Zuzka ładne nasionka pokupowałaś. Na tą szałwię trójbarwną czy jak jej tam, nie mogę dojrzeć , też się zamierzałam, ale w końcu spasowałam. Coś mi mówiło że z nią mi się nie uda...Tobie będę kibicowała z całego serca...
Smagliczkę jeszcze dokupię bo w tym roku pięknie mi rosła, ale miałam tylko białą.
O wiórach dopiero tu na FO się dowiedziałam i nie spotkałam się z nimi jeszcze nigdy. Muszę się rozejrzeć za nimi, jak piszecie że w Lidlu maja być...
Zuza portrety róż cudne. Astrid Lindgren zjawiskowa. Nie mogę już patrzeć na róże, nie kupię kolejnej, nie kupię kolejnej... Lista zakupów imponująca, mnie oczywiście, lilia Annemarie s Dream zachwyciła szczególnie. Nasiona czekają, płomyk gwiaździsty zaczyna się pojawiać w kolejnych wątkach. Od forum mnie nikt nie odpędzi.
Witaj Zuza. No kusisz mnie tymi zdjęciami i pewnie się złamię . Ja też jeszcze nic nie sieję, czekam tak samo jak Ty . Nie ma co się śpieszyć tym bardziej , że za oknem biało . Jeżówki są cudne tak więc bardzo dziękuję za ich portrety . Miłego wieczorku życzę .
Zuziu, to mnie powaliłaś na kolana ! Ależ masz kolekcję róż !Fantastyczna jest Christiana Herzogin będzie to kolejna do listy moich chciejstw Jaka ona jest piękna !
Rabaty masz śliczne, kolorowe i widać, że Ci się wszystko pięknie rozrasta - wiosna Twoja zrekompensowała mi ten smutny widok za oknem
Zamówienie lili robi wrażenie ciekawe jakie będą w naturze, już nie mogę się doczekać fotek
Ale nazbierałaś tego nasionkowego dobra. Będziesz miała co robić i na co chuchać w okresie przedwiosennym. Fajne masz te jeżówki. U mnie też spora kolekcja ale martwię się że wyginą po zimie. W zeszłym roku nie było takich mrozów a wyginęły dwie. Na ślimaki aż tak bardzo nie narzekam. Nie znalazłam ślimaków na działce, widuję tylko roztrzaskane skorupy. Ale Madzia mi podpowiedziała że to ptaki walą o kamienie żeby środek wyciągnąć. Także zapraszam ptaszyska jak mogę. Nawet te co bardzo brudzą. Na Hostach też śladów żarcia nie zauważyłam także nie wiem z czego te braki jeżówkowe się biorą. Nie będę dokupywać kolejnych .
Zuza, Double Sensation kupowałąm w moim ogrodniczym. Byłam tym bardziej wkurzona, że zapłaciłam za nią majątek i miała piękne opakowanie tekturowe ze zdjęciem rzekomej lilii Z Lily.. jeszcze nie zdarzyła mi się pomyłka.
Zuzienko ależ róże to masz piękne!
Nie oczekuj od nich by po roku były niczym Miss World. Pomyśl ile te kobiety muszą lat poświęcić, by pokusić się o koronę.
Moim póki co też robię tylko portreciki, bo krzaki jeszcze nie sa piękne kuliste. No ale może w tym roku już się pokusimy o szerszy kadr..?
Widzę, że zamówienie liliowe mamy zupełnie inne (pokrywa się tylko Pretty Women). Super! Będziemy mogły oglądać kolejne ślicznotki w naszych ogrodach i snuć niecne plany, którą to jeszcze do nas zaprosić.