Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2
Beatko pewnie,że są rzeczy ważne i mniej ważne.Roślinki są dla nas również ważne,ale mimo wszystko na pierwszym miejscu są dzieci .Ważne ,że zrobione.Ja dopiero pierwszy raz tak robię z różami ,ale coś mi nie wychodzi ani z tymi różami ani hortensjami.Może jeszcze muszę popróbować .Co prawda coś tam widać jakieś niby jakby korzonki wychodziły ,ale nie jestem pewna.Teraz mam zamiar ściąć parę patyczków od siebie jeszcze i spróbować .Może kiedyś się coś uda 
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pewnie ,że się
uda grunt to wiara.
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajne te Twoje dzieciaki! 
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Dario i Beatko dziękuję za odpowiedź, muszę się moim w tym roku baczniej przyglądnąć.
A może mam gatunki nie przyciągające mrówek, przecież bym zauważyła np. przy podwiązywaniu czy zrywaniu kwiatów na Boże Ciało.
krzewuszki aż uginają się pod kwieciem , te pokładające się, wiotkie gałązki po kwitnieniu przytnij nisko za drugim oczkiem i podkarm, niech odbiją grubszymi i sztywniejszymi pędami.
Dzieciaki urocze a radość aż tryska
tak miłą niespodziankę śnieżna zima im przyniosła. 
A może mam gatunki nie przyciągające mrówek, przecież bym zauważyła np. przy podwiązywaniu czy zrywaniu kwiatów na Boże Ciało.
Dzieciaki urocze a radość aż tryska
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Krzewuszki fantastyczne ! Zdrowe, piękne chciałoby się takie mieć w ogrodzie. Moja jedna na ten przykład w zeszłym roku uscha przy tych afrykańskich temperaturach
Dzieciaczki słodziaki, miały niezłą zabawę na śniegu
Dzieciaczki słodziaki, miały niezłą zabawę na śniegu
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- beacia0088

TerDob Tereniu obiecane moje wysiewki.Zobaczymy co z tego wyjdzie

może się doczytacie .Jeszcze dosadziłam rącznika ,który się moczył w wodzie i już zaczął z pestki wyłazić.Reszta paletek czeka do pikowania jak coś urośnie .
becia123 Beatko mam nadzieję,że wyjdzie.Wzeszłym roku było dobrze to i teraz też coś się musi udać
Daria_Eliza Dario syn mój a dziewczynka to siostrzenica.Jest u mnie kilka dni na feriach,Ma taką radochę ,że cho cho.Wiadomo jak to w bloku a tu na wsi zupełnie inaczej.
stasia_ogrod Stasiu może są różne gatunki piwonii i na niektórych są a na niektórych nie.Ważne ,że im nie szkodzą.
No właśnie mam zamiar podciąć krzewuszki bo dopiero się dowiedziałam niedawno,że je można ciąć ja byłam pewna ,że się ich nie tnie a tu psikus,nawet trzeba je ciąć.
Co do zimy i śniegu to najbardziej cieszą się właśnie dzieciaczki i dobrze,niech korzystają z uroków zimy bo już zapowiadają plusowe temperatury i deszcz.
beatrix+ Oj kochana zasypało i to dość dość.Ja się cieszę,że te nasze roślinki teraz na te duże mrozy troszkę okryło
Dzieci wniebowzięte 
iwwa Asiu ja ciekawa jestem jak te moje krzewuszki po zimie,wcześniej je okrywałam na zimę a teraz nie a mrozy były i są dość duże.Upały zniosły a teraz zobaczymy jak zniosą zimę .
Oj mają zabawę,ale nie dają rady długo posiedzieć na dworku bo zaraz mają dość tak im mrozik daje
A tak pięknie mróz i zima wygląda

