U mnie część tulipanów wystawiło głowy.
 U mnie część tulipanów wystawiło głowy.Nasze 1500 m2
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasze 1500 m2
Małgosiu wiosna w ogródku niekoniecznie nas cieszy, choć widok cebulowych krzepiący.  U mnie część tulipanów wystawiło głowy.

U mnie część tulipanów wystawiło głowy.Re: Nasze 1500 m2
U Ciebie też wiosna,   

fajnie by było jak by już zima nie powróciła.

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.

- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
 Helen Mirren
- 
				clem3
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Olu u mnie też śnieg dzisiaj padał w najlepsze, teraz jest kompletnie biało.
Soniu no dokładnie. Widok wiosny uwielbiam, ale nie wtedy gdy zaraz potem sypie śnieg i wisi nad nami niebezpieczeństwo powrotu mrozów... U mnie co prawda tulipany bardziej ostrożne, ale hiacynty wyszły z ziemi jeszcze przed mrozami i śniegiem, obawiam się, że znowu przemarzły.
Rafale też bym się bardzo cieszyła Niestety, jak już pisałam wyżej obecnie u mnie biało
 Niestety, jak już pisałam wyżej obecnie u mnie biało 

Soniu no dokładnie. Widok wiosny uwielbiam, ale nie wtedy gdy zaraz potem sypie śnieg i wisi nad nami niebezpieczeństwo powrotu mrozów... U mnie co prawda tulipany bardziej ostrożne, ale hiacynty wyszły z ziemi jeszcze przed mrozami i śniegiem, obawiam się, że znowu przemarzły.
Rafale też bym się bardzo cieszyła
Pozdrawiam Małgosia  poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe

Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wpadłam tu z działu powojnikowego,   na inspekcjkę czy się kochana do adopcji nadajesz.
 na inspekcjkę czy się kochana do adopcji nadajesz.   

I co widzę już po pierwszej stronie?! Ty masz tyle "hektarów", że nie powiem, kto kogo powinien tu adoptować.
  Ty masz tyle "hektarów", że nie powiem, kto kogo powinien tu adoptować.   

Lecę czytać Twój wątek.

I co widzę już po pierwszej stronie?!
 Lecę czytać Twój wątek.

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu rzeczywiście u Ciebie już szykuje się przedwiośnie  Jak mnie mierzwi,żeby pojechać zobaczyć na działkę,czy u mnie coś już kiełkuje?
 Jak mnie mierzwi,żeby pojechać zobaczyć na działkę,czy u mnie coś już kiełkuje?
Cofnęłam się o kilka stron i widziałam,że pięknie zakwitła Ci szałwia muszkatałowa. Moja za to wytworzyła ogromne liście,a kwiatów brak 

Mam pytanko...czy ona zimuje,czy to jednoroczna piękność?
Miłego dzionka

Jak mnie mierzwi,żeby pojechać zobaczyć na działkę,czy u mnie coś już kiełkuje?
 Jak mnie mierzwi,żeby pojechać zobaczyć na działkę,czy u mnie coś już kiełkuje?Cofnęłam się o kilka stron i widziałam,że pięknie zakwitła Ci szałwia muszkatałowa. Moja za to wytworzyła ogromne liście,a kwiatów brak

Mam pytanko...czy ona zimuje,czy to jednoroczna piękność?
Miłego dzionka

- 
				clem3
Aneczko witam serdecznie  Gdzie mi tam do hektarów
  Gdzie mi tam do hektarów  Za to twoje powojniki podziwiam od dawna
 Za to twoje powojniki podziwiam od dawna  

Annes witaj Szałwia muszkatałowa jest już u mnie kilka lat. Za nic nie mogę sobie przypomnieć, czy kwitła mi w pierwszym roku po posadzeniu, ale zauważyłam, że co roku wyrasta większa i ładniej kwitnie. Może i twoja cię w tym roku zaskoczy?
  Szałwia muszkatałowa jest już u mnie kilka lat. Za nic nie mogę sobie przypomnieć, czy kwitła mi w pierwszym roku po posadzeniu, ale zauważyłam, że co roku wyrasta większa i ładniej kwitnie. Może i twoja cię w tym roku zaskoczy?

Gdzie mi tam do hektarów
  Gdzie mi tam do hektarów  Za to twoje powojniki podziwiam od dawna
 Za to twoje powojniki podziwiam od dawna  
 Annes witaj
 Szałwia muszkatałowa jest już u mnie kilka lat. Za nic nie mogę sobie przypomnieć, czy kwitła mi w pierwszym roku po posadzeniu, ale zauważyłam, że co roku wyrasta większa i ładniej kwitnie. Może i twoja cię w tym roku zaskoczy?
  Szałwia muszkatałowa jest już u mnie kilka lat. Za nic nie mogę sobie przypomnieć, czy kwitła mi w pierwszym roku po posadzeniu, ale zauważyłam, że co roku wyrasta większa i ładniej kwitnie. Może i twoja cię w tym roku zaskoczy?Pozdrawiam Małgosia  poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe

Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu a to mnie pocieszyłaś  Będę jej z nadzieją wypatrywała
 Będę jej z nadzieją wypatrywała 

