Róże w ogrodzie 2015
- Ewa7
- 200p
- Od: 27 paź 2013, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Róże w ogrodzie 2015
Miałam zapytać czy to Oliwia jest ?cudeńko 

- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
rikkuu pisze:Maju, dzisiaj dopiero po 7 wstawiłaś zdjęcia. Zaspałaś?![]()
Róże przepiękne, a Dolce Vita po prostu cudoKupiłam ją na jesień i mam nadzieję, że chociaż w połowie zakwitnie tak, jak twoja.

Ula różyczka bardzo cieplutka i obiecująca

nena08 pisze:.....
Co to za maleństwo o takim pięknym miseczkowatym kwiacie
Aniu to jest Olivia

Ewa7 pisze:Miałam zapytać czy to Oliwia jest ?cudeńko
Ewa sama sobie odpowiedziałaś

aneczka1979 pisze:No masz Ci babo placek...No i co jam mam z Wami zrobić? Zamknąć forum na pietruchę, czy dostęp do konta tylko na Ema zrobić?!
![]()
Nie mam miejsca już dla połowy z tych co je kupiłam tydzień temu. A teraz tej pragnę. Ech... ciężkie mam życie na tym forum...
Aneczka

- majka411
Lady-r pisze:Maju wrzuciłam u siebie fotki poglądowe na to miejsce.
Ciekawa jestem czy skorzystasz z propozycji

aneczka1979 pisze:Dobra na spokojnie, w domu, pooglądałam sobie jeszcze raz Marc Chagall. Dobra, chyba mi przeszło. Widzę, że ona jest pasiasta.![]()
Tylko jakoś na Twoich Maju zdjęciach nie widać tych pasiaków ani ciut ciut.
bo ich nie ma

Georginia pisze:Mój Mareczek też już rośnie,ciekawe jak się postara w sezonie.
Jestem pewna Alu, że w Twoim ogrodzie będzie piękny

- majka411
Danusia witam i zapraszam ponownie..... zgadza się u mnie są te, których sobie skutecznie nie obrzydziłam.... a, łączenie kolorów nazwałabym odważnymdwostr pisze:Witam Maju w Twoim wątku,no musiałam wejść,żeby sprawdzić,czy skutecznie obrzydziłam sobie Anahe ale jest gorzej niż myślałam ,po kilkugodzinnej lekturze na mojej liście pojawiły się kolejne różane panienki.Już kombinuję,gdzie posadzić Dolce Vita i Evy a na pozostałe m.in Minerva, Rosengräfin Marie Henriette, Levander Ice ...muszę znaleźć -albo miejsce w ogródku,albo sposób na obrzydzenie,ale już widzę,że to będzie dużo trudniejsze zadanie![]()
A tak na marginesie,to studiując dziś Twój wątek, zorientowałam się,że już kiedyś odwiedziłam Twoje progi za rekomendacją naszej Ali-georginii, nie zostawiłam jednak śladu,bo akurat wtedy poprzedni wątek był zamknięty.Dzisiaj mogę głośno wyrazić swój zachwytnie tylko nad pięknymi odmianami róż ale i znakomitym ich zestawieniu
Dzięki Tobie przekonałam się do odważniejszego łączenia kolorów .Dzięki
Pashmina pisze:Maju, a czy Ty już kupowałaś u asigaw ? Piękne masz te róże , cudo, takie aniołeczki
Ewa dziękuję za aniołeczki U asigaw kupiłam w ubiegłym roku dwie ostróżki. Zdrowo mi rosły.
Ewa7 pisze:Nic nowego nie powiem , panny cudne, cudniaste, nawet nie wiesz jak mi nastrój poprawiłaś tymi ślicznymi , letnimi fotkami . Działa zdecydowanie lepiej niż aspiryna Widzę , że większość popełnia kolejne zamówienia różane , toć to szkółki powinny Majce procent płacić za reklamę
Uff, dobrze, że wiele z polecanych przez Majkę mam - są śliczne i naprawdę warto je posadzić. Jak na razie nie ruszają mnie pomarańczki i morelki
Ewa czy Ty robisz mi reklamę hahaha poczekaj morelki i pomarańczki ruszą ciebie.... to tylko kwesta czasu
- majka411
Aniu ..... Olivia Rose
Aniu ale śliczna... widzę ją tu http://www.rosenhof-schultheis.de/Rosen ... index.html
Cześć Ewciu daj spokój.... Twoje są w Twoim stylu i dla mnie też nie do doścignięcia...
Dobrze piszesz.... ja tez myślę o członkostwie.
Teresko.... to jest wielka róża, wypuszcza pędy do 2 m.
Ładnie powtarza, ale jej kwiaty pod ciężarem mają spuszczone główki.
Nie lubi deszczu jest zdrowa.
Tolinko ciekawa jestem niskich bylinowych floksów
poczekajmy do lata 
Dorotka... nie wierzę, że na skromnej liście się skonczy ....
Asiu dziękuję trawniczek, to moje oczko w głowie

podanie rozpatrzone ..................... Mareczek nie ma fazy żarówisatych kolorów
Elwi tym wpisem wyciągnęłaś mnie z dola
nena08 pisze:Majeczko, znalazłam coś takiego
Aniu ale śliczna... widzę ją tu http://www.rosenhof-schultheis.de/Rosen ... index.html
ewamaj66 pisze:Wiedziałam, wiedziałam, że zrobię sobie krzywdę zaglądając do CiebieNie mogę się napatrzeć na Twoje rabaty i zgrzytam zębami (tymi ostatnimi, które jeszcze posiadam z zazdrości, bo takich nasadzeń nawet nie będę próbować uskuteczniać u siebie.
Zainteresowało mnie to, co napisały p. Kralka i p. Szlązkiewicz. Pomyślę o tym, zanim zasnę , Moje róże żyją w naprawdę ekstremalnych niekiedy warunkachMoże takie doświadczenia by się komuś przydały...
Cześć Ewciu daj spokój.... Twoje są w Twoim stylu i dla mnie też nie do doścignięcia...
Dobrze piszesz.... ja tez myślę o członkostwie.
inka52 pisze:Witaj Maju widziałam ,że masz różę Swithun co możesz o niej powiedzieć , mam na nią ochotę
Teresko.... to jest wielka róża, wypuszcza pędy do 2 m.
Ładnie powtarza, ale jej kwiaty pod ciężarem mają spuszczone główki.
Nie lubi deszczu jest zdrowa.

Tolinka pisze:Majeczko na tego jednorocznego i ja będę polować,ale póki co zakupiłam niziutkie floksy bylinowe biały,lawendowy i niebieski
Kiedy otworzysz wątek ?
no chyba już czas...mówisz i masz
Tolinko ciekawa jestem niskich bylinowych floksów

dorotka350 pisze:Majeczko wystarczy, że wejdę do Ciebie, popatrzę na zdjęcia i już nabieram ochoty do nowych zakupówMuszę się siłą powstrzymywać żeby nie zaszaleć zbyt mocno, bo miejsca brakuje, a jeszcze tyle bym chciała tych cudeniek
Póki co lista skromna, składająca się zaledwie z kilku sztuk
Dorotka... nie wierzę, że na skromnej liście się skonczy ....

jonatanka pisze:Majeczko piękne róże u Ciebie, same rarytasy dobierasz do swojej kolekcji. Z przyjemnością obejrzałam zdjęcia róż.są zdrowe i ładnie skomponowane.Trawniczek marzenie!
Asiu dziękuję trawniczek, to moje oczko w głowie
Elwi pisze:Maju, no żesz... znowu mi się zrobiło kilka stron zaległości A wszystko przez to, że jak wchodziłam ostatnio (i to dwa razy) zostałam przekierowana na inne strony, a to pomocowe, a to stowarzyszeniowe W efekcie nic nie napisałam i teraz swojego wpisu musiałam prawie z lupą szukać :
Zdjęcia standardowo na najwyższym możliwym poziomieJednakże wyczytałam, że za najlepszą swoją różę 2015 uznałaś Marca Chagalla
Aneczka się nią zauroczyła na moment, a potem "rzuciła" z powodu pasków Wyczytałam coś o ubogich krewnych (Rosomane Janon i innych przyległościach
Na Rosebooku i Helpie jest raptem po kilka zdjęć Marca, a Pani Szanowna Majka411 większości zdjęć nie podpisuje
![]()
Tak więc składam to podanie do Jejmość Magnificencji następującej treści:
"W związku z wątpliwościami natury egzystencjalnej (być albo nie być w ogrodzie) uprasza się pokornie o ujawnienie wszelkich plusów i minusów niejakiego Marca Chagalla. Uprasza się jednocześnie o bogato ilustrowaną dokumentację jego poczynań od czerwca do października 2015. Petent będzie wielce zobowiązany za szczególne uwzględnienie zmienności ww. Marca i definitywne rozwianie wątpliwości: ma fazę żarówiastych kolorów czy nie??? Za przychylne rozpatrzenie mojej prośby serdecznie dziękuję.
Podpisano: Elwi

podanie rozpatrzone ..................... Mareczek nie ma fazy żarówisatych kolorów

Elwi tym wpisem wyciągnęłaś mnie z dola

- majka411
Annes 77 pisze:A ja ubogą krewną Marca sobie zamówiłam...no zobaczymy jak wypadnie?

nena08 pisze:Ja mam jedną pasiastą i mi wystarczy, no może nie do końca ja tylko mój syn.Rock&Roll się nazywa
Ania wspomniesz moje słowa, że kiedyś tam.... zmienisz zdanie co do pasiastych

Margo2 pisze:Ja też mam tylko jedną pasiastą: Calibrę.
I nie wiem, czy nie wypadnie.
Widzisz nie tylko ja mam problem z niepodpisywanymi zdjęciami, ale wybaczam.Ich jest tyle na zdjęciu, że trudno opisywać za każdym razem
Gosiu

- majka411
AnaAn pisze:A ja zamówiłam sobie wreszcie pasiastą Variegatę di Bologna, o której marzyłam kuupę czasu
Jak zwykle cudności pokazujesz Majeczko
Ania

Variegata di Bologna ładna..... ja mam odwrotnie ułożone kolory czyli więcej bordowego, a mniej jasnego w
Colibri Farbfestival.
Aniu kochana masz bloga

buum pisze:WitamMam do Was pytanie. Czy to prawda czy to ściema ze taka róża istnieje
TĘCZOWA RÓŻA WIELOKWIATOWA DŁUGO KWITNĄCA
http://allegrooo.pl/teczowa-roza-wielok ... 00404.html
Jest śliczna ale czy możliwe żeby była taka kolorowa????!!!!
Czy ktoś z Was ma????
Pozdrawiam
buum witaj.... ale wejście

alexia pisze:Nikt takiej rozy nie ma , bo nie istnieje ... , totalna scema !
Jak chcesz , wujek google wypluje kilka stron o farbowaniu roz .
Alexia dobrze, ze jesteś
Ewa7 pisze:no i popełniłam zamówienie ... - mam zakaz wchodzenia tutaj
Ewa nie wyglupiaj się .... nic nowego nie wstawiam

Ewacia, a jednak zajrzałaś.............

Iwonka1 pisze:Ja powinnam mieć zakaż wchodzenia na wszystkie strony roślinne. Bo jak nie róże, to byliny albo inne lilie Nic, tylko zamawiam i zamawiam. Mój eM się pyta, czy kupiłam kolejną działkę, bo przecież na jesieni mówiłam, że już nic więcej nie zmieszczę A, co tam. Najwyżej poszerzę i tak już poszerzone rabatki
Iwonka samo życie... moim zdaniem my zmieścimy wszystko... to oni mają z
tym problem
aneczka1979 pisze:Iwonka1 pisze:Ja powinnam mieć zakaż wchodzenia na wszystkie strony roślinne. Bo jak nie róże, to byliny albo inne lilie Nic, tylko zamawiam i zamawiam. Mój eM się pyta, czy kupiłam kolejną działkę, bo przecież na jesieni mówiłam, że już nic więcej nie zmieszczę A, co tam. Najwyżej poszerzę i tak już poszerzone rabatki
Ha ha ha! Jakże trafnie opisałaś moje zapędy ogródkowe! Słowo w słowo jak i u mnie. Przez Majkę też mam grzeszki na sumieniu. Na szczęście póki co tylko dwa.
Aneczka ... a, ja przez Ciebie i też dwa
- majka411
Edyta Maria pisze:Chciałam się przywitać w tym pachnącym różanym wątku. Piękne róże i rabaty z nimi w roli głównej. Mam młody ogród i nie ma jeszcze co pokazywać, ale uczę się. Twój różany ogród będę czytała uważnie od strony pierwszej do pięćdziesiątej
Pozdrawiam!
Edytko czy Marysiu

Młody ogród... to dużo miejsca na kolejne krzaczki.....

Załóż wątek i pochwal się.

To już ostatnie zdjęcia lipcowe.....

-
- 10p - Początkujący
- Od: 12 paź 2015, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za ciepłe słowa
Trochę roślinek już rośnie ale małe jeszcze są.
Może na wiosnę odważę się pokazać, co narobiłam na tej mojej działce
Jeszcze się zapytam, jak nazywają się te dwie różyczki?

Może na wiosnę odważę się pokazać, co narobiłam na tej mojej działce

Jeszcze się zapytam, jak nazywają się te dwie różyczki?
Edyta
- majka411
Koniecznie założ wątek... czekamy
Róże o które pytasz, to Minerva i Dolce Vita.

Róże o które pytasz, to Minerva i Dolce Vita.
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Śliczne wszystkie panienki i takie zdrowiutkie,że aż oczy się śmieją
Edenka podwiązujesz
bo z moją nie mogę sobie poradzić
ciągle patrzy na buty
złości mnie to a Twoja piękna

Edenka podwiązujesz

złości mnie to a Twoja piękna

- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Macie wspaniałe róże
ja w 2015 posadziłem trzy krzaki i jeden przeżył
ale za to ten ładnie rośnie i super się rozrósł jak na pierwszy rok
przynajmniej tak mi się wydaje
mam nadzieje ze w tym roku będę mógł się pochwalić tutaj
czytałem ze warto podlewać jest róze gnojówką z pokrzyw. Czy jeszcze macie kochani jakieś swoje sekrety
Mam tez róze pienną kilku letnią. Ostatnio miała małe kwiatki i wyczytałem ze chyba za dużo odnóg wypuściłem od korzenia. Nie chce kłamać ale koło 8 na pewno będzie. Będę musiał wyciąć słabsze by te mocniejsze miały więcej siły i kwitły ładniej
chyba dobrze mówię 

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Maju wzdycham patrząc na Twoje różyczki:) Dziękuję za pokaz,Minerva i Dolce Vita muszą być moje,zaryzykuję a co:)