Miło czytać, że u Ciebie jest inaczej.
Zaczarowany ogród III
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zaczarowany ogród III
A do nas chyba wiosna nie zamierza szybko zawitać - nie ma żadnych sygnałów, że zamierza....
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Wystarczy na parapet i mnie mróz i śnieg. Nie trzeba nasion do lodówki
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko..u mnie żadnych ciekawostek i żadnego siania.
. Szkoda miejsca na parapetach bo wszystko mi zawsze padało.
. Niemniej o różach także myślę i podobnie jak ty szukam wielkich z wszystkimi możliwymi zaletami.
. U mnie jednak dalej zimowo, właśnie pada śnieżek. 
- tomaszkowa
- 500p

- Od: 28 paź 2013, o 17:39
To się nie zastanawiaj. Bierz jak możesz. Ja tą sadziłam w marcu ur. a zdjęcie jest z lipca. Widziałam dwulatkę na żywo. Poezja.Pashmina2006 pisze:Podobają mi się nieziemsko Bouquet Parfait (LENbofa) .

Dorotko na pewno podobają Ci sie tylko pustaczki?
Pozdrawiam. Beata.
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Dorotko,podziwiam Ciebie,za" produkcję "z nasion. Wysieję tylko 10 pomidorków "kolekcjonerskich"-różne nasionka,niespodzianki 
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też podziwiam za prace z nasionkami
wcześniej tylko raz to zrobiłam i na parapecie się wyciągnely i nic mi z tego nie wyszło. Ale teraz namoczyłam grubsze nasiona i wysieję w garażu, tam temp. w sam raz ---chyba
zobaczymy co mi z tego wyjdzie 
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Dorotko! przymierzasz się do wysiewów??? Ja też dzisiaj kupiłam specjalną ziemię i 28 stycznia zamierzam wysiać pelargonie, lobelie i werbenę zwisającą. Oj, już mi świerzbią paluszki do siania. W ogóle chciałabym już ciepełko i grzebaćw ziemi , ale jeszcze różnie może być!Posyłam serdeczności 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Bea, u nas odwilż na całego. Ogród tonie. Temperatura dodatnia, resztki śniegu się stopiły a ziemia wody nie przyjmuje bo jeszcze zamarznięta.
wielkakulka - Aniu, u mnie na parapetach niestety miejsca nie ma. Zresztą na dworze temperatura w tej chwili 9 stopni, więc na parapecie nie dość chłodno by miały chyba.
Zenia - Zeniu, Ja mam spory ogród więc nie bawią mnie małe roślinki, przy których nieźle trzeba się nachodzić. Wolę wszystko wielkie.
Ale w tym roku już zaplanowałam, że jednak będzie sporo jednorocznych, tak dla koloru. Zobaczymy czy mi się uda.
tomaszkowa - Beatko, podobają mi się wszystkie róże ale niestety nie wszystkie mogę sadzić. Zresztą Ty dobrze wiesz jakie jest w tej chwili moje nastawienie na wszelakie róże.
Będę eksperymentować, a jak się uda i puszczą korzonki, to na pewno dostaną sporo bardzo dobrej ziemi na start. Później będą musiały radzić sobie same.
Strasznie podobają mi się tego typu róże:

Niby nie są piękne a jednak mają coś w sobie.
lanceta - Lodziu, uwielbiam eksperymentowanie i strasznie lubię robić wszystko od zera czytaj od nasionka.
. Wtedy mam niesamowitą satysfakcję. Sporo roślin jednak jak każdy kupuję w szkółkach i czasami są to okazy kilkuletnie.
karolacha - Karolciu, na pewno z tego sadzenia coś nam wyjdzie. Znaczy Tobie, bo ja mam pamięć dobrą tylko krótką. Zamoczyłam większe nasionka na 24 godziny i pojechałam sobie do mamy. Wracam w czwartek, więc moje nasionka na pewno opiły się na maxa i albo szybko wykiełkują albo już tam w wodzie zgniły.
Zobaczymy.
bwoj54 - Bogusiu, paluszki świerzbią jak diabli. Dlatego bawię się w domowe kwiatki. Nawożę je, dosypuję ziemi. (moje kwiaty domowe chyba zjadają ziemię
)
Podlewam, przestawiam i tak w kółko.
Właśnie doszły nasionka od Tereni.
Niestety nie wiem co się stało ale koperta otwarta. Pewnie przez wilgoć. Mam tylko nadzieję, że listonoszce nic po drodze nie wypadło.
Lecę dalej do Waszych ogrodów. Muszę oczy nacieszyć kolorami.
I .... poczytać o różach. Przygotować się przecież porządnie trzeba na przyjecie takich szlachetnych gości.
wielkakulka - Aniu, u mnie na parapetach niestety miejsca nie ma. Zresztą na dworze temperatura w tej chwili 9 stopni, więc na parapecie nie dość chłodno by miały chyba.
Zenia - Zeniu, Ja mam spory ogród więc nie bawią mnie małe roślinki, przy których nieźle trzeba się nachodzić. Wolę wszystko wielkie.
tomaszkowa - Beatko, podobają mi się wszystkie róże ale niestety nie wszystkie mogę sadzić. Zresztą Ty dobrze wiesz jakie jest w tej chwili moje nastawienie na wszelakie róże.
Będę eksperymentować, a jak się uda i puszczą korzonki, to na pewno dostaną sporo bardzo dobrej ziemi na start. Później będą musiały radzić sobie same.
Strasznie podobają mi się tego typu róże:

Niby nie są piękne a jednak mają coś w sobie.
lanceta - Lodziu, uwielbiam eksperymentowanie i strasznie lubię robić wszystko od zera czytaj od nasionka.
karolacha - Karolciu, na pewno z tego sadzenia coś nam wyjdzie. Znaczy Tobie, bo ja mam pamięć dobrą tylko krótką. Zamoczyłam większe nasionka na 24 godziny i pojechałam sobie do mamy. Wracam w czwartek, więc moje nasionka na pewno opiły się na maxa i albo szybko wykiełkują albo już tam w wodzie zgniły.
bwoj54 - Bogusiu, paluszki świerzbią jak diabli. Dlatego bawię się w domowe kwiatki. Nawożę je, dosypuję ziemi. (moje kwiaty domowe chyba zjadają ziemię
Podlewam, przestawiam i tak w kółko.
Właśnie doszły nasionka od Tereni.
Niestety nie wiem co się stało ale koperta otwarta. Pewnie przez wilgoć. Mam tylko nadzieję, że listonoszce nic po drodze nie wypadło.
Lecę dalej do Waszych ogrodów. Muszę oczy nacieszyć kolorami.
I .... poczytać o różach. Przygotować się przecież porządnie trzeba na przyjecie takich szlachetnych gości.
- Zenia

Także większość czasu na forum podczytuję o różach, czasem podobają mi się wszystkie a czasem mam problem z wyborem.
. Ogólnie jak się tak dobrze wpatrzę to każda jest ładna.
. U mnie zima już się roztopiła.
Rączki także swędzą..chyba się wezmę za pelargonie. 
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Ratunku! Kiedy się sieje powojniki? Nic u wujka google nie znalazłam. 
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Powiem Ci Dorotko,że mnie też się podobają takie nie pełne róże, są takie romantyczne 
Moje nasionka też już dobę są w wodzie, ale obserwuję je . Myślisz ,ze co za długo to nie zdrowo ?
Moje nasionka też już dobę są w wodzie, ale obserwuję je . Myślisz ,ze co za długo to nie zdrowo ?
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Dorotko, dotąd lubiłam róże z wielkimi pełnymi kwiatami.
Popatrzyłam sobie na zdjęcia róż pokazane przez Ciebie i powiem, że też zaczynają mi się podobać.
Strasznie dużo pokus na tym naszym Forum. Tylko gdzie to wszystko pomieścić?
Pozdrawiam cieplusieńko.
Popatrzyłam sobie na zdjęcia róż pokazane przez Ciebie i powiem, że też zaczynają mi się podobać.
Strasznie dużo pokus na tym naszym Forum. Tylko gdzie to wszystko pomieścić?
Pozdrawiam cieplusieńko.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
A ja zawsze uważałam ,oczywiście do pewnego czasu
,że te róże o małych kwiatach i te pojedyncze to są jakieś takie nie róże 
Pozdrawiam Alicja
- Zenia

Miałam podobnie, im większa róża ( kwiat )...tym ładniejsza.
. Ale przecież gusta się zmieniają. 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Te co pokazałaś różyczki są śliczne, właśnie i mi marzą się na ten rok pustaczki