- 
				clem3
Annes warto wypatrywać, chociażby za długość kwitnienia. Mało która roślinka może się z nią równać pod tym względem. trzymam kciuki za twoją pannicę 

Pozdrawiam Małgosia  poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe

Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Małgosiu. Widzę, że u Ciebie roślinki poczuły wiosnę. Podobno już zimy nie będzie tak więc może coś w tym jest ? Bardzo ładnie urządzasz swój ogród. Rabata powojnikowa bardzo mi się podoba no i oczywiście jesienne astry   . Z resztą co tu dużo pisać- wszystkie rośliny są przepiękne. Tylko patrzeć jak wszystko za chwilkę zacznie się zielenić i rozrastać. Będę odwiedzać Cię częściej. Pozdrawiam
 . Z resztą co tu dużo pisać- wszystkie rośliny są przepiękne. Tylko patrzeć jak wszystko za chwilkę zacznie się zielenić i rozrastać. Będę odwiedzać Cię częściej. Pozdrawiam   .
 .

. Z resztą co tu dużo pisać- wszystkie rośliny są przepiękne. Tylko patrzeć jak wszystko za chwilkę zacznie się zielenić i rozrastać. Będę odwiedzać Cię częściej. Pozdrawiam
 . Z resztą co tu dużo pisać- wszystkie rośliny są przepiękne. Tylko patrzeć jak wszystko za chwilkę zacznie się zielenić i rozrastać. Będę odwiedzać Cię częściej. Pozdrawiam   .
 .- 
				clem3
Ewelinko mam nadzieję, że zima już długo nam nie podokucza  Mąż miał trochę wolnego, usunął stare i brzydkie iglaki robiąc  miejsce pod nową rabatkę, więc najchętniej już bym tam pobiegła i sadziła
  Mąż miał trochę wolnego, usunął stare i brzydkie iglaki robiąc  miejsce pod nową rabatkę, więc najchętniej już bym tam pobiegła i sadziła  Oczywiście zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę
 Oczywiście zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę 

Mąż miał trochę wolnego, usunął stare i brzydkie iglaki robiąc  miejsce pod nową rabatkę, więc najchętniej już bym tam pobiegła i sadziła
  Mąż miał trochę wolnego, usunął stare i brzydkie iglaki robiąc  miejsce pod nową rabatkę, więc najchętniej już bym tam pobiegła i sadziła  Oczywiście zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę
 Oczywiście zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę 
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe

Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
MAŁGOSIU ,wiosenne cebulowe się spieszą .U mnie też i obawiam się ,że przemarzną .
Ciemierniki też zbyt dobrze nie wyglądają .Pąki kwiatowe przemarzły .

Ciemierniki też zbyt dobrze nie wyglądają .Pąki kwiatowe przemarzły .

- 
				clem3
Jolu przyznam się, że o ciemiernikach nawet nie pomyślałam i nie sprawdzałam na jakim są etapie. Nawet mnie nie strasz, że w tym roku stracę kwitnienie wszystkich wiosennych  Przecież to one budzą mnie do życia po szaroburej zimie...
  Przecież to one budzą mnie do życia po szaroburej zimie...

Przecież to one budzą mnie do życia po szaroburej zimie...
  Przecież to one budzą mnie do życia po szaroburej zimie...Pozdrawiam Małgosia  poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe

Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- ewelkacha88
Małgosiu nie będzie tak źle. Przecież to wiosenne rośliny i mrozy im nie straszne. Jak będą zapowiadali bardzo duże spadki temperatur to najwyżej je okryjesz . Poza tym w prognozie długoterminowej nie widziałam mrozów. Bądź dobrej myśli   .
.

.
.- 
				clem3
Ewelinko dzięki za pocieszenie  Nie wyobrażam sobie początku sezonu bez tych wszystkich kolorków...
 Nie wyobrażam sobie początku sezonu bez tych wszystkich kolorków...

Nie wyobrażam sobie początku sezonu bez tych wszystkich kolorków...
 Nie wyobrażam sobie początku sezonu bez tych wszystkich kolorków...Pozdrawiam Małgosia  poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe

Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- ewelkacha88
Nie ma sprawy . Ja także sobie tego nie wyobrażam, tym bardziej , że zaszalałam z wiosennymu cebulami i jestem ciekawa efektu. U mnie dziś piękne słońce aż kusi by ściągnąć osłony   a to dopiero początek lutego. No nic trzeba uzbroić się w cierpliwość. Ja chyba dzisiaj zrobię coś w ogródku
  a to dopiero początek lutego. No nic trzeba uzbroić się w cierpliwość. Ja chyba dzisiaj zrobię coś w ogródku   , tak mnie korci . Może zrobię sobie miejsce pod maliny. Pozdrawiam
  , tak mnie korci . Może zrobię sobie miejsce pod maliny. Pozdrawiam   .
 .

a to dopiero początek lutego. No nic trzeba uzbroić się w cierpliwość. Ja chyba dzisiaj zrobię coś w ogródku
  a to dopiero początek lutego. No nic trzeba uzbroić się w cierpliwość. Ja chyba dzisiaj zrobię coś w ogródku   , tak mnie korci . Może zrobię sobie miejsce pod maliny. Pozdrawiam
  , tak mnie korci . Może zrobię sobie miejsce pod maliny. Pozdrawiam   .
 .