W.o...Kotach - 3cz.(07.01-08.06)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

magritte80 pisze:O kurcze :):):)

uśmialam się do lez :) ...... przepraszam Chatte....:)
Z rozpoznaniem plci mojej Gabryni też byly faktycznie klopoty, ale jeszcze gdy bylam z nią w ciąży, lekarz oznajmil, że to dziewczynka :) no i potwierdzilo się :) (teraz ma 5 lat i chodzi do przedszkola, znaczy jeździ :) )

Kocura wzięlam dla niej (o widzicie, dalej tak mówię o mojej kotce :)) no i dla siebie..... no dobra, bardziej dla siebie :) a imię... nic nie moglam wymyślić przez dluższy czas i mówilam do niej "Kocie" :) teraz mówię też "Kocuś" no i tak zostalo.... więc chyba w gre wchodzi jednak premedytacja :) chcialam mieć kotkę, urządzamy sobie teraz babskie wieczory: ja, Gabrysia i kotka :) popijamy mleczko :) Obrazek
Za co przepraszasz? :shock: Też się uśmiałam :D A "Kocur" uroczy - to jeszcze dziecko, jak Twoja Gabrynia :lol:

Nelu, po tym kocie od razu widać, że to władca, nie nawykły do dzielania się tym co posiada, czyli domownikami i domem :lol:
Awatar użytkownika
jakja
Przyjaciel Forum - weteran
Od: 10 lis 2006, o 16:38

Post »

Obrazek
Witam Państwa. Mam na imię Lucek. Często lubię atakować nogi, ręce, głowę jednego z ludzi mojej Rodziny - Jacka... Atakuję znienacka, z zaskoczenia, aby polowanie zakończyć sukcesem... Do mnie jak i do swoich rybek w oczku Jacek mówi: kochana rodzinka.... No cóż, nie jesteśmy ludźmi, dlatego zawsze jesteśmy wierni i oddani... Pozdrawiam wszystkie kotki, kocurki i innej maści zwierzaki na forumnie ;:112 ;:143
Pozdrawiam. Jacek.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję za pozdrowienia ;:180 także w imieniu mojej kociej rodziny!
My również pozdrawiamy wesołego Lucka i jego przyjaciela Jacka ;:100
chatte (kotka)
Awatar użytkownika
Kinga
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 13 sty 2007, o 13:23
Kontakt:

Post »

Witam
Mam prośbę o poradę, może spotkaliście się z takim problemem u swoich kotów.
Moja 3 letnia kotka ma od 2 miesięcy problem z sierścią, weterynarz zapisał już trzecie lekarstwo i nie pomaga.
Zaznacze, że jak do tej pory z kicią nie było żadnych problemów.
A wygląda to tak, że kotka bardzo i zapamiętale się liże. Na grzbiecie, szczególnie przy ogonie ma jasne place. Jest tam sierść ale o połowe krótsza i wygląda to okropnie bo ona jest cała czarna a te miejsca są jaśniejsze. A skóra jest normalna, bez żadnych niepokojąych plamek czy czegoś takiego.
Weterynarz wykluczył już świerzb, grzybice i zapalenie skurne.
Prosze o rade

ps. Wasze kociaki są cudne
Nigdy nie mów nigdy
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Kingo.
Nie znam się na chorobach, znam tylko te, przez które moje koty przechodziły. W razie kłopotów, w pełni polegam na mojej pani weterynarz. Wiem, ze kocha zwierzaki (szczególnie koty) i jest dobrym fachowcem. Czy możesz powiedzieć to samo o swoim weterynarzu? Moze powinnas spróbować zasięgnąć opinii jeszcze innego lekarza? Nie chcę przez to powiedzieć, że Twój weterynarz jest kiepski, ale wśród weterynarzy też są specjaliści : jeden najlepiej zna się na zwierzętach dużych, inny na psach a jeszcze inny na kotach.
Awatar użytkownika
Eliza
---
Od: 7 wrz 2005, o 14:19

Post »

Kinga pisze:Witam
Mam prośbę o poradę, może spotkaliście się z takim problemem u swoich kotów.
Moja 3 letnia kotka ma od 2 miesięcy problem z sierścią, weterynarz zapisał już trzecie lekarstwo i nie pomaga.
Zaznacze, że jak do tej pory z kicią nie było żadnych problemów.
A wygląda to tak, że kotka bardzo i zapamiętale się liże. Na grzbiecie, szczególnie przy ogonie ma jasne place. Jest tam sierść ale o połowe krótsza i wygląda to okropnie bo ona jest cała czarna a te miejsca są jaśniejsze. A skóra jest normalna, bez żadnych niepokojąych plamek czy czegoś takiego.
Weterynarz wykluczył już świerzb, grzybice i zapalenie skurne.
Prosze o rade.
Kinga miałam taki przypadek u kotki kolegi. Rozumiem że Twoja kotka miała pobieraną zeskrobine na posiew i grzyby nie wyrosły. Jeśli nie to trzeba to najpierw zrobić. U kotki kolegi było łysienie na łapie, na ogonie . Obejmowało to również większe powierzchnie szczególnie w tyle ciała. Otóż przyczyną tego stanu rzczy były ZABURZENIA HORMONALNE. Łysienie trawło wiele lat. Raz sierść odrastała to znowu pojawiała sie łysinka w innym miejscu. Kiedyś nawet było tak źle że była łysa w połowie. Po wielu latach bezskutecznego leczenia nastąpiło wyleczenie DZIĘKI LEKOM HOMEOPATYCZNYM w postaci granulek. Zapisał to jakiś lekarz w Warszawie i kotka ostatnie lata nie miała łysinek. Piszę ostatnie lata gdyż kotka zmarła rok temu w wieku 14 lat, ale na zupełnie coś innego - na nowotwór.

