Soniu, mnie też się wszystkie róże podobają

Czasami dobrze wiedzieć co to za jedna, żeby się nie dublować

Jestem bardzo ciekawa tej ostróżki, ciekawe, czy przeżyje bo marna była.
Ula, wczoraj oglądałam ich ofertę i maja cudne ostróżki. Ból bo już nie mogę więcej zamówić. Na przyszły sezon ( jesień) do nich uderzę

może dam radę
Kasiu, Ulu dobrze wiedzieć jakie macie z nimi doświadczenia. Takie wskazówki są bardzo cenne
Małgosiu, ja do róży Novalis mam bardzo mieszane uczucia. Miałam ja wywalić, powiedziałam jej to rok temu, że będziemy się żegnać. To róża na dobrą pogodę lub pod daszek. Pierwszy rok miałam z niej uciechę. W poprzednie latach jak rozwijała pąki kwiatowe ( zawiązuje ich dużo) padał deszcz, ona tego nie znosi. Pąki robią się brzydkie, brązowieją, gniją i się nie rozwijają. Sama podejmij decyzję, ja bym wybrała inną, ale nie wiem jaką
Maju, ostróżki zamówiłaś cudne. Czy kupowałaś już u tego sprzedawcy? Ja kupowałam trzy razy i więcej nie kupię. Sadzonki malutkie za wysoką cenę. Maja dużo ciekawych odmian więc jakoś to dzierżyłam dopóki dostawała to co zamówiłam. Ostatni raz niestety nie wszystko się zgadzało. Reklamowałam, dzwoniłam i mnie olano

Część roślin od nich była taka marna, że padała

Może Ty będziesz miała więcej szczęścia
Aniu, ja byliny kupuje już od dłuższego czasu w polecanym przez Kasię Bylinowym Raju. Mam do nich dość blisko, więc roślinki wychodzą mnie bardzo tanio. Zamawiam ze zniżką zimową i odbieram osobiście. Zawsze mam gratisa

Oni nie sprzedają małych sadzonek. Te dwie ostróżki ( Boheme i Crystal ) wybłagałam bo według pani były za małe do sprzedaży. Inni takie sadzonki sprzedają na porządku dziennym. Kupiłam je za śmieszne pieniądze. Kocham tych ludzi, widać, że lubią to co robią, porozmawiają doradzą. Potrafią powiedzieć, że to czy tamto może przemarznąć. Teraz zamówiłam u nich 5 ostróżek

Juz się ciesze

i sasanki - marzy mi się całe morze czerwonych sasanek. Cześć sama wysiałam
To moje siewki
Wszystko mało, to sobie zamówiłam i kupiłam kolejną torebkę nasion. Są już w lodówce i się stratyfikują

Może w przyszłym roku osiągnę zamierzony cel

Ale się rozpisałam
tomaszkowa Beatko róż nie mam dużo, 41krzaczków a odmian 37 . Ja też sadzę dużymi plamami kolorystycznymi tylko robię to troszkę inaczej. Plamę z danego koloru buduję z różnych roślin lub odmian. Zamiast czterech jednakowych roślin można posadzić cztery bardzo podobne kolorystycznie. Mnie się tak bardziej podoba bo tworzą się odcienie, jest inna faktura kwiatu a nie dostajesz po oczach różnością barw no i zaspakajam moje chciejstwo

. Rośliny sadzę w dużych odstępach. biorę pod uwagę ich docelową wielkość. Nie chcę, żeby bardzo na siebie wchodziły tylko się łączyły, chyba wtedy mniej chorują, ale to się okaże
bejka1970 Beatko, wcale się nie dziwię, że tutaj lubicie Bylinowy Raj . 90% moich bylin jest od nich
Justynko, dziękuję w imieniu ostróżek. novalis faktycznie się postarała.
Ela, kusisz tym panem Adrianem

nie wiem co to będzie, może nowe ostróżki, a ma piękne
Magda, myślę, że dobrze zrobiłaś.
Dla Was kochani kwiatuszki i