Czy wysiewacie już nasionka warzyw?Zdjęcia siewek i rozsad. Cz. 1
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 9
Kiedy wysiewacie cebulę?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Moją rozreklamowaną Irenko w ubiegłym i tym także roku w ostatnich dniach lutego. 

Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- Rzepka
Dobrze wiedzieć Witku.
Skoro zostałam obdarowana nasionkami, to teraz muszę dopilnować terminu wysiewu, może po raz pierwszy będę miała cebulę bez śmietki.
Pozdrawiam Irena

Skoro zostałam obdarowana nasionkami, to teraz muszę dopilnować terminu wysiewu, może po raz pierwszy będę miała cebulę bez śmietki.
Pozdrawiam Irena
-
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rozumiem, że ta cebulka to na normalne zużycie? (czytaj szpadlujemy dopiero gdy szczypior się załamuje)
- Rzepka
To cebulka Exhibition, po raz pierwszy będę uprawiać cebulę z nasionka, dotychczas sadziłam z dymki i zawsze atakowała je śmietka, bez względu na ilość posadzonej współrzędnie marchewki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Ja też już się czaje z cebulą.
Na dniach będe siać.

-
- 100p
- Od: 27 lut 2015, o 17:55
Ja w niedziele wysiałam 12 rodzajów ostrej papryki - a teraz zaglądam 5 razy dziennie czy już coś wschodzi 

- martusia810
- 50p
- Od: 23 sie 2011, o 22:02
Ja moczyłam nasiona papryki przez jeden dzień i na drugi poszły do ziemi i po 6 dniach już zaczęły wychodzić czym jestem mile zaskoczona. W tamtym roku zaczęły kiełkować dopiero po 2 tygodniach i jeszcze z tydzień w ziemi.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martusia810 w samej wodzie moczyłaś czy coś dodałaś ?
- dontcallmebaby
- 50p
- Od: 30 mar 2015, o 16:21
Ja też już nie wiem co z rękami robić, więc 13 i 17 stycznia wysiałam po 2 nasiona papryki Oda. Stoją w pojemnikach na desce położonej na kaloryferze, ale kiełków jeszcze nie widać ;( Przebrnęłam przez wszystkie wątki "papryki w gruncie" i spanikowałam, że będzie problem z kiełkowaniem, więc wysiałam dla testów, żeby sprawdzić. Pierwszy raz będę miała paprykę (o ile wzejdzie;)).
O, nie wiedziałam, że rzodkiewkę w doniczce w domu można uprawiać. To chyba wysieję, bo też mi z jesieni zostały nasionka.
A markety z nasionkami to muszę omijać szerokim łukiem, bo zawsze coś dokupię, a miejsca w warzywniku na to co już mam na pewno nie wystarczy.
O, nie wiedziałam, że rzodkiewkę w doniczce w domu można uprawiać. To chyba wysieję, bo też mi z jesieni zostały nasionka.
A markety z nasionkami to muszę omijać szerokim łukiem, bo zawsze coś dokupię, a miejsca w warzywniku na to co już mam na pewno nie wystarczy.
- martusia810
- 50p
- Od: 23 sie 2011, o 22:02
anulab
W samej wodzie moczyłam tylko od razu powędrowały na kaloryfer i myślę,że to temperatura ma tu największe znaczenie.
Dzisiaj po 7 dniach wyszło już 9 papryczek,a rano było 5. Na wacik dałam 12 stycznia. Wysoka temperatura jest tylko w nocy , bo w dzień mam zimne grzejniki, ale to dobrze bo nasionka mogłyby się ugotować.
W samej wodzie moczyłam tylko od razu powędrowały na kaloryfer i myślę,że to temperatura ma tu największe znaczenie.
Dzisiaj po 7 dniach wyszło już 9 papryczek,a rano było 5. Na wacik dałam 12 stycznia. Wysoka temperatura jest tylko w nocy , bo w dzień mam zimne grzejniki, ale to dobrze bo nasionka mogłyby się ugotować.
Jak na razie wysiałem papryki słodkie ;)
Pozdrawiam Marcin 

-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Dzięki , myślałam o rumianku , ale w domu nie mam .Na teraz będzie też sama ciepła woda . 

- McMArchewka
- 1000p
- Od: 13 lut 2012, o 21:28
W sobotę byłem w jednym z hipermarketów i stwierdzam, że już teraz wybór nasion jest ogromny. Pytanie tylko czy warto kupować tam czy nie lepiej w sklepie ogrodniczym 

- Teresa Pszczola
- Od: 6 sty 2016, o 17:28
Witam
Proszę o radę. Lata temu uprawiałam rodzynka brazylijskiego. Nasionka zostawiałam z roku n rok.Był niziutki na 20 cm. Owocków było bardzo dużo, słodkich i pachnących. Od 3 lat z nasion kupionych w sklepie wyrastają mi krzaczory na 1,5 metra, które zacieniają inne uprawy, a owocków znikoma ilość.
A może ktoś ma takie jakich szukam? Wiosna tuż tuż.
Pozdrawiam Teresa.
Proszę o radę. Lata temu uprawiałam rodzynka brazylijskiego. Nasionka zostawiałam z roku n rok.Był niziutki na 20 cm. Owocków było bardzo dużo, słodkich i pachnących. Od 3 lat z nasion kupionych w sklepie wyrastają mi krzaczory na 1,5 metra, które zacieniają inne uprawy, a owocków znikoma ilość.
A może ktoś ma takie jakich szukam? Wiosna tuż tuż.
Pozdrawiam Teresa.