Jeszcze do Jacka. Ale mnie zaskoczyłeś. Twój wizerunek wskazuje mi że wolisz raczej psy, widać ta nasza brać kotolubna jest bardzo wielka :lol:
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
Kinga
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

Dziękuje Bardzo Elizo
Kicia zażywała już leki homeopatyzne ale w kropelkach, więc sprawdze jeszcz te granulki a nuż pomogą. Z tym że kotka nie łysieje ale tak jak by zostawał jej z tego wylizywania sam podszerstek a włos długi znikał.
Chatte - weterynarza mam sprawdzonego od wielu lat, wszystkie moje psy i koty szczepił i leczył, ale dziekuje :)
Myśle jeszcze o zmianie diety może to coś pomoże
Pozdrawiam
Nigdy nie mów nigdy
Awatar użytkownika
jakja
Od: 10 lis 2006, o 16:38

Post »

Elizo: uwielbiam psy, koty, rybki (szczególnie moje), myszy (u sąsiada), krety (jw), wszystko, co żyje... Naprawdę kocham przyrodę... A niektóre kocice szczególnie... :-D
Pozdrawiam. Jacek.
Awatar użytkownika
Eliza
---

Post »

Kinga wiesz co może to być też alergia. Swędzi ją skóra i mocno liże się. Wiesz co poszperam w moich ksiązkach o kotach jak cos znajdę to napiszę jeszcze.

Jacku, je też lubię żywy świat. Najmniej jednak przepadam za karaluchami, prusakami i szczurami. Wszystko pozostałe jest sympatyczne. :D
(Albert Camus)
Szpilka
200p
200p
Od: 11 sty 2007, o 19:14

Post »

Witajcie :)Ja również mam takie dzikie zwierze, nazywa się Jazz. Jest czarny i chadza własnymi ścieżkami, ale jada w domu i to nie byle co.Jest to mój drugi kot. Przyniosła mi go 1,5 roku temu w okresie rozpaczy po zaginięciu pierwszego kota. Na początku Jazz chorował, ciągle jeździliśmy do weterynarza. Pewnego dnia zauważyłam, że kot strasznie linieje i ma jasne plamy na sierści. Oczywiście kierunek nasz dobry kumpel weterynarz. Po przebadaniu Jazz dostał zestaw witamin i minerałów- nie pamiętam nazwy tego specyfiku. Najważniejsze, że od tego czasu kotek ma super sierść.

Obrazek
Pozdrowionka
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Macie piękne kotki. Ja dziś z uwagi na duże opady śniegu dokarmię bezpańskie kotki odwiedzające moją działkę. Robię tak co roku. Dzięki odwiedzaniu działki przez kotki prawie nie mam mysz, nornic ... . :wink:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Eliza
---

Post »

Erazm dziekujemy w imieniu wszystkich bezdomnych kotków. Mamy u nas na działce Pana co przychodzi codziennie z walizką jadła dla kotów. Jesteśmy mu wdzięczni, podziwiam tego człowieka bo 80 - siatka na jego karku. A jeździ autobusem i ma do przejścia jeszcze spory kawałek od przystanku do ogrodu. Wszystkim takim ludziom należy sie ORDER WIELKIEGO MRUCZENIA.
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
Kinga
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

Elizo dziękuje i czekam na więcej.
Łapie się już wszystkiego, witaminy na pewno nie zaszkodzą. A co do alergi to już sama nie wiem :roll: . No zobaczymy, na razie kupiłam nową dobrą karmę (ma poprawić wygląd sierści), i poszukam jakiś witaminek. Dam znać jak się sprawy mają za jakiś czas.
Pozdrawiam
Nigdy nie mów nigdy
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kingo, jeśli chodzi o karmę, to moja pani weterynarz poleciła mi suchą karmę firmy Royal. Sama jej używa. Rzeczywiście jest najlepsza na rynku, choć niestety dwa razy droższa od pozostałych, wskutek czego nie mogę jej dawać moim kotom (mam ich za dużo).A one potwierdziły, ze nie ma lepszej. Przez jakiś czas jadły Royal, to potem dzień głodowały, bo nie chciały "Kiti-Katu".

Mam nadzieję, że uda Ci się wyleczyć kotkę i wkrótce będzie miała tak piękną sierść, jak Jazz Szpilki. Pisz, proszę, o postępach w leczeniu.
aurynka
---
Od: 26 wrz 2006, o 14:28

Post »

Kuzynka przesłała mi te fotki z sieci prosząc o to abym dowiedziała się jakie to rasy kotów, bo chce sobie kupić. Ja jednak nie mam bladego pojęcia. :? Może Wy mi pomożecie? :)

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”