Moje małe zielone co-nieco.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co-nieco.

Post »

Ola no ten sumak śliczny! I grzeczny w dodatku.. a mój już się przeprowadził na inna miejscówkę ;:219
Teraz to może i trochę mi szkoda... bardziej tego cienia, który by dawał.
Ciemiernik u mnie rozkwita na rabacie.. wypatrzyłam w sobotę, ale nie weszłam żeby zrobić fotkę.. bo zbyt tam grząsko po topniejącym śniegu. Posadziłam go późną jesienią, a kupiłam od jednej z forumek :)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Olka co ja widzę. ;:oj Zastanawiam się czy dla mnie starczy nasion. ....bo ja dopiero się rozkręcam. I wiesz co....moich łupów nasionkowych nie pokazuję rodzince. Czego oczy nie widzą. ..
Moje ciemierniki też spędziły czas na parapecie, potem hartowanie na tarasie i do gruntu.
Ja też cleome siałam w marcu. Fajna roślinka.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ja też w tym roku będę siała kleome ;:108
A floksy kupiłam jakieś gwieździste, zobaczymy co to takiego będzie ;:oj
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani.... Dziś już 1 luty a dopiero co były święta...zleci szybciutko i będzie wiosna...
Jeszcze tylko 48 dni, czyli 6 tyg. i 6 dni.Obrazek

Tymczasem wczoraj rano obudził mnie deszcz walący w szyby.
Gdy wyjrzałam przez okno w ogrodzie było biało, leciał grad...Później przejaśniało , śnieg stopniał ale wiatr wiał taki że głowę urywało...

Obrazek

Soniu ja w zeszłym roku też siałam dość późno i właśnie roślinki rosły na dworze a do domu wracały na nocki...

Ewelinko ja też dopiero zaczynam przygodę z trawami. W zeszłym roku , na jesień ,wsadziłam parę sztuk i jestem bardzo ciekawa czy się przyjęły.... Mam też dość dużo nasionek różnych traw i będę próbowała je wysiać...

Agnieszko widziałam że rozprawiłaś się już z sumakiem... Może to i lepiej, jakby się miało okazać że będzie mniej grzeczny niż mój... ;:306 A cień sobie sprawisz za pomocą innych drzewek, tyle jest różnych pięknych...Ja się bałam posadzić przed zimą ciemiernik na rabacie, musi poczekać w domu na wiosnę.

Małgosiu na pewno wystarczy nasionek dla ciebie. Przecież wszystkich nie wykupimy , bo gdzie to siać.....No cleome fajna, taka niepowtarzalna i myślę że chyba łatwa w uprawie....

Zuzka pierwszy raz też będziesz siać cleome?Mam białą i różową a to dzięki naszej Soni. ;:196
Nigdzie w sklepach jej nasion nie widziałam...
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzisiejszy dzień był dosyć pogodny, słonko świeciło ;:3 i było tak przyjemnie....dopiero później zaczęło wiać lekko.Ale nie ma co narzekać, bywało gorzej...
Dzięki Aneczce ;:196 dojrzałam dziś do tego, aby się zabrać za siebie.... Najwyższy czas.
Ona biega , ja nie będę , oj nie.... ;:306 Ale postanowiłam że przynajmniej 3-4 razy w tyg. będę szła do pracy na nogach.Nie mam daleko bo może z 3,5 km. Jeżdżę autobusem bo bardzo niefajnie się idzie, w pewnym momencie kończą się domy, są same pola, nie ma chodnika ani pobocza. Droga tam nie jest oświetlona, więc tylko w grę wchodzi na ten czas pora, jak mam na drugą zmianę...Przed nadjeżdżającymi autami trzeba uciekać w krzaki. Ale bilet zostaje w kieszeni i dla zdrowia lepiej.... Więc dziś już tą trasę zaliczyłam.... ;:333
Mam nadzieję że będzie więcej....

A teraz pochwalę się wam jak rosną moje siewki dalii. Już są dosyć duże, przekręcam je dziennie , bo bardzo wyciągają się do słoneczka... Ale kobea w dalszym ciągu cicho siedzi.... Wiem że ona dłużej kiełkuje, ale to już dwa tygodnie i nic. Cisza.... Kochane, wysiewałyście już kobeę?Pochwalcie się czy u was już coś widać?

