Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Kasiu lista zakupowa powaliła mnie na nogi, ależ będziesz miała sadzenia ale za to jak pięknie się zrobi u Ciebie. Czekam na wiosne i foty. Pozdrawiam
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu ciebie wiosna też już nawiedziła? :wink: Osłonka antyfranckowa pomysłowa ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, jest nadzieja. Właśnie usłyszałam, że zimy już nie będzie.
Ewentualnie jakieś wiosenne, głównie majowe przymrozki mogą naszym roślinom zaszkodzić i tego należy pilnować. Oby się spełniło! ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Francek boski z zielonym ryjkiem :;230
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Oj , to masz duże zamówienie ;:oj odczujesz sadzenie , oj odczujesz :wink: ja jesienią dużo cebulowych kupiłam , to jak sadziłam to załowałam ,że się tak rozpędziłam :wink:
A co do M-ów , to mój też stale coś skosi. Jak tylko nie wbiję patyka jako znacznika to nie ma roślinki :lol: Ale trudno, zawsze mogę sama kosić :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Dzięki Wiolu :D Nie wiem czy już dotarły, bo nie ma mnie. Ferie są i trzeba było w odwiedziny do teścia pojechać. Tym sposobem siedzę teraz w Biłgoraju. Tu jeszcze zimowo - nawet śniegu trochę leży. Chwała tym co wynaleźli laptopy i mobilny internet... ;:180
Aniu faktycznie będzie sadzenia - tym bardziej, że wszystkim się nie pochwaliłam :;230
Małgosiu wiesz jak to jest - potrzeba matką wynalazku ;:306
Lucynko oby tak było. Majowych przymrozków najbardziej się boję. W zeszłym roku na szczęście mnie ominęły, ale dwa lata temu załatwiły mi kiwi i winogrona...
Kasiu ostatnio dorwał czerwony cienkopis - na szczęście w porę zauważyłam. Oczywiście nie byłoby to już tak widowiskowe jak ta zieleń :;230
Karolinko oj odczuję... zwłaszcza, ze do sadzenia mam tylko weekendy i nie będę mogła za bardzo na raty sobie tego rozłożyć. Ale w końcu o to nam chodzi :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Kasiu. Wszystko posadzisz , co by nie. Mi także już rosną zamówienia i zastanawiam się jak ja to posadzę bo niby ogródek pod nosem ale przy dzieciach to też tak nie da się wszystkiego zrobić. Zawsze czekam na powrót Małżonka z pracy , jemy obiad i lecę na zewnątrz. Mam nadzieję, że mrozów nie będzie i że oszczędzi nasze roślinki. Mobilny internet to faktycznie dobry wynalazek ;:224 . Ułatwia życie . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

U Ciebie Kasiu widzę wiosna na całego :wink: Bardzo dużo kwiatów już wychyla nosy na świat.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Witaj, zakupy super ależ będzie widok w ogrodzie - uwielbiam lilie!!! Ależ się człowiek musi nakombinować, żeby te cudności przemycić do ogrodu hihi u mnie to samo jakby mąż wiedział o wszystkich zakupach ogrodowych zawał murowany, wobec tego z troski o jego zdrowie nic mu nie mówię a potem udaję zdziwioną, że wcześniej nie zauważył kwiatuszka w ogródku :lol:
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewelinko ja przy dziecku bez problemu zrobię - wystarczy gówniarza posadzić przy komputerze i jest spokój. Któregoś roku w długi majowy weekend sami na działce byliśmy. Ja sie robotą zajełam, dziecko miało komputer i telewizor. W pewnym momencie synek przyszedł do ogrodu - w przedszkolu wtedy jeszcze był - i mówi: Mama głodny jestem. A wyrodna matka zajęta ogrodem na to: Masz rączki to sobie sam coś zrób. No i biedne dziecko poszło do domu... Po jakimś czasie naszły mnie wyrzuty sumienia i poszłam do domu nakarmić dziecko. Okazało się, że chłopak wział sobie chleb, posmarował dżemem i zjadł, a potem nawet talerzyk odłożyl do zmywarki :D
Sylwio witaj :D Oby tylko zbyt dużych mrozów już nie było to niedługo będziemy się cieszyć naszymi kwiatkami :tan
Ewo dokładnie tak :D Ja się już z lekka zaczęłam gubić we własnych zakupach - mogę się z lekka zdziwić wiosną jak zaczną paczki przychodzić... Dzisiaj zamówiłam sobie truskawki ozdobne, maliny arktyczne i kilka powojników... :twisted:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Kasiu :wit . A no widzisz -zgłodniał i sobie sam zrobił , czegoś się przy tym nauczył ;:333 . Ja niestety moich samych w domu jeszcze nie zostawię a przynajmniej nie na długo. Nie wiadomo co im do głowy strzeli. Starsza córka jest niepełnosprawna i chodzi bardzo słabo , traci równowagę, często się przewraca i w związku z tym boję się, że sobie coś zrobi. Jeśli chcę coś zrobić w ogródku to zabieram córki ze sobą jeśli jest w miarę sucho i ciepło bo wtedy jak Weronika się wywróci na trawie to nic sobie nie zrobi. Albo siedzą w piaskownicy i się bawią. No ale ja i tak zawsze wszystko na raty robię tak więc już się przyzwyczaiłam do tego. Może jak podrosną będzie troszkę łatwiej ;:108 .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

W sumie to Ty postąpiłaś najlepiej jak mogłaś. To my rozpieszczamy te swoje dzieci, że nawet nie umeiją sobie nic zrobić same do jedzenia i czekają na mamusię
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Widzę, że ja byłam wyrodną matką, bo nie dogadzałam dzieciom, gdy tylko zauważyłam, że same potrafią różne rzeczy robić. ;:224
Ponieważ dużo czasu poświęcałam pracy i działalności społecznej, to dzieciarnia doskonale nauczyła się sobie radzić. ;:333
Jednocześnie M, widząc że dzieci same sobie pichcą, zawstydzony ;:171 przestał czekać na mnie i do dziś ja tylko obiady gotuję, natomiast pozostałe posiłki przygotowuje sobie sam. :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

i tak mam wrażenie, że trzymam to moje dziecko pod kloszem. Ja w jego wieku chodziłam z kluczem na szyi i jakoś sobie radziłam. jego nawet na plac zabawy nie mam odwagi samego puścić. ;:185
Byłam wczoraj na działce. Cebulowe wychodzą, niektóre powojniki listki puszczają, mirabelka ma mnóstwo pąków kwiatowych. Zdjęcia nie zrobiłam ani jednego. Potem pojechałam do ciotki i obciachałam jej wierzbę. Zostawiłam sobie 3 gałązki do ukorzenienia, bo wierzba ładna. Resztę pociełam i do gara. Podgrzewałam przez 2 godziny i przed samym wyłączeniem wyszłam z kuchni,, a ona się wtedy zagotowała :evil: No i teraz nie wiem czy się ten ukorzeniacz nadaje czy nie....
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Kasiu, wszystkiego najlepszego

Obrazek
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna