Ja tę sztukę opanowałam już niemal do perfekcji.

Czytam i mam tak samo
 Czytam i mam tak samo   Nie mam czym się chwalić w tym roku. Nic mi się nie udało, plonów nie zebrałam, wiele wysianych roślinek nie wzeszło, a niektóre szybko obumarły.
 Nie mam czym się chwalić w tym roku. Nic mi się nie udało, plonów nie zebrałam, wiele wysianych roślinek nie wzeszło, a niektóre szybko obumarły.  

Jednak zamierzam od dzisiaj przełamać złą passę. Przyłączysz się?
 Jednak zamierzam od dzisiaj przełamać złą passę. Przyłączysz się?

poście działka pozostawiona sama sobie lekko przekopana na zime i tyle
  poście działka pozostawiona sama sobie lekko przekopana na zime i tyle   

, ja też zaniedbałam się strasznie
  , ja też zaniedbałam się strasznie   

Idzie nowe. Wkrótce wiosna. Ogrody i działki znowu ożyją, zaroją się pracowitymi ogrodnikami i ogrodniczkami.
  Idzie nowe. Wkrótce wiosna. Ogrody i działki znowu ożyją, zaroją się pracowitymi ogrodnikami i ogrodniczkami.  

wszystkiego dobrego na te nowy roczek i nowy sezon. A tu jeszcze troche, jeszcze troszeczkę i wiosna do nas wróci.
  wszystkiego dobrego na te nowy roczek i nowy sezon. A tu jeszcze troche, jeszcze troszeczkę i wiosna do nas wróci.

przesyłki jako przesyłki tez się nie boje ale zamawiam tam pierwszy raz a wiesz pierwszy raz naj ........
  przesyłki jako przesyłki tez się nie boje ale zamawiam tam pierwszy raz a wiesz pierwszy raz naj ........   . Nigdy nie zamawiałam wysyłkowo roslin . O Bylinowym często tu się dziewczyny wypowiadaja to wiem , że to pewniak . Czytam ,że Bf juz cos zamawiałaś ? To ja tez sie skuszę i zamówię
 . Nigdy nie zamawiałam wysyłkowo roslin . O Bylinowym często tu się dziewczyny wypowiadaja to wiem , że to pewniak . Czytam ,że Bf juz cos zamawiałaś ? To ja tez sie skuszę i zamówię  

Ja część swoich już posadziłam,
 Ja część swoich już posadziłam,  reszta czeka w garażu. Trochę za wcześnie przysłali.
 reszta czeka w garażu. Trochę za wcześnie przysłali.

Moja ma dopiero maleńkie pączki
 Moja ma dopiero maleńkie pączki