Obrazek

Obrazek
Tu jeszcze luz w koszyczku, ;:306 ale już niedługo nie będzie gdzie doniczek ustawiać. A jak zacznie sie pikowanie roślinek to już wolę nie myśleć. Ale mam w altance taki stolik turystyczny i tak myślę ,że jak już będzie się robić tłok na parapetach, to przytargam go i postawię jak najbliżej okna.... ;:108

Na deser fotki z dzisiejszego spaceru po parku....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu a głęboko posadziłaś nasiona kobei? Możesz lekko rozgarnąć i sprawdzić...ja bym nie wytrzymała :oops:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu,te 3.5km to 500metrów mniej niż mam do szkoły.
Masz przez pola i jeszcze Ci źle? Nieładnie ;:173
Jak rower masz to tylko lampę kupić i 20 minut jesteś najpóźniej :lol:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu. Spacerek dobrze robi dla zdrowia. W ładną pogodę jak znalazł ;:108 . A co do stolika ja właśnie tak robię jak brakuje miejsca mam taki stolik wysoki o stawiam przy oknie ;:333 . Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Olu u mnie jedno nasionko kobei póki co wykiełkowało ale tak jak napisała Aness- pogrzebałam troszkę w ziemi i zobaczyłam, że kilka innych nieśmiało zaczyna wypuszczać kiełki. A co do wyciągania się roślinek na parapecie, to może podłuż coś pod te pojemniczki, żeby były one na równi z ramą okienną- będą miały wtedy więcej światła :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu widzę, że u ciebie sianie już pełną parą idzie ;:oj Będzie się działo wiosną ;:333
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A więc tak.... Aniu,lekko rozgarnęłam ziemię i owszem, widać trzy małe kiełeczki.... Więc jest szansa że kobea będzie i u mnie rosła... :heja

Tulapku to ,że drogę do pracy mam przez pola , to wcale nie jest źle, tylko że to dosyć ruchliwa droga i wcale się tak wesoło nie idzie...A rower to czeka , ale na wiosnę. Teraz to pogoda jeszcze różna, co chwila coś leci z tego nieba a wiesz my kobitki to jesteśmy bardzo wyczulone na swoją fryzurę .... ;:224 A raczej na rowerze z parasolem nie pojadę.... ;:306
Tak więc zrobi się cieplej to i rower będzie....Na razie maszeruję z buta... ;:306

Ewelinko muszę właśnie zobaczyć jaki wysoki będzie ten stolik, wątpię aby był równy z parapetem...
A przydałoby się... ;:131

Andziu właśnie i ja pogrzebałam w nasionkach i radocha wielka bo są trzy kiełki z pięciu wsadzonych .
One bardzo długo nie mogą się przebić przez ziemię...Pod koszyczek z kubeczkami podłożyłam kartonik i już wyglądają sobie lepiej przez okienko... ;:215

Małgoś no już tak mnie rwie do tego siania że nie mogę wytrzymać. Musiałam już coś wysiać... ;:65
Dziś jeszcze dokupiłam smagliczkę fioletową i tunbergię.... ;:333

Dziś złożyłam zamówienie na powojniki, tak w nich mieszałam , nie wiedziałam jakie wybrać aby jak najmniej były kłopotliwe...
Padło na takie oto sztuki
Błękitny Anioł
Justa
Arabella bylinowy
Alba bylinowy
Purpurea Plena Elegans
Hagley Hybrid wielkokwiatowy
A to czy dobrze wybrałam okaże się niebawem....

A to wspomnienia moich powojnikowych.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu. Powojniki przepiękne ;:138 i jak ładnie ozdabiasz swoje fotki ;:333 . To jakiś specjalny program ?? Ja jeszcze w tej materii zielona jestem i będę musiała popracować nad swoimi zdjęciami, które mam nadzieję w sporej ilości przyniesie nowy sezon ;:108 .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Hangley jest niesamowity!
Kupiłem jako Barbara Jackman.
Patrzę-jeden kwiat 10cm różowy,drugi kwiat 0.5 cm biały,o co biega ;:oj
W tym roku był w paski,w przyszłym może w kropki :;230
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja z kolei mam Błękitnego Anioła, kwiaty ma średniej wielkości, za to nadrabia ilością. Nie mam z nim większych problemów, koledzy obok łapali uwiąd, a on trwał na stanowisku :wink: Jak sama nazwa wskazuje kolorek ma piękny :roll:
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18

Post »

Olu masz przepiękne powojniki ;:202 , te kolory kwiatów - koniecznie muszę zaprosić do siebie takie kwiecia :tan , koniecznie -a czy długo je masz u siebie ? Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”