Namiastka ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Namiastka ogrodu

Post »

:wit La Boheme młodziutka sadzonka, ale już widać, że ma śliczny kolor kwiatów.
Ja zamówiłam Delphinium Elatum new Millenium Misty Mauves
http://www.asiagaw.pl/asortyment/byliny ... ych/30-815

i Delphinium Elatum new Millenium Green Twist :D
http://www.asiagaw.pl/asortyment/byliny ... 82a/30-701

Jestem bardzo ciekawa czy będą miały kwiaty takie jak na zdjęciach ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne ostróżki ;:215 Novalis bardzo lubię i na jesieni dokupiłam jeszcze jedną...Princesse Caroline pierwszy raz widzę w tym kolorze,gdzie kupujesz swoje ostróżki?
Maju zrobiłam zamówienie w sklepie,gdzie podałaś link ;:303 Szkoda,że nie mieli Crystal D ;:224
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pashmina pisze:Beatko 4 Pashminy, o a ja mam tylko dwie
Już jestem na tym etapie ogrodwania, że staram się planować wg sztuki. Znaczy się, żeby sadzić plamami. Zwłaszcza, że to rabatówki, więc żeby zrobić plamę trzeba ich trochę posadzić. Tak że 3 pashminki miały iść w jedno miejsce, a jadna miała zająć zaszczytne miejsce w donicy przy wejściu do domu. Teraz plan mój się zmienił i chyba wszystkie pójdą w jedn rządek. ;:306 Jaką masz odległość międziy kraczkami? Widzę, że pokazujesz nowe piękności. Ile odmian róż już uzbierałaś? Ostróżki masz przepiękne. ;:333
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ja mam dobre doświadczenia jeśli chodzi o zakupy fuksji i pelargonii u Adriana ,ale ceny bylin ma mocno wyśróbowane :( Uwielbiany przez forumowiczów Bylinowy raj
http://www.sklep.bylinowyraj.pl/
i ostróżki za połowę ceny ,że nie wspomnę o ciekawym wyborze jeżówek ,floksów czy prymulek :D
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

P.Adrian ma wątek sprzedażowy na naszym forum ;) Od zawsze zamawiam u niego fuksje, fakt sadzonki małe, ale jeszcze nigdy nie miałam żadnej zarazy od nich. Chwalę sobie.

Piękne masz te ostróżki, już słyszałam od innej forumki, że te pełne raczej nie sieją się. Novalis piękna, ale obficie Ci kwitła ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Tak to prawda kupowałam roślinki u Pana Adraian i jestem bardzo z nich zadowolona.Mają bogatą ofertę.
Ładniutkie te ostrózki,CrystalD-to pięknota.
Ela
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Novalis i u mnie na liście wisi. W tym roku zamówiłam w tej tonacji Lavender Ice. Miałam wybór między nią a Novalis. Ciekawe, czy dobrze wybrałam. Z tą różą nn zgłoś się do wątku z identyfikacją. Może ktoś pomoże.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Soniu, mnie też się wszystkie róże podobają :-) Czasami dobrze wiedzieć co to za jedna, żeby się nie dublować :-)
Jestem bardzo ciekawa tej ostróżki, ciekawe, czy przeżyje bo marna była.
Ula, wczoraj oglądałam ich ofertę i maja cudne ostróżki. Ból bo już nie mogę więcej zamówić. Na przyszły sezon ( jesień) do nich uderzę ;:219 może dam radę
Kasiu, Ulu dobrze wiedzieć jakie macie z nimi doświadczenia. Takie wskazówki są bardzo cenne
Małgosiu, ja do róży Novalis mam bardzo mieszane uczucia. Miałam ja wywalić, powiedziałam jej to rok temu, że będziemy się żegnać. To róża na dobrą pogodę lub pod daszek. Pierwszy rok miałam z niej uciechę. W poprzednie latach jak rozwijała pąki kwiatowe ( zawiązuje ich dużo) padał deszcz, ona tego nie znosi. Pąki robią się brzydkie, brązowieją, gniją i się nie rozwijają. Sama podejmij decyzję, ja bym wybrała inną, ale nie wiem jaką ;:131
Maju, ostróżki zamówiłaś cudne. Czy kupowałaś już u tego sprzedawcy? Ja kupowałam trzy razy i więcej nie kupię. Sadzonki malutkie za wysoką cenę. Maja dużo ciekawych odmian więc jakoś to dzierżyłam dopóki dostawała to co zamówiłam. Ostatni raz niestety nie wszystko się zgadzało. Reklamowałam, dzwoniłam i mnie olano ;:134 Część roślin od nich była taka marna, że padała ;:185 ;:145 Może Ty będziesz miała więcej szczęścia ;:196
Aniu, ja byliny kupuje już od dłuższego czasu w polecanym przez Kasię Bylinowym Raju. Mam do nich dość blisko, więc roślinki wychodzą mnie bardzo tanio. Zamawiam ze zniżką zimową i odbieram osobiście. Zawsze mam gratisa :-) Oni nie sprzedają małych sadzonek. Te dwie ostróżki ( Boheme i Crystal ) wybłagałam bo według pani były za małe do sprzedaży. Inni takie sadzonki sprzedają na porządku dziennym. Kupiłam je za śmieszne pieniądze. Kocham tych ludzi, widać, że lubią to co robią, porozmawiają doradzą. Potrafią powiedzieć, że to czy tamto może przemarznąć. Teraz zamówiłam u nich 5 ostróżek :heja Juz się ciesze ;:138 i sasanki - marzy mi się całe morze czerwonych sasanek. Cześć sama wysiałam
To moje siewki ;:170

Obrazek

Wszystko mało, to sobie zamówiłam i kupiłam kolejną torebkę nasion. Są już w lodówce i się stratyfikują ;:306 Może w przyszłym roku osiągnę zamierzony cel ;:3 Ale się rozpisałam ;:223

tomaszkowa Beatko róż nie mam dużo, 41krzaczków a odmian 37 . Ja też sadzę dużymi plamami kolorystycznymi tylko robię to troszkę inaczej. Plamę z danego koloru buduję z różnych roślin lub odmian. Zamiast czterech jednakowych roślin można posadzić cztery bardzo podobne kolorystycznie. Mnie się tak bardziej podoba bo tworzą się odcienie, jest inna faktura kwiatu a nie dostajesz po oczach różnością barw no i zaspakajam moje chciejstwo ;:306 . Rośliny sadzę w dużych odstępach. biorę pod uwagę ich docelową wielkość. Nie chcę, żeby bardzo na siebie wchodziły tylko się łączyły, chyba wtedy mniej chorują, ale to się okaże :-)
bejka1970 Beatko, wcale się nie dziwię, że tutaj lubicie Bylinowy Raj . 90% moich bylin jest od nich ;:138
Justynko, dziękuję w imieniu ostróżek. novalis faktycznie się postarała.
Ela, kusisz tym panem Adrianem ;:219 nie wiem co to będzie, może nowe ostróżki, a ma piękne
Magda, myślę, że dobrze zrobiłaś.

Dla Was kochani kwiatuszki i ;:196

Obrazek
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Ewuniu, dobrze wiedzieć, że Bylinowy Raj jest sprawdzony, bo niedawno się tam zarejestrowałam, ale nie wiedziałam jakie sadzonki sprzedają, więc nie zamówiłam. Na początku roku zaszalałam z ostróżkami u Państwa Cieszyńskich, a teraz przez ciebie z jeżówkami u Mariusza ;:124
Ula
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula, a co pięknego zamówiłaś ? Kiedy będziesz miała wątek ?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

W Bylinowym R kupowałam dwukrotnie wysyłkowo jeżówki i jestem bardzo zadowolona z zakupów,to prawda ;:108
Rośliny dobrze zapakowane z etykietami,oby każda szkółka tak się starała ;:108
Sasanki bardzo