Pozdrawiam
Mój Raj cz. V
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój Raj cz. V
Witam bardzo gorąco po dłuższej przerwie,pozdrawiam serdecznie miłych gości ,obecnie jestem na zwolnieniu po szpitalnym ,kuruję się ,żeby jeszcze podjąć pracę, fakt że emeryturę już otrzymałam i mogłabym już nie pracować,lecz kwota jaką mi ZUS zafundował nie wystarczy na bieżące potrzeby,
jeśli zdrowie dopisze to jeszcze trochę popracuję ,
obecnie mam czas żeby też pomyśleć o mojej kochanej działeczce,
całą zimę suszę skorupki jajek ,żeby podsypać na wiosnę clematisy,
zaś suszone skórki bananów wykorzystam jako nawóz dla róż,
buszuję też po internecie i szkółkach roślinnych,może coś wypatrzę ciekawego do mojego ogródka,
mam czas na studiowanie literatury ogrodniczej , nadrabiam zaległości ,nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
przez zimę dokarmiamy ptaszki

zatęskniłam też za wiosennymi kwiatkami ,w moim wątku niech zrobi się kwieciście
,lecz chociaż są to tylko wspomnienia,to i tak radują moje serducho

dziękuję za życzenia noworoczne , przesyłam od siebie dużo zdrówka dla wszystkich,bo wiem jak jest ważne , docenia się je jak przychodzi borykać się z różnymi dolegliwościami ,
Nowy Rok zaczął mi się źle,lecz skończy się na pewno bardzo dobrze,

jeśli zdrowie dopisze to jeszcze trochę popracuję ,
obecnie mam czas żeby też pomyśleć o mojej kochanej działeczce,
całą zimę suszę skorupki jajek ,żeby podsypać na wiosnę clematisy,
zaś suszone skórki bananów wykorzystam jako nawóz dla róż,
buszuję też po internecie i szkółkach roślinnych,może coś wypatrzę ciekawego do mojego ogródka,
mam czas na studiowanie literatury ogrodniczej , nadrabiam zaległości ,nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
przez zimę dokarmiamy ptaszki

zatęskniłam też za wiosennymi kwiatkami ,w moim wątku niech zrobi się kwieciście

dziękuję za życzenia noworoczne , przesyłam od siebie dużo zdrówka dla wszystkich,bo wiem jak jest ważne , docenia się je jak przychodzi borykać się z różnymi dolegliwościami ,
Nowy Rok zaczął mi się źle,lecz skończy się na pewno bardzo dobrze,
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko zdrowiej.
Wiosenne wspominki poprawiają humor, ale już niedługo będziemy kolory podziwiać w realu.
Zimą odpoczniemy, zaplanujemy, a potem tylko dużo siły i popędzimy do pracy na rabatki. 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Grażynko,zdrowia życzę w Nowym Roku,żeby miał kto do ogródka chodzić i cieszyć siebie i nas,wspomnienia są urocze,bo jest więcej czasu na oglądanie i przemyślenia i teraz najlepiej się buduje ogrody ,bo więcej czasu,pozdrawiam 
- gracha
- 1000p

Witaj Soniu ,miło mi Cię gościć ,mam paskudną chorobę półpasiec oka, dewa tygodnie spędziłam w szpitalu,teraz muszę siedzieć w domu ,żeby nie przeziębić,nie wiem jak to długo potrwa jeszcze leczenie ,pani doktor mówiła że może to trwać do trzech miesięcy,wykorzystując wolny czas poświęcam się wspominkom,planowaniu ogrodowemu ,mam nadzieję ,że z nadejściem wiosny będę już w pełni sił i z zapałem ruszę do ogrodu,pozdrawiam Cię serdecznie i życzę zdrówka na dalsze zmagania ogrodowe
Witaj Martuś dziękuję za życzenia i Tobie również życzę dużo zdrowia i sił ,mam nadziejęże te niedomagania zimowe minąi w pełni sił wrócę do działań ogrodowych ,jak na razie śnieżek u nas sobie pada,ładny biały widok mam za oknem,
a tym czasem dalszy ciąg wspomnień z mojego ogródka , dzisiaj krokusy

Witaj Martuś dziękuję za życzenia i Tobie również życzę dużo zdrowia i sił ,mam nadziejęże te niedomagania zimowe minąi w pełni sił wrócę do działań ogrodowych ,jak na razie śnieżek u nas sobie pada,ładny biały widok mam za oknem,
a tym czasem dalszy ciąg wspomnień z mojego ogródka , dzisiaj krokusy

