Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

O Martusiu, śliczne, Pierwsza różyczka śliczna, kolejne również, floks cudeńko ;:167 ostróżki piękne ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto, Twoje rośliny są bardzo dorodne ;:oj W czym tkwi tajemnica ich upraw? Nie będziesz cięła róż pnących? Mam sezon na ukorzenianie ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś, ale fajne zdjęcia tych ostróżek i floksów z bliska :D i róże takie cudne. Znalazłam Twój wpis z wczoraj :) Zima wróciła, u mnie biało!
Miłego wieczoru i buziaki przesyłam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Aniu,mój ogród ma teraz 11 lat,drzewa potrzebują trochę czasu ,żeby solidnie zaczęły rosnąć ,3 lata na pewno ,potem wszystko śmiga ,aż za bardzo,wspomnisz moje słowo jak te starsze nasadzenia będą już rosły ,ja moje muszę już przycinać ,bo za duże i za bardzo by cieniowały,byliny rosną dużo szybciej ,wiec ogród będzie się pięknie zagęszczał z każdym rokiem ,pozdrawiam :wit

Małgosiu,u mnie też codziennie ponuractwo,tylko te wspomnienia mnie ratują ,pamiętam jak jeszcze nie byłam na forum w jaką deprechę padałam zwłaszcza w lutym ,niby najkrótszy ,ale zawsze wydawał się najdłuższy,stałam bezmyślnie w oknie ,albo w drzwiach i z wielką nostalgią patrzyłam przed siebie,ogarniała mnie beznadzieja,teraz chociaż wchodzę na forum i oglądam cudowne lato ,pozdrawiam :wit

Tereniu,mówisz,że nie zdążasz?tak rosną u mnie te kwiatuchy z czego bardzo się cieszę ,nic nie ma za darmo ,wiadomo ,że wszystko co mamy kosztuje mnóstwo pracy,ale cieszy nawet zmęczenie jak są efekty,chętnie się z wami dzielę moim ogrodem i chętnie wspomagam ,bo wszystkie są cudne i mają kochających właścicieli a dla mnie nawet przyjaciół,pozdrawiam gorąco i trzymaj się zdrowo ;:196

Iwonko,fajnie wymieniasz,my nie umiemy wybrać jednej rośliny,bo kochamy wszystkie ;:168

Wiolu,myślę ,że tajemnica dorodności tkwi w ziemi ,jest dobra przepuszczalna ,nawieziona obornikiem i nawozami fosforowo -potasowymi ,niezbędnymi do obfitego kwitnienia ,róże tnę tyle co wymaga kosmetyka po zimie,ale nie mam problemu uciąć parę gałązek ,chociaż nie znam wszystkich odmian ,bo tabliczki się zgubiły z tych starszych :wit

Marysiu,sama sie cieszę ,że mam takie babcine odmiany,one są nie do pobicia i dla mnie zawsze będą cudowne i modne ,chociaż by się nikomu nie podobały,u mnie dzisiaj rano też było biało,ale już stopniało ,pozdrawiam i duża buźka ;:79
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę,że spacerki po słonecznym ogrodzie umilą nam te ponure dni.

Obrazek

Obrazek

kasztanowiec drobnokwiatowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Invincibelle Spirit-różowa Annabelle
Obrazek

czosnek tak się wsparł na liściach tarczownicy,chyba zmęczony był
Obrazek

Obrazek

Obrazek

krwawnik kichawiec asystuje Trytomie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mydlnica
Obrazek

Krwiściąg
Obrazek

Obrazek

Naparstnica rdzawa
Obrazek

Obrazek

6 katalp tworzących zielony dach
Obrazek

pachnące kwiaty katalpy w przybliżeniu
Obrazek

Obrazek

Zawilec japoński z jeżówką
Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Martuś piękna jest ta naparstnica rdzawa ;:oj pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Marto, kocham, po prostu kocham ;:167
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu kasztanowiec mi się przyjął i ma ładne pąki ;:333 Śliczna lilia Claude Schride chyba muszę poszukać takiej :lol: Pozbierałaś nasiona kichawca? Bardzo ładne zestawienie jeżówki z zawilcem ;:333 Śnieg u mnie nie stopniał całkiem i mało tego pod wieczór chwycił mróz więc pewnie do rana chwyci :wink: Na niedziele zapowiadają +9 st ...powariowała przyroda ;:306 Dobrego wypoczynku w weekend ;:196
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Ale przecudnie, kasztan niesamowity i ta lilia pastelowa na ostatnim zdjęciu jest cudna.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Zawsze podziwiałam jak Ty dajesz z tym wszystkim radę. I jeszcze przetwory ;:180
Kobieta tytan
Nie mam Tip Top. Musze poczytać
Nie mam pojęcia jakiego miałam floksa. Dostałam.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aluś bardzo lubię rośliny o pokroju świecowym ,zajmują mało miejsca ,a ich strzeliste kwiatostany widać z daleka,są świetnym uzupełnieniem,pozdrawiam ;:196

Aniu,mam na myśli wszystkie roślinki :uszy

Marysiu,uwielbiam lilie turbanowe i mam ich trochę ,kichawca nie zbierałam ,już w jesieni go wycięłam ,ale sadzonki dla Ciebie są ,a jakże, ile chcesz,wczoraj był na chwilę śnieg ,ale do wieczora stopniał,dzisiaj było pięknie jakby prawdziwa wiosna była,a na jutro zapowiadają +13,wiosenne cebulowe wszystkie wychyliły nosy i to dość sporo,właśnie trochę odpoczywam ,po obiedzie usnęłam ,co mi się praktycznie nie zdarza widocznie muszę naprawdę odpocząć ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Aniu Anuleczko,ten kasztanowiec to krzew ,jego wąskie świecowe kwiaty są świetne,lilie wszystkie potrafią oczarować ,chociaż jak zawsze znajdą się te naj,naj ,pozdrawiam ;:168

Gosiu,sama nie wiem jak daję radę i jeszcze w jesieni wyjazdy na grzyby,ile razy ten ogród został sam sobie,bo były sprawy ważniejsze,ale nigdy mnie nie zawiódł i sobie radził ,dla mnie Tip Top godna polecenia ,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak się nie znudził mój ogród to proszę bardzo ,furtka otwarta,zapraszam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mikołajek agawolistny
Obrazek

Obrazek

Anafalis i gipsówka
Obrazek

Naparstnica rdzawa
Obrazek

Obrazek

Hortensje z liliami
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krwawnik kichawiec
Obrazek

Trytoma
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tawułka chińska wysoka
Obrazek

Filipendula rubra--wiązówka czerwona ,kwiaty drobne ,różowe zebrane w pierzaste pióropusze przyjemnie pachną ,bylina dorasta do 150 cm
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu a co kwitło na biało (podobnie jak kichawiec) i mówiłaś że to jednoroczne? Liliowiec z ciemnym środkiem spodobał mi się :D Fioletowych lisich ogonków nie mam :D Oj chyba zacznę tworzyć listę na wiosnę, a co z moimi patyczkami? :;230
Ja chyba się już wcześniej zestarzałam bo posypiam coraz częściej, ale po śniadaniu, korzyść taka że głowa nie boli :uszy Przyjdzie wiosna, lato to szkoda będzie czasu na sen. I te Twoje trytomy ! chyba u nikogo tak nie kwitną cały sezon ;:63
Dobrej niedzieli, bo pogodna jest ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie w w pięknym niedzielnym dniu,słoneczko świeci od czasu do czasu i jest +11 stopni ,rośliny cebulowe zasuwają do góry,więc jest wiosna jak na razie oczywiście .

Beatko ze mną jest źle ,bo pękam ze śmiechu,jesteś niezastąpiona z tym swoim humorem i żeby Cię nigdy nie opuścił ,ale chyba Ci to nie grozi ;:306

Marysiu,to jest maruna taka niby jednoroczna ,albo 2-letnia ,ale sama sie wysiewa ,wydaje mi się ,ze Ci dawałam,ale to taka malizna siewka była ,że pewnie się zagubiła,to nie są fioletowe lisie ogonki tylko przetacznik przewrócony przez wichury ,jak go podniosłam po pobojowisku to taki był skręcony ,ale jak go nie masz,to u mnie jest pod dostatkiem patyczków nie wysłałam jeszcze ,bo czekam czy coś nie będzie jeszcze potrzeba to wyślę razem ,jakieś nasiona mam zapisane ,ale może coś jeszcze chcesz,zapisuj co chesz to reszta będzie jak przyjedziesz,bo jak nie zapiszesz to potem nigdy już sie tego nie dowiemy ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki i odpoczywaj ;:196
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Marto bardzo mi się podoba Twoja rdzawa naparstnica- ślicznie wygląda, a niby to taka niepozorna roślinka. Koniecznie muszę znaleźć dla niej miejsce w swoim ogrodzie ;:108
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”