Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Post »

Marysiu, dziękuję ;:196
Ewelinko, a ja wzięłam sprawy w swoje ręce i dzisiaj u męża w warsztacie odłożyłam sobie drewno, które będzie mi potrzebne (co by na opał nie wykorzystał ;:14 ) i w ramach zimowego dotlenienia się, wywlokłam graty na zewnątrz, pomierzyłam, porysowałam, pocięłam na pile i już tylko skręcić zostało taką pergolę- ale w to już bawić się nie będę :;230
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Andzia obawiam się, że jak tak dalej pójdzie to będę musiała zrobić to samo :;230 . W dodatku mój małżonek wyjeżdża na poligon na prawie cały miesiąc od końca lutego , więc będzie miał później mało czasu . No nic - jeszcze cierpliwie czekam ;:224 , w sumie dzisiaj coś na spacerze o tym wspominał.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Wiesz Kochana- umiesz liczyć, licz na siebie ;:224
Ja mam u siebie na działce pewnie z kilkanaście ton kamieni polnych- masakra, bo zagracają działkę i wylegują się niestety, zupełnie nie tam gdzie powinny, a przydadzą się- wiadomo ;:108
Wspomniałam ostatnio mojemu eM, że jak tylko mróz puści to biorę taczkę i do przodu- segregacja co do wielkości i wywożę je w zupełnie inne miejsce, żeby nie przeszkadzały- stwierdził, że na głowę upadłam a jak będzie rozbudowa domu, to on nie będzie taki kawał chodził po kamienie.
A dzisiaj przy śniadaniu: wiesz, jak się ociepli, to może zrób z tymi kamieniami tak jak mówiłaś, bo to chyba nie głupi pomysł- faceci :;230
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2014, o 16:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ania, lepiej aby późno się poddał Twoim pomysłom niż wcale :lol: .
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Andziu,ten kawałek przy drodze ma ogrodzenie ,ja bym tam dała dobrej ziemi i posadziła duże róże ,pnące lub parkowe ,przeieszające się przez płot róże będą cudownie wyglądały ,pachniały i pięknie zasłonią Cię od ulicy,a między różami a domem ,zrobić różne niekształtne rabaty i obsadzić roślinami różnymi ,może być trochę iglaków,ale takich nie zajmujących dużo miejsca ,jak formy kolumnowe,lub pienne ,bo szkoda miejsca na formy szerokie ,bo przed domem nie jest go dużo,a lepiej posadzić byliny i jakieś niskie krzewy,żeby też nie zajmowały dużo miejsca,żeby kwiatów było jak najwięcej ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

O, Marto, Aniu - ja o czymś podobnym właśnie myślałam, o takich różach przy ogrodzeniu plus rabaty.
Marto, ja również i u siebie chciałabym coś takiego zrobić przy części przyszłego ogrodzenia i pozwolę sobie zapytać tu w wątku Ani: jak gęsto sadzić takie róże parkowe/ pnące, żeby w miarę szybko i gęsto stworzyły przesłonę?

Aniu, Ewelinko, mój M tak samo obiecuje, a realizacją projektów jest gorzej. Też czekam na dwie pergole "na już", a i kolejne są w planach... ;:224
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Dziewczyny, dzisiaj "przepchnęłam" kolejny pomysł ;:333 A mianowicie zastanawiałam się od dłuższego czasu jak rozmieścić na działce siedliskowej drzewka owocowe. Myślałam, myślałam i wymyśliłam, że nie będę ich tam sadzić ;:306 Stwierdziłam, że bez sensu je tutaj sadzić, bo patrząc na uzależnione tutaj osoby, za jakiś czas zaczną mi te drzewka przeszkadzać ;:306 No i mężuś wyraził dzisiaj zgodę, żeby może jednak drzewka posadzić naprzeciwko, gdzie mamy 55a do zagospodarowania :D

A jeśli chodzi o te moje "metry" przed domem- ogrodzenie jest i też myślę cały czas o różach, tylko zastanawiam się, czy ktoś "życzliwy" mi ich nie zniszczy po prostu bo mieszkamy przy samej ulicy- ale chyba zaryzykuję, bo opcja posiadania takich cudownych kwiatów jest nie do przezwyciężenia ;:108
I bardzo się skłaniam w kierunku hortensji bukietowych- wzdłuż południowej ściany domu, która po rozbudowie będzie wynosić około 10m. Dobudówkę mąż sam będzie robił, ocieplenie później również także nie muszę się mocno martwić, że coś mi zniszczy- i całe szczęście.
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2014, o 16:07

