Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

Elu, wpadłam z rewizytą i powiem, że Cię bardzo podziwiam. Dojeżdżasz na działkę i to całą godzinę. To jednak uciążliwe. Wcześniej też musiałam dojeżdżać, ale nie tak daleko i cieszę się, że ogród będę miała pod nosem. dużo róż masz i sporo zamówiłaś i wcale się nie dziwię. Ja początkowo broniłam się przed różami a teraz to chyba one będą u mnie królowały. Zastanawiam się nad zakupem róży Lawender Ice.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rafale , witam Cię serdecznie.Przy Twoim ogrodzie mój to zaledwie zagroda a nie królestwo . ;:306 Cieszy mnie Twoja wizyta,zaglądaj kiedy chcesz i kiedy tylko możesz .Pozdrawiam
Elu ,moja imienniczko,miło że zagosciłaś w moich progach.Nieruchomość mam od 10 lat ,ale największe drzewa nie ja sadziłam .Prace na ogrodzie nie mają dobrego tempa ,bo tylko dwie ręce do pracy.Mam jednak jak zauważyłaś ciszę , las ,a w czerwcu bezsenne noce bo słowiki spać nie dają ;:113 Dzięki za odwiedziny ;:167
Ewuniu , z dojazdami jakoś sobię radzę ,.nie ma wyjścia .Dzięki że zaglądasz do mnie .Mogę polecić Ci Lawender Ice. U mnie choć cały dzień w słoncu, nie traci kolorku a kwiat trzyma sztywno do góry.Pozdrawiam Cię serdecznie
Zeniu ,,zobacz jakie dzięki Tobie robię postępy.Szok ,dla mnie oczywiście .Jesteś ;:118 .Stokrotne dzięki ;:cm

Obrazek

Obrazek
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Uwielbiam te zimowe zdjęcia twojej posiadłości :D Chętnie by się człowiek do takiego miejsca przeprowadził -jeszcze żeby gdzieś niedaleko jakieś jeziorko było :D .Jestem ciekaw jak to bez tych wielkich drzew będzie się prezentować.Zrób sobie wycieczkę i wstaw nam jeszcze fotki zanim je wytną :wink:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu.....cieszę się że ci się udało. ;:168 . Odwdzięczysz się w podpowiedzi o różach, ja chyba sama nie wiem co chcę. ;:306 . Podczytuję Ewę- Pashmina o róży lavender Ice. Poczytałam o niej, co do koloru ma niezbyt pochlebne opinie . Brudny lawedowy kolor. Niemniej są gusta i guściki. ;:173
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu ,zupełnie się nie zgodzę co do koloru Ice bo u mnie miała mocny ładny kolor .Nowalis ma dużo bledszy kolor ,może zależy to od ziemi ,nie mam pojęcia. Wróciłam właśnie z Obi ,ale kupiłam tylko dalie w niebieskościach .Mało jest jeszcze towaru .Wybiorę się znowu za tydzień ,może będzię lepiej. A tak naprawdę to ile masz tego miejsca na konkretną różę ? ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariusz ..a to dla Ciebie i mam nadzieję że w takiej odsłonie po raz ostatni w tym roku .Brak ,bardzo mi brak miejsca do moczenia kija ,mogę sobie tylko powzdychać z tęsknoty .

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

U Ciebie jeszcze śnieg a u mnie ciepło nawet w nocy ostatnio było +6.
Widzę,że tęsknisz za moczeniem kija ja akurat nie wędkuję ale mój M tak.
Od kwietnia zaczyna i do listopada przesiedzałby całe dnie nad jeziorem
mamy blisko do wody, w mojej miejscowości są 3 jeziora złączone kanałem.Wyobrażam sobie Twoją tęsknotę.
Pozdrawiam ;:167
Ela
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu..... z urodzenia jestem mazurzanką dlatego pewnie ciągnie mnie do natury.Wychowałam się jednak na mazowszu więc do miasta potrzebuję też co jakiś czas .Do końca sama nie wiem gdzie moje miejsce.Najczęściej to życie nie daje nam wyboru.Jezior brakuje mi bardzo .Przez wiele lat od maja do pażdziernika z ś.p M jeżdziliśmy w okolice Olsztynka nad ulubione jezioro.Całe dnie spędzaliśmy na wodzie .Skrobanie okonia to było wyzwanie ,ale jest pyszny ,chociaż najbardziej lubię wędzoną sielawkę .Pycha!!! Elu ,co za głupoty ja tu wypisuję o rybach , powinnam o kwiatach ;:306 ,ale to chyba Twoje miejsce zamieszkania tak mnie nastroiło.Musi Masz tam piknie.Dzięki że wpadłas.Spokojnego wieczoru . ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Elu, 100 róż to robi wrażenie ;:oj ;:215
A pochwal no się jakie dalie sobie kupiłaś. W niebieskościach to chyba jeszcze nie widziałam :shock:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuza....Już się chwalę ; 1-Lilak Time
2-Le Baron
3-Mom's Specjal
4-Snowcap
Nie jestem Anglojęzyczna ,więc nie przetłumaczę .Wieczorem zrobię zdjęcie etykiety .Sama mam nadzieję że będzie to co na zdięciu, chociaż z tym jest różnie .Do setki brakuje mi już tylko 15 szt.róż.Myślę że w tym roku dam radę. ;:333
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Też kupiłam Mom's Specjal, tyle że mi się wydaje że one bardziej w fioletach będą. Sama jestem ciekawa, zobaczymy ;:224
Do tej Snowcup kupiłam prawie identyczną nazwaną jako white, ale pewnie to będzie ona :lol:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

Ależ operujecie nazwami ,ja tylko znam może z 4, które umnie rosną,resztę przy pomocy forum
może sie dowiem jak się zwą.Ale to w pozniejszym czasie jak wątek swój załozę.
Elu możesz pisać różne tematy to Twój wątek.
Mój M się zawsze zachwyca Mazurami i stamtąd pochodzi.
Pozdrawiam ;:196
Ela
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sprawdzilam w internecie i one będą bardziej we fiolecie ,a ta ostatnia to biała igielka . Zobaczę jak to będzie w realu .Posadzę je do niebieskich róż ,a niech tam . :heja

Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Elu..widzę że i sąsiadów masz za miedzą. ;:oj . Co prawda szmaragdy oddzielają ale zawsze człowiek pewniej się czuje. ;:108 . Z różami to u mnie się zmienia jak w kalejdoskopie. ;:224
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Elu, co sądzisz o swojej Novalis? Kupiłam zeszłej wiosny trzy sztuki i posadziłam na słoneczku. Jednak ledwie rozkwitły kwiaty, a już szybko były przypalone i wyglądały jak brudny plastik. Przesadziłam je wszystkie do półcienia. Może tam bardziej im się spodoba.
Jestem w rozterce. Tak bardzo czekałam na kwitnienie i tak dużo czytałam pochwał na temat tej odmiany.
A jak z nimi u Ciebie? Ja też mam ziemię piaszczystą, podobnie jak Ty.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”