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
O matulu, Grażynko co to za paskudztwo się przyplątało, ale dobrze, że zdiagnozowane i już leczone, zdrówka kobieto, bo wiosna za pasem 
- gracha
- 1000p

Dziękuję Iwonko,i ja myślałam że półpasiec to tylko w pasie,a okazuje się że może być oka,ucha ,
całe szczęście że już lepiej i musi być dobrze bo praca w ogrodzie tuż ,tuż, pozdrowionka dla Ciebie i zdrówko też Ci się przyda,bo też te choróbska Ciebie się imają
całe szczęście że już lepiej i musi być dobrze bo praca w ogrodzie tuż ,tuż, pozdrowionka dla Ciebie i zdrówko też Ci się przyda,bo też te choróbska Ciebie się imają
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To już wiosenne wspomnienia ale bajkowe po prostu.
Jeszcze troszkę i zaczną wychylać łepki.
Jeszcze troszkę i zaczną wychylać łepki.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grażynko tulipanki prześliczne
Zdrówko musi być i będzie czego Ci bardzo życzę 
Pozdrawiam Alicja
- Wolusia
- 1000p

- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Grażynko Piękne Twoje tulipanowe wspomnienia. W tle fantastyczny fotel- bujany? Jak sobie radzisz z nornicami? One mi pałaszują tulipanki 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Grażka, tulipanowe szaleństwo normalnie
Ja już tak chcę w realuuuuuuu
Ja już tak chcę w realuuuuuuu
Cudne tulipanki
Szczególnie urocze są te z białym obrzeżeniem liści i te we wszystkich odcieniach różu.
Bardzo pomysłowo są u Ciebie posadzone
Tak już teraz chciałoby się wyjść do ogrodu i pooglądać kwiaty a tu tylko śnieg po kolana
Już za kilka tygodniu będziemy podziwiać wiosenne piękności.
Szczególnie urocze są te z białym obrzeżeniem liści i te we wszystkich odcieniach różu.
Bardzo pomysłowo są u Ciebie posadzone
Tak już teraz chciałoby się wyjść do ogrodu i pooglądać kwiaty a tu tylko śnieg po kolana
Już za kilka tygodniu będziemy podziwiać wiosenne piękności.
- gracha
- 1000p

Witam miłych gości ,od razu cieplej robi się na duszy jak ktoś wpadnie i zostawi miły ślad
Kasiu u mnie wiosenne wspomnienia ,bo zimą nie mam co pokazywać,na razie u nas mały śnieżek ,a pod nim łebki szykują się do skoku
Alu dziękuję ,
Wolusia cieszę się że podobają Ci się moje tulipanki,nornice pewnie i u mnie podjadają cebulki,może nie aż tak nagminnie,ale dziury po sobie zostawiają,a my im też zostawiamy pyszne
jedzonko
Zuziu i ja też już tęsknię za wiosennym powiewem,za ruchem na działce
Ines mam sporo wiosennych kwiatów, i cały czas dokupuję,jesienią posadzone a na wiosnę nie mogę doczekać się efektów, zimo kończ już swoje dzieło
teraz hiacynty

miłego weekendu
Kasiu u mnie wiosenne wspomnienia ,bo zimą nie mam co pokazywać,na razie u nas mały śnieżek ,a pod nim łebki szykują się do skoku
Alu dziękuję ,
Wolusia cieszę się że podobają Ci się moje tulipanki,nornice pewnie i u mnie podjadają cebulki,może nie aż tak nagminnie,ale dziury po sobie zostawiają,a my im też zostawiamy pyszne
Zuziu i ja też już tęsknię za wiosennym powiewem,za ruchem na działce
Ines mam sporo wiosennych kwiatów, i cały czas dokupuję,jesienią posadzone a na wiosnę nie mogę doczekać się efektów, zimo kończ już swoje dzieło
teraz hiacynty

miłego weekendu
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Grażynko
mam nadzieję,ze ze zdrówkiem już ok. Piękne zdjęcia wspomnieniowe. Cebulowe są urzekające , uwielbiam łany tulipanów, krokusów, żonkili . Zal tylko, gdy tak szybko ich uroda mija. W ubiegłym roku bardzo szybko przekwitały, prawda?
Pozdrawiam serdecznie, cieplutko
Oooo ...miałam jeszcze zapytać
na 3 stronie 8 zdjęcie od dołu- kwitnący na biało krzew - jak on się zwie???
Pozdrawiam serdecznie, cieplutko
na 3 stronie 8 zdjęcie od dołu- kwitnący na biało krzew - jak on się zwie???
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki