http://pumpkin.pl/content/zrozumie-jak- ... nia-gigant

Będziemy swatami he he he.BobejGS pisze:Tfajnym krzyżem może okazać się moja zeszłoroczna dynia, z dynią Arkawroc.

Oby wystarczająco czasu było, to i z złą pogodą można walczyć.
 Oby wystarczająco czasu było, to i z złą pogodą można walczyć.

Tym razem do wglądu ranking światowy dyń na rok 2015, stworzony przez EGVGA.
 Tym razem do wglądu ranking światowy dyń na rok 2015, stworzony przez EGVGA.   

Jeżeli sie nie myle to jest chyba ranking obejmujący osoby, które należą EGVGA a nie ranking światowy.BobejGS pisze:Kolejna ciekawostka.Tym razem do wglądu ranking światowy dyń na rok 2015, stworzony przez EGVGA.

http://www.egvga.eu/index.php/egvga-results-2014
No niestety zarówno na bigpumpkins.com jak i na pumpkinfanatic ciężko znaleźć jakieś info o dyniach polskich hodowców czy wyniki z polskich konkursów. Myślę, że jest to częściowo spowodowane tez przez samych hodowców, którzy nie dodają danych swoich okazów do stron które zbierają dane o dyniach.MoWo pisze:Oszuści.
Adelajdy nie wpisali.

Mam nadzieje, że dzięki temu zaistniejemy w jednym z najbardziej liczących się rankingów świata, przez co Polska i polscy hodowcy staną się jeszcze bardziej znani, co pomoże w nawiązywaniu coraz to nowych kontaktów.
 Mam nadzieje, że dzięki temu zaistniejemy w jednym z najbardziej liczących się rankingów świata, przez co Polska i polscy hodowcy staną się jeszcze bardziej znani, co pomoże w nawiązywaniu coraz to nowych kontaktów. 

Moja dynia miała około 10-12 m2PatiLu pisze:Miejsca brak- ja mam tylko działkę ROD, na której stoi jeszcze domek, a i tak skuszę sie na dyniowego giganta- zryję kawałek trawnika pod "sadem" i będzie miejsce- chyba, że żyje w słodkiej nieświadomości i nie wiem jak wielki będzie krzak

Tak nie można robićBobejGS pisze:
Na siłe można upchnąć w 8x3 ale to na giganta ścisk jest.
 jak pędy boczne mają długość 1,5m na stronę to zabawa dopiero się zaczyna
  jak pędy boczne mają długość 1,5m na stronę to zabawa dopiero się zaczyna    . Ale wiadomo że nie każdy może pozwolić rosnąć dyni jak jej się podoba . Tak jak Błażej napisał 8x6 to już znośnie
  . Ale wiadomo że nie każdy może pozwolić rosnąć dyni jak jej się podoba . Tak jak Błażej napisał 8x6 to już znośnie