może się doczytacie .Jeszcze dosadziłam rącznika ,który się moczył w wodzie i już zaczął z pestki wyłazić.Reszta paletek czeka do pikowania jak coś urośnie .
becia123 Beatko mam nadzieję,że wyjdzie.Wzeszłym roku było dobrze to i teraz też coś się musi udać
Daria_Eliza Dario syn mój a dziewczynka to siostrzenica.Jest u mnie kilka dni na feriach,Ma taką radochę ,że cho cho.Wiadomo jak to w bloku a tu na wsi zupełnie inaczej.
stasia_ogrod Stasiu może są różne gatunki piwonii i na niektórych są a na niektórych nie.Ważne ,że im nie szkodzą.
No właśnie mam zamiar podciąć krzewuszki bo dopiero się dowiedziałam niedawno,że je można ciąć ja byłam pewna ,że się ich nie tnie a tu psikus,nawet trzeba je ciąć.
Co do zimy i śniegu to najbardziej cieszą się właśnie dzieciaczki i dobrze,niech korzystają z uroków zimy bo już zapowiadają plusowe temperatury i deszcz.
beatrix+ Oj kochana zasypało i to dość dość.Ja się cieszę,że te nasze roślinki teraz na te duże mrozy troszkę okryło
iwwa Asiu ja ciekawa jestem jak te moje krzewuszki po zimie,wcześniej je okrywałam na zimę a teraz nie a mrozy były i są dość duże.Upały zniosły a teraz zobaczymy jak zniosą zimę .
Oj mają zabawę,ale nie dają rady długo posiedzieć na dworku bo zaraz mają dość tak im mrozik daje
A tak pięknie mróz i zima wygląda

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Beatko zdjęcia robisz piękne.
Jak dogadzasz krzewuszkom, że takie cudne.
Moja po trzech latach wylądowała w kompostowniku, co roku przemarzała i miała dwa kwiatki.
Dzieciaki mają radochę, a siostrzenica będzie długo wspominać zabawy u cioci.
Na temat wysiewów.
Niech ładnie wzejdą. Pozdrawiam ciepło. 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Beatko,ale paleta barw Twoich róż,to będzie cudnie w ogrodzie,dzieciaki wspaniale się bawią na śniegu,nie ma to jak na wsi ,krzewuszki też masz cudne ,bardzo obficie kwitną ,pozdrawiam i milej niedzieli życzę 
U Ciebie też piękna zima, Widzę ze wysiewy pełną parą.

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Piękną masz zimę Beatko.
Wysiewy poczyniłaś konkretne brawo oj będzie kwiecia w nowym sezonie
Zimowe fotki pierwsza klasa
Wysiewy poczyniłaś konkretne brawo oj będzie kwiecia w nowym sezonie
Zimowe fotki pierwsza klasa
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Urocze zdjęcia
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Zimowa sceneria fantastyczna
u nas na plusie i już robi się ciapa a ślisko niemiłosiernie, że strach wychodzić z domu.
Gwardia roślin już wysiana, tabliczki stoją jak wojsko na paradzie
Oj będzie się działo, gdy to wszystko zasili ogrodowe zakątki.
Pozdrawiam i przytulam cieplutko.
Gwardia roślin już wysiana, tabliczki stoją jak wojsko na paradzie
Oj będzie się działo, gdy to wszystko zasili ogrodowe zakątki.
Pozdrawiam i przytulam cieplutko.
- beacia0088

Kochani odezwę się za jakiś czas i wstawię zdjęcia nasionek,które mi już wyszły(część) i odpiszę na wpisy.Dziękuję,że zaglądacie i się podobają moje zdjęcia.Ja jestem po sobotnim ataku woreczka żółciowego ,ból nie do zniesienia ,który skończył się wizytą pogotowia i póki co nadal jestem w słabej kondycji .Teraz seria badań mnie czeka i prawdopodobnie usuwanie tych kamieni ,które podejrzewają .Zajrzę niedługo .Miłego tygodnia życzę i lepszej pogody bo ta odwilż i ciapa,która się robi to masakra .
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Beatko zdrowia, trzymaj się.
Idzie odwilż, będziemy wypatrywać wiosny.
.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Beatko dużo zdrówka Ci życzę
Usuń kamyczki i będziesz miała spokój a tak będą Ci dokuczać co chwilę .
A wysiewy podziwiam
oj będzie się działo jak to wszystko zakwitnie w Twoim już pięknym ogrodzie
Ściskam i serdecznie pozdrawiam
A wysiewy podziwiam
Ściskam i serdecznie pozdrawiam