediegree czy Chappi.  W praktyce wypróbowałam na moich sierściuchach już prawie wszystkie sposoby karmienia, no oprócz BARF. Moja suka to mięśniak ,  gotuję jej z powodów zdrowotnych , ale takich mięśni jak ma teraz na naturalnym żarciu nigdy wcześniej  nie miała, do przyrostu masy mięśniowej potrzeba dobrego budulca. Karmie ją najprościej jak się da ,mięsem, ryżem i marchewką, dostaje tez  witaminy itp.  Wygląda bardzo dobrze. Sierść super,  nie ma problemów skórnych, jak na atopika wygląda wręcz doskonale, nie myślcie, że tak sama sobie kadzę  , to zdanie wetów którzy ją wcześniej  widzieli.

, to zdanie wetów którzy ją wcześniej  widzieli.Pozdrawiam Monika
moja skarpa

moja skarpa
- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
wczorajsza sesja fotograficzna mojego "burka"

a tu przyłapany na gorącym uczynku.... zrobił to etapami.... wiem wiem wiem... to bardzo niepedagogiczne... pozwalać tak do zdjęć...
ale nie mogłam sie hi hi hi powstrzymać 

1. zmydlanie i naciąganie.... no i obserwacja

2. siedzę i patrze co moja pani na to powie... w razie co uszy mam położone delikatnie i zerkam spod oka

3. spróbuje ię położyć... moze się uda..

4. ufff... teraz to pełny luzik.... mięciutko, pilot jest.... może by ta pani jeszcze jakąś kostke podrzuciła...

a tu przyłapany na gorącym uczynku.... zrobił to etapami.... wiem wiem wiem... to bardzo niepedagogiczne... pozwalać tak do zdjęć...
ale nie mogłam sie hi hi hi powstrzymać

1. zmydlanie i naciąganie.... no i obserwacja

2. siedzę i patrze co moja pani na to powie... w razie co uszy mam położone delikatnie i zerkam spod oka

3. spróbuje ię położyć... moze się uda..

4. ufff... teraz to pełny luzik.... mięciutko, pilot jest.... może by ta pani jeszcze jakąś kostke podrzuciła...

- EWA K
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Kontakt:
...hmmm.. to ostatnie zdjęcie -agaxkub, na Twoim miejscu zapytałabym psa o pozwolenie wejścia do sypialni   

...z ostatniej chwili ! wczoraj byłam znowu na Wystawie z Kliwią,i tym razem w Kielcach, tym razem mamy Tytuł ,,Najlepszy Weteran w Rasie ". Bardzo rozbawiła mnie sędzina, która poważnym głosem oznajmiła ,że,,chyba ktoś pani psa podmienił", oczywiście miała na mysli doskonałą formę moje suni, a gdy zobaczyła komlet białych ząbkow Kliwii - to powiedziała ,,nooo, na pewno ktoś pani psa podstawił !!!" 

Oczywiście był to żart, spontaniczna reakcja sędziego. ;:91

...z ostatniej chwili ! wczoraj byłam znowu na Wystawie z Kliwią,i tym razem w Kielcach, tym razem mamy Tytuł ,,Najlepszy Weteran w Rasie ". Bardzo rozbawiła mnie sędzina, która poważnym głosem oznajmiła ,że,,chyba ktoś pani psa podmienił", oczywiście miała na mysli doskonałą formę moje suni, a gdy zobaczyła komlet białych ząbkow Kliwii - to powiedziała ,,nooo, na pewno ktoś pani psa podstawił !!!"

Oczywiście był to żart, spontaniczna reakcja sędziego. ;:91
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo, Mora dziękuję za wszystkie rady i informacje  Chyba po prostu przestanę się przejmować i po prostu bedzie jadł co chce
 Chyba po prostu przestanę się przejmować i po prostu bedzie jadł co chce   Oprócz rzeczy, których mu nie wolno
 Oprócz rzeczy, których mu nie wolno 
Zmartwiłyście mnie teraz tym odrobaczaniem Po pieska byliśmy prawie 100 km od nas, więc kontakt z poprzenim właścicielem mamy tylko telefoniczny. Niestety ciągle nie możemy nikogo zastać w domu, ewentualnie starszą panią, która nie jest w stanie nic powiedzieć
  Po pieska byliśmy prawie 100 km od nas, więc kontakt z poprzenim właścicielem mamy tylko telefoniczny. Niestety ciągle nie możemy nikogo zastać w domu, ewentualnie starszą panią, która nie jest w stanie nic powiedzieć   Nie mogę się więc dowiedzieć jakim środkiem psiak był odrobaczany. Co do szczepień to był szczepiony dopiero u nas. Był na jednej szczepionce i drugą ma za niecałe 2 tyg.
  Nie mogę się więc dowiedzieć jakim środkiem psiak był odrobaczany. Co do szczepień to był szczepiony dopiero u nas. Był na jednej szczepionce i drugą ma za niecałe 2 tyg.
Aga zdjęcia i Szirek cudne

