Zeniu masz rację, to nie taka łatwa sprawa. Odmian jest tyle, że można zgłupieć
Andzia ja mam w komputerze takie foldery np. ogrodowe inspiracje i tam wklejam fotki rabat albo kompozycji ,które po prostu mi się podobają. Mam też inne typu - plan rabat albo zakupy ale tam to się wszystko zmienia jak w kalejdoskopie
Lucynko ja wolę też sprawdzić jak dana róża sobie radzi, ale nie mam takiego parcia ,że muszę mieć taką odmianę i koniec . Poza tym ja dopiero rozpoczynam swoją przygodę z różami i nie wiem jak to będzie z nimi u mnie. Mam nadzieje, że poradzę sobie i nie będzie to obraz nędzy i rozpaczy
Olu witaj u mnie . Nasionka ostróżki jednorocznej kupiłam pierwszy raz na próbę i spróbuję ją wysiać do gruntu bo na parapetach to może być ciasno. A co do Twojej propozycji to oczywiście przemyślę wszystko. Jeszcze nie zdecydowałam się co tam będzie rosło. Pewnie znając życie znowu wykorzystam coś na zasadzie chwilowego efektu i będę przesadzała przez następne kilka lat
Dzisiejszy dzień był pochmurny, chwilami wychodziło słońce i dość mocno wiało . Zdecydowałam , że zobaczę co tam u mnie na ogródku słychać, bo u niektórych z Was to powiało wiosną
Maj 2013r.

Sierpień 2014r.

Bardziej aktualnych fotek na ten moment nie mam. Przy balkonie planuję posadzić jakieś róże pnące i powojniki . Słońce operuje tam cały dzień tak więc będą i jakieś byliny może lawenda albo kocimiętka. Konkretnych planów jeszcze nie mam ale wszystko w swoim czasie.
Maj 2013r.

Lato 2015r. Ogólny misz-masz z którym walczę od samego początku. Było tam wiele roślin i co chwilę zmieniają lokalizację. W przyszłości, drzwi zostaną zamurowane, schody i ta część chodnika przy ścianie zostaną usunięta. Wtedy będę mogła zrobić tą rabatę tak sensownie . Ściana jest o wystawie południowej więc myślę nad milinem , bardzo podoba mi się jego zieleń, nawet nie musi kwitnąć .