zdrówka i jeszcze raz zdrówka,obecnie też mam zdrowotne kłopoty,ale do wiosny ma być dobrze,bo ogród czeka
Zielono i kolorowo - jesiennie
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielono i kolorowo - jesiennie
Alu zieloniutko u Ciebie,naparstnice strasznie wysokie Ci porosły,ja u siebie dopiero w zeszłym roku wprowadziłam je do ogrodu,mam nadzieje że zostaną na stałe,bo bardzo mi się podobają,
zdrówka i jeszcze raz zdrówka,obecnie też mam zdrowotne kłopoty,ale do wiosny ma być dobrze,bo ogród czeka
- LadyK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie też po raz pierwszy w tym roku zakwitły naparstnice, są bardzo ciekawe szkoda tylko, że kwitną krócej niż myślałam i gubią kwiaty od dołu ale za to po ścięciu zakwitły po raz drugi słabiej ale jednak. A u Ciebie Alu to przynajmniej są tak wkomponowane, że wygląda to bardzo naturalistycznie.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też.beatrix+ pisze:Lubię taki busz...
Miłego dnia. Dużo zdrówka dla Ciebie i rodzinki.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajną synową ma Twoja teściowa 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Naparstnice świetnie wyglądają
Mam nasiona purpurowej, to sobie w tym roku wysieję
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrowia dla całej rodzinki życzę.
- Wolusia
- 1000p

- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Ewo, jak i kiedy wysiewasz naparstnice? Mam stare nasionka. Może bym spróbowała?
- LadyK

Wolusia ja swoje wysiewałam jakoś tak kwiecień- maj w paletki a pod koniec lata na miejsce stałe.
Pozdrawiam Katarzyna
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Dorotko dziękujęDorota71 pisze:Jak miło oglądać takie kolorowe zdjęcia.
Witaj Marysiu aktinidę mocno przycięłam i jeszcze przytne choć nie robiłam tego .Maska pisze:Alu widzę na pierwszym zdjęciu szalejącą atkinidięi fragment grządki którą potem opanowało przymiotno
![]()
Na drugi zdjęciu widzę mnóstwo roślin ale coś Ci poradzę co sama stosuję od jakiego czasu. Zakładając grządkę wyraźnie odcinam trawnik od roślin, ja to robię deskami ale można różnymi materiałami. Pomaga to potem w odchwaszczaniu rabatyMiłego dnia i dobrej drogi do pracy
Tak tam było przymiotno ,a teraz będzie dą nowe nasadzenia i chodzi mi również po głowie zrobienie tam stawu kapielowego takiego z naturalnym dnem .To jeszcze sprawa do omówienia .Mam kamienie ina odrodzenie i w dwóch miejscach są tylko muszę je od początku zrobić .Pozdrawiam
Grażynko moja ziemia służy naparstnicom zawsze jest wilgotna i żyzna pozdrawiamgracha pisze:Alu zieloniutko u Ciebie,naparstnice strasznie wysokie Ci porosły,ja u siebie dopiero w zeszłym roku wprowadziłam je do ogrodu,mam nadzieje że zostaną na stałe,bo bardzo mi się podobają,
Kasiu bo ja im pozwalam samym się wysiewać i dlatego ta wyglądają .DziękujęLadyK pisze:U mnie też po raz pierwszy w tym roku zakwitły naparstnice, są bardzo ciekawe szkoda tylko, że kwitną krócej niż myślałam i gubią kwiaty od dołu ale za to po ścięciu zakwitły po raz drugi słabiej ale jednak. A u Ciebie Alu to przynajmniej są tak wkomponowane, że wygląda to bardzo naturalistycznie.
Beatko bo taki busz jest zbliżony do naturalnego ogrodu w ,którym sie bardzo dobrze czujębeatrix+ pisze:Lubię taki busz...
Lucynko Ja teżplocczanka pisze:Ja też.beatrix+ pisze:Lubię taki busz...![]()
Miłego dnia. Dużo zdrówka dla Ciebie i rodzinki.
Iwonko dziękujeiwona0042 pisze:Fajną synową ma Twoja teściowa
Ewuniu dziękujęewunia7 pisze:![]()
Naparstnice świetnie wyglądają![]()
Mam nasiona purpurowej, to sobie w tym roku wysieję![]()
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrowia dla całej rodzinki życzę.
Zdróweńka
Najlepiej wysiać je w sierpniu wprost do gruntu .Ja po przekwitnieniu pozwalam dojrzeć nasionkom ,a potem uderzam w nie ,a nasionka leciąąąąąąą i same rosną .
Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Alu ale plany wcześniej chyba w planach były kurki teraz jeszcze woda
oj będzie się działo wokół domu
życzę żeby plany się realizowały
Tylko zdrowia trzeba to reszta przyjdzie 
- alicjad31

Marysiu ,oj będzie ,będzie się działo ............
tylko to zdrówko ,ale musi być

Pozdrawiam Alicja
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Alicjo,ja również życzę realizacji planów i dobrego zdrówka....wiosna, tuż,tuż 
- alicjad31

Lodziu ,dziękuje
wzajemnie
Zrobiłam ukorzeniacz z wierzby
jutro będę w nim trzymała patyczki hortensji .
Myślę też ,żeby spróbować z patyczkami róż co Wy na to
Zrobiłam ukorzeniacz z wierzby
Myślę też ,żeby spróbować z patyczkami róż co Wy na to
Pozdrawiam Alicja
- LadyK

A ja głupia kupiłam dzis ukorzeniacz a tu się dowiaduję, że samemu mozna zrobić heh rychlo w czas. Już znalazłam przepis. Chociaż kiedyś brat mi mówil, że gatunki pewnych drzew a konkretnie patyczki z nich wlożone razem przyspieszają ukorzenianie danych roślin.
Alu nie wiem co do róż - ja nie poradzę bo jeszcze rózyczek nigdy nie rozmnażałam, dopiero w tym roku zacznę więc niech się ktoś inny wypowie czy pora odpowiednia. Co do hortensji to myślę, że już można próbować.
Alu nie wiem co do róż - ja nie poradzę bo jeszcze rózyczek nigdy nie rozmnażałam, dopiero w tym roku zacznę więc niech się ktoś inny wypowie czy pora odpowiednia. Co do hortensji to myślę, że już można próbować.
Pozdrawiam Katarzyna
- alicjad31

Kasiu ja też miałam kupić i w ostatniej chwili przypomniałam sobie ,że można zrobić samemu
Bardzo mi zależy na ukorzenieniu hortensji .W ubiegłym roku dostałam mnóstwo patyczków hortensji od Tereski Dob. i kupny ukorzeniacz się nie sprawdził ,ani jeden patyczek się nie ukorzenił
Z różami to spróbuję ,a nóż widelec się uda
Bardzo mi zależy na ukorzenieniu hortensji .W ubiegłym roku dostałam mnóstwo patyczków hortensji od Tereski Dob. i kupny ukorzeniacz się nie sprawdził ,ani jeden patyczek się nie ukorzenił
Z różami to spróbuję ,a nóż widelec się uda
Pozdrawiam Alicja