Chyba po prostu przestanę się przejmować i po prostu bedzie jadł co chce
 Chyba po prostu przestanę się przejmować i po prostu bedzie jadł co chce   Oprócz rzeczy, których mu nie wolno
 Oprócz rzeczy, których mu nie wolno 
Zmartwiłyście mnie teraz tym odrobaczaniem
 Po pieska byliśmy prawie 100 km od nas, więc kontakt z poprzenim właścicielem mamy tylko telefoniczny. Niestety ciągle nie możemy nikogo zastać w domu, ewentualnie starszą panią, która nie jest w stanie nic powiedzieć
  Po pieska byliśmy prawie 100 km od nas, więc kontakt z poprzenim właścicielem mamy tylko telefoniczny. Niestety ciągle nie możemy nikogo zastać w domu, ewentualnie starszą panią, która nie jest w stanie nic powiedzieć   Nie mogę się więc dowiedzieć jakim środkiem psiak był odrobaczany. Co do szczepień to był szczepiony dopiero u nas. Był na jednej szczepionce i drugą ma za niecałe 2 tyg.
  Nie mogę się więc dowiedzieć jakim środkiem psiak był odrobaczany. Co do szczepień to był szczepiony dopiero u nas. Był na jednej szczepionce i drugą ma za niecałe 2 tyg.Aga zdjęcia i Szirek cudne

- Jeanne
- 1000p 
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, widze że z Szirka taki sam cwaniak jak z mojego kudłacza...najpierw się rozgląda czy nikt nie patrzy, a jak patrzy to zaraz wzrok jelonka Bambi, łeb na łóżku no i jak tu odmówić  choć na chwilkę tyłek zagrzeje i sam schodzi (chyba że zaśnie pod pierzynką hehe). Głaski dla Szirka
  choć na chwilkę tyłek zagrzeje i sam schodzi (chyba że zaśnie pod pierzynką hehe). Głaski dla Szirka  

Ewo, kondycji Kliwii to tylko pozazdrościć, a Tobie pogratulować doskonałej opieki nad nią, bo to w końcu Twoja zasługa ze tak się "prababcia" super trzyma .
 .
Przesyłam mizianka i czochranka dla wszystkich piesków dużych i małych

choć na chwilkę tyłek zagrzeje i sam schodzi (chyba że zaśnie pod pierzynką hehe). Głaski dla Szirka
 Ewo, kondycji Kliwii to tylko pozazdrościć, a Tobie pogratulować doskonałej opieki nad nią, bo to w końcu Twoja zasługa ze tak się "prababcia" super trzyma
 .
 .Przesyłam mizianka i czochranka dla wszystkich piesków dużych i małych

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki

Moje storczyki
- EWA K
- Od: 17 sty 2008, o 23:16
- Kontakt:
treissi z tego, co piszesz, wnioskuję, że Twój piesio nie ma książeczki zdrowia z odpowiednimi wpisami szczepień, odrobaczeń, które powinien dokonać hodowca/wet.
u mnie szczenięta są odrobaczane co najmniej 2 - 3 razy!
Tak, czy siak odrobacz go na tydzień przed szczepieniem - teraz już podaj coś na wszelkie robale - jest duuużo różnych firm. Ja polecam DRONTAL - BAYER'a. Jest droższy, ale pewny. Masz małego pieska, więc nie będzie to jednak aż tak duży wydatek.

u mnie szczenięta są odrobaczane co najmniej 2 - 3 razy!
Tak, czy siak odrobacz go na tydzień przed szczepieniem - teraz już podaj coś na wszelkie robale - jest duuużo różnych firm. Ja polecam DRONTAL - BAYER'a. Jest droższy, ale pewny. Masz małego pieska, więc nie będzie to jednak aż tak duży wydatek.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum 
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
NiekoniecznieEWA K pisze:Na wzmocnienie włosa jest sprawdzony od wielu lat preparat firmy Verzyme, są preparaty z różnymi olejami ( Omega-3), musisz poszukać, popytać w lecznicach.

Jak dla mnie (a właściwie dla Prota) najlepszym środkiem na piękną sierść jest siemię lniane. Całe, nie mielone, bo mielone bywa odtłuszczane, a nam chodzi właśnie o ten olej lniany w siemieniu. Najłatwiej dodaje się namoczone we wrzątku i lekko "rozklejone" nasionka do karmy, ja dodaję do ugotowanej kaszy z mięsem i jarzynami po zdjęciu gara z ognia. Ilość do uzgodnienia z wetem. Nie szkodzi, nie uczula, sierść jest gęsta, a ludzie , którzy Prota nie widzieli przez wakacje stawali jak wryci, bo porósł przez lato jak małpa

A mieszanka olejów omega specjalnie dla zwierząt domowych u weta kosztuje ok. 37,- zł za flaszkę i przy tej samej karmie, i niezmienianych innych warunkach, stąd uważam, że to właśnie wprowadzone oleje omega tak podziałały, już drugiego dnia spowodowały okrutne rozwolnienie z cuchnącymi qoopami. Odstawiłam i wszystko wróciło do normy. Nadal wsypuję siemię lniane do jedzonka i znowu jest ok

A dziś, po wczorajszym pierwszym śniegu, po nocnym przymrozku, znalazłam u Prota trzy kolosy i jednego małego kleszcza!!! Mimo smarowania środkiem p/kleszczowym!!! Wszystkie w kolorze hm, powiedzmy cielistym, wszystkie puste, czyli jeszcze nie napompowane, wszystkie na karku i łopatkach, koszmarne i obrzydliwe, wszystkie łatwo dały się zdjąć, bo nie zdążyły się wgryźć, wsadziłam je potem do słoika i solidnie zakręciłam pokrywkę. Stoją na parapecie, blee, zaraz wrzucę je do kominka. Kleszcze świetnie znoszą kąpiele w wodzie, więc wrzucanie ich do zlewu czy wc nie zdaje egzaminu.
Uważajcie na kleszcze, jak widać są aktywne i chyba bardzo głodne

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."