Róże w ogrodzie 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Róże w ogrodzie 2015

Post »

Miałam zapytać czy to Oliwia jest ?cudeńko :-)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

rikkuu pisze:Maju, dzisiaj dopiero po 7 wstawiłaś zdjęcia. Zaspałaś? :;230
Róże przepiękne, a Dolce Vita po prostu cudo ;:167 Kupiłam ją na jesień i mam nadzieję, że chociaż w połowie zakwitnie tak, jak twoja.

:;230 :;230 troszkę mi się zaspało ;:168
Ula różyczka bardzo cieplutka i obiecująca ;:333

nena08 pisze:.....

Co to za maleństwo o takim pięknym miseczkowatym kwiacie :?:

Aniu to jest Olivia ;:168

Ewa7 pisze:Miałam zapytać czy to Oliwia jest ?cudeńko :-)

Ewa sama sobie odpowiedziałaś :;230 masz pw ;:65 ;:65

aneczka1979 pisze:No masz Ci babo placek... ;:224 No i co jam mam z Wami zrobić? Zamknąć forum na pietruchę, czy dostęp do konta tylko na Ema zrobić?! ;:124
Nie mam miejsca już dla połowy z tych co je kupiłam tydzień temu. A teraz tej pragnę. Ech... ciężkie mam życie na tym forum... :oops:

Aneczka :;230 samo życie ;:170
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lady-r pisze:Maju wrzuciłam u siebie fotki poglądowe na to miejsce. :wink:

Ciekawa jestem czy skorzystasz z propozycji :D

aneczka1979 pisze:Dobra na spokojnie, w domu, pooglądałam sobie jeszcze raz Marc Chagall. Dobra, chyba mi przeszło. Widzę, że ona jest pasiasta. ;:oj
Tylko jakoś na Twoich Maju zdjęciach nie widać tych pasiaków ani ciut ciut. ;:oj

bo ich nie ma ;:306

Georginia pisze:Mój Mareczek też już rośnie,ciekawe jak się postara w sezonie. :heja

Jestem pewna Alu, że w Twoim ogrodzie będzie piękny ;:168
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dwostr pisze:Witam Maju w Twoim wątku,no musiałam wejść,żeby sprawdzić,czy skutecznie obrzydziłam sobie Anahe ale jest gorzej niż myślałam ,po kilkugodzinnej lekturze na mojej liście pojawiły się kolejne różane panienki.Już kombinuję,gdzie posadzić Dolce Vita i Evy a na pozostałe m.in Minerva, Rosengräfin Marie Henriette, Levander Ice ...muszę znaleźć -albo miejsce w ogródku,albo sposób na obrzydzenie,ale już widzę,że to będzie dużo trudniejsze zadanie :;230
A tak na marginesie,to studiując dziś Twój wątek, zorientowałam się,że już kiedyś odwiedziłam Twoje progi za rekomendacją naszej Ali-georginii, nie zostawiłam jednak śladu,bo akurat wtedy poprzedni wątek był zamknięty.Dzisiaj mogę głośno wyrazić swój zachwyt ;:180 nie tylko nad pięknymi odmianami róż ale i znakomitym ich zestawieniu ;:108 Dzięki Tobie przekonałam się do odważniejszego łączenia kolorów .Dzięki
Danusia witam i zapraszam ponownie..... zgadza się u mnie są te, których sobie skutecznie nie obrzydziłam.... a, łączenie kolorów nazwałabym odważnym

Pashmina pisze:Maju, a czy Ty już kupowałaś u asigaw ? Piękne masz te róże , cudo, takie aniołeczki

Ewa dziękuję za aniołeczki U asigaw kupiłam w ubiegłym roku dwie ostróżki. Zdrowo mi rosły.
Ewa7 pisze:Nic nowego nie powiem , panny cudne, cudniaste, nawet nie wiesz jak mi nastrój poprawiłaś tymi ślicznymi , letnimi fotkami . Działa zdecydowanie lepiej niż aspiryna Widzę , że większość popełnia kolejne zamówienia różane , toć to szkółki powinny Majce procent płacić za reklamę
Uff, dobrze, że wiele z polecanych przez Majkę mam - są śliczne i naprawdę warto je posadzić. Jak na razie nie ruszają mnie pomarańczki i morelki

Ewa czy Ty robisz mi reklamę hahaha poczekaj morelki i pomarańczki ruszą ciebie.... to tylko kwesta czasu
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Austinka :?:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ..... Olivia Rose
nena08 pisze:Majeczko, znalazłam coś takiego :D

Aniu ale śliczna... widzę ją tu http://www.rosenhof-schultheis.de/Rosen ... index.html

ewamaj66 pisze:Wiedziałam, wiedziałam, że zrobię sobie krzywdę zaglądając do Ciebie ;:196 Nie mogę się napatrzeć na Twoje rabaty i zgrzytam zębami (tymi ostatnimi, które jeszcze posiadam z zazdrości, bo takich nasadzeń nawet nie będę próbować uskuteczniać u siebie.
Zainteresowało mnie to, co napisały p. Kralka i p. Szlązkiewicz. Pomyślę o tym, zanim zasnę , Moje róże żyją w naprawdę ekstremalnych niekiedy warunkach :wink: Może takie doświadczenia by się komuś przydały...

Cześć Ewciu daj spokój.... Twoje są w Twoim stylu i dla mnie też nie do doścignięcia...
Dobrze piszesz.... ja tez myślę o członkostwie.

inka52 pisze:Witaj Maju widziałam ,że masz różę Swithun co możesz o niej powiedzieć , mam na nią ochotę ;:168

Teresko.... to jest wielka róża, wypuszcza pędy do 2 m.
Ładnie powtarza, ale jej kwiaty pod ciężarem mają spuszczone główki.
Nie lubi deszczu jest zdrowa. :D

Tolinka pisze:Majeczko na tego jednorocznego i ja będę polować,ale póki co zakupiłam niziutkie floksy bylinowe biały,lawendowy i niebieski :heja
Kiedy otworzysz wątek ?

no chyba już czas...mówisz i masz :lol:

Tolinko ciekawa jestem niskich bylinowych floksów :D poczekajmy do lata ;:108

dorotka350 pisze:Majeczko wystarczy, że wejdę do Ciebie, popatrzę na zdjęcia i już nabieram ochoty do nowych zakupów :D Muszę się siłą powstrzymywać żeby nie zaszaleć zbyt mocno, bo miejsca brakuje, a jeszcze tyle bym chciała tych cudeniek :? Póki co lista skromna, składająca się zaledwie z kilku sztuk ;:131

Dorotka... nie wierzę, że na skromnej liście się skonczy .... :;230
jonatanka pisze:Majeczko piękne róże u Ciebie, same rarytasy dobierasz do swojej kolekcji. Z przyjemnością obejrzałam zdjęcia róż.są zdrowe i ładnie skomponowane.Trawniczek marzenie!

Asiu dziękuję trawniczek, to moje oczko w głowie

Elwi pisze:Maju, no żesz... znowu mi się zrobiło kilka stron zaległości A wszystko przez to, że jak wchodziłam ostatnio (i to dwa razy) zostałam przekierowana na inne strony, a to pomocowe, a to stowarzyszeniowe W efekcie nic nie napisałam i teraz swojego wpisu musiałam prawie z lupą szukać :
Zdjęcia standardowo na najwyższym możliwym poziomie ;:180 Jednakże wyczytałam, że za najlepszą swoją różę 2015 uznałaś Marca Chagalla ;:224 Aneczka się nią zauroczyła na moment, a potem "rzuciła" z powodu pasków Wyczytałam coś o ubogich krewnych (Rosomane Janon i innych przyległościach ;:306 Na Rosebooku i Helpie jest raptem po kilka zdjęć Marca, a Pani Szanowna Majka411 większości zdjęć nie podpisuje :(

Tak więc składam to podanie do Jejmość Magnificencji następującej treści:
"W związku z wątpliwościami natury egzystencjalnej (być albo nie być w ogrodzie) uprasza się pokornie o ujawnienie wszelkich plusów i minusów niejakiego Marca Chagalla. Uprasza się jednocześnie o bogato ilustrowaną dokumentację jego poczynań od czerwca do października 2015. Petent będzie wielce zobowiązany za szczególne uwzględnienie zmienności ww. Marca i definitywne rozwianie wątpliwości: ma fazę żarówiastych kolorów czy nie??? Za przychylne rozpatrzenie mojej prośby serdecznie dziękuję.
Podpisano: Elwi

Obrazek
podanie rozpatrzone ..................... Mareczek nie ma fazy żarówisatych kolorów Obrazek
Elwi tym wpisem wyciągnęłaś mnie z dola Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:A ja ubogą krewną Marca sobie zamówiłam...no zobaczymy jak wypadnie?

:;230 Ania.... ta uboga krewna, to troszkę przerysowane określenie :;230

nena08 pisze:Ja mam jedną pasiastą i mi wystarczy, no może nie do końca ja tylko mój syn. ;:306 Rock&Roll się nazywa ;:306

Ania wspomniesz moje słowa, że kiedyś tam.... zmienisz zdanie co do pasiastych :;230 :;230

Margo2 pisze:Ja też mam tylko jedną pasiastą: Calibrę.
I nie wiem, czy nie wypadnie.
Widzisz nie tylko ja mam problem z niepodpisywanymi zdjęciami, ale wybaczam. ;:173 Ich jest tyle na zdjęciu, że trudno opisywać za każdym razem

Gosiu ;:196 dziękuję za wybaczenie :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnaAn pisze:A ja zamówiłam sobie wreszcie pasiastą Variegatę di Bologna, o której marzyłam kuupę czasu
Jak zwykle cudności pokazujesz Majeczko

Ania ;:196 cieszę się, że jesteś..... Obrazek
Variegata di Bologna ładna..... ja mam odwrotnie ułożone kolory czyli więcej bordowego, a mniej jasnego w
Colibri Farbfestival.
Aniu kochana masz bloga :D masz maila

buum pisze:Witam ;:138 Mam do Was pytanie. Czy to prawda czy to ściema ze taka róża istnieje ;:202
TĘCZOWA RÓŻA WIELOKWIATOWA DŁUGO KWITNĄCA
http://allegrooo.pl/teczowa-roza-wielok ... 00404.html

Jest śliczna ale czy możliwe żeby była taka kolorowa????!!!!
Czy ktoś z Was ma????

Pozdrawiam

buum witaj.... ale wejście ;:oj Alexia już Ci odpowiedziała to ściema

alexia pisze:Nikt takiej rozy nie ma , bo nie istnieje ... , totalna scema !
Jak chcesz , wujek google wypluje kilka stron o farbowaniu roz .

Alexia dobrze, ze jesteś

Ewa7 pisze:no i popełniłam zamówienie ... - mam zakaz wchodzenia tutaj

Ewa nie wyglupiaj się .... nic nowego nie wstawiam :;230
Ewacia, a jednak zajrzałaś............. ;:306 ;:306

Iwonka1 pisze:Ja powinnam mieć zakaż wchodzenia na wszystkie strony roślinne. Bo jak nie róże, to byliny albo inne lilie Nic, tylko zamawiam i zamawiam. Mój eM się pyta, czy kupiłam kolejną działkę, bo przecież na jesieni mówiłam, że już nic więcej nie zmieszczę A, co tam. Najwyżej poszerzę i tak już poszerzone rabatki

Iwonka samo życie... moim zdaniem my zmieścimy wszystko... to oni mają z
tym problem

aneczka1979 pisze:
Iwonka1 pisze:Ja powinnam mieć zakaż wchodzenia na wszystkie strony roślinne. Bo jak nie róże, to byliny albo inne lilie Nic, tylko zamawiam i zamawiam. Mój eM się pyta, czy kupiłam kolejną działkę, bo przecież na jesieni mówiłam, że już nic więcej nie zmieszczę A, co tam. Najwyżej poszerzę i tak już poszerzone rabatki ;:224

Ha ha ha! Jakże trafnie opisałaś moje zapędy ogródkowe! Słowo w słowo jak i u mnie. Przez Majkę też mam grzeszki na sumieniu. Na szczęście póki co tylko dwa.

Aneczka ... a, ja przez Ciebie i też dwa
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edyta Maria pisze:Chciałam się przywitać w tym pachnącym różanym wątku. Piękne róże i rabaty z nimi w roli głównej. Mam młody ogród i nie ma jeszcze co pokazywać, ale uczę się. Twój różany ogród będę czytała uważnie od strony pierwszej do pięćdziesiątej :-)
Pozdrawiam!

Edytko czy Marysiu :D witaj w naszym zwariowanym świecie.
Młody ogród... to dużo miejsca na kolejne krzaczki..... :;230 już widzę jak dziewczyny zazdroszczą ci tego :;230
Załóż wątek i pochwal się. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To już ostatnie zdjęcia lipcowe..... :D
:wit
Edyta Maria
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 12 paź 2015, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję za ciepłe słowa :-) Trochę roślinek już rośnie ale małe jeszcze są.
Może na wiosnę odważę się pokazać, co narobiłam na tej mojej działce :-)
Jeszcze się zapytam, jak nazywają się te dwie różyczki?
Edyta
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koniecznie założ wątek... czekamy ;:65 ;:65
Róże o które pytasz, to Minerva i Dolce Vita.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Śliczne wszystkie panienki i takie zdrowiutkie,że aż oczy się śmieją ;:138 ;:138
Edenka podwiązujesz :?: bo z moją nie mogę sobie poradzić :shock: ciągle patrzy na buty :D :D
złości mnie to a Twoja piękna ;:108 ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Macie wspaniałe róże ;:108 ja w 2015 posadziłem trzy krzaki i jeden przeżył ;:145 ale za to ten ładnie rośnie i super się rozrósł jak na pierwszy rok :heja przynajmniej tak mi się wydaje ;:224 mam nadzieje ze w tym roku będę mógł się pochwalić tutaj :) czytałem ze warto podlewać jest róze gnojówką z pokrzyw. Czy jeszcze macie kochani jakieś swoje sekrety ;:oj ;:oj ;:oj Mam tez róze pienną kilku letnią. Ostatnio miała małe kwiatki i wyczytałem ze chyba za dużo odnóg wypuściłem od korzenia. Nie chce kłamać ale koło 8 na pewno będzie. Będę musiał wyciąć słabsze by te mocniejsze miały więcej siły i kwitły ładniej :) chyba dobrze mówię :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ja proszę o nazwę tego cudeńka ;:108

Obrazek
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju wzdycham patrząc na Twoje różyczki:) Dziękuję za pokaz,Minerva i Dolce Vita muszą być moje,zaryzykuję a co:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”