Post »

W sumie jakby miały przeszkadzać na środku, to proponowałabym Ci posadzenie drzewek przy samym płocie i prowadzić je szpalerowo, zajmuje mało miejsca, wygląda estetycznie a i nie trzeba się wspinać z drabiną po owoce :roll: , ale to tylko propozycja na dodatkowe zagospodarowanie płotu jeśli nie jest estetyczny i chcesz go czymś zakryć :wink: .
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Impreza zakończona jakiś czas temu, posprzątane, można zatracić się w swoim nałogu :;230
A co u Was Kochani?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Witaj Aniu!
Zajrzałam do Ciebie i wątek wciągnął mnie tak, że przeczytałam go od początku :D
Letnia kuchnia to także moje marzenie! Mój mąż miał rodzinę w okolicach Białej Podlaskiej i tam w każdym gospodarstwie obowiązkowo była letnia kuchnia. Rewelacyjny wynalazek! Ciekawa jestem jak się posuwają prace w tej Twojej? Czy w tym roku już będziesz mogła z niej korzystać?
Będę kibicować Twoim planom ogrodowym i podglądać realizację :D Koniecznie pokaż rozrysowane plany przedogródka.
Spóźnione życzenia urodzinowe dla Twoich synków ;:196
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

amba19 dziękuję za miłe słowa :) Prace z letniaczkiem powoli posuwają się do przodu. Szkoda, że nie mam zdjęć tego pomieszczenia np. z wakacji bo już byłoby co porównywać. Do tej pory pomieszczenie zostało otynkowane, jest wylana posadzka i przymierzamy się teraz do podwieszenia sufitu płytami wiórowymi, by następnie je polakierować, gdyż chcę mieć sufit w naturalnym drewnopodobnym kolorze. Szukam też okazyjnie plastikowych okien do kupienia np. z jakiegoś demontażu ale na razie cisza. Jak tylko ziemia rozmarznie trzeba będzie doprowadzić tam wodę i chcieliśmy wydzielić tam jeszcze pomieszczenie na łazienkę- także planów i pracy przy tym jeszcze ogrom. Mam nadzieję, że w maju-czerwcu będę już mogła z letniej kuchni korzystać ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

A tutaj troszkę wiosny u mnie. Szkoda tylko, że na wschodnim parapecie a nie w ogródku ;:224
Obrazek

Dzisiaj niestety na papierze żaden rysunek nie powstał- samo rozwożenie dzieci rano i przywiezienie po południu zajmuje mi około 3 godzin, jeszcze moja rehabilitacja, rehabilitacja dzieci, odrabianie lekcji i czas tak szybko ucieka, że aż strach ;:oj
A dzisiaj pochłonął mnie troszkę wątek warzywniczy- musiałam nadrobić zaległości ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Proszszsz ....hiacynt wykwiecony! ;:333
Też sobie umiliłam parapet kwitnącymi roślinkami, tyle że parapet kuchenny, bo najchłodniejszy (z kuchni wyrzuciliśmy kaloryfer).
Postawiłam sobie na nim azalię doniczkową, dwie prymulki bezłodygowe i białego ciemiernika.
Od zaraz zrobiło się weselej w domku. :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Lucynko u mnie na zdjęciu też jest kuchenny parapet- od strony wschodniej. Ja mam w kuchni bardzo króciutkie firanki i zazdrostki- nie zamieniłabym tego zestawu na żadne inne, nawet najdroższe firanki- wg mnie w kuchni super sprawa ;:333
Dzisiaj intensywnie myślę i myślę nad rozmieszczeniem roślin w przedogródku- może lada moment coś powstanie- oczywiście dzięki Wam ;:196
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Nie, jednak projektantką ogrodów to ja nie będę ;:223
Zero u mnie wyobraźni przestrzennej i o ile coś tam mi "siedzi" w głowie, o tyle jakoś nie umiem tego przenieść na papier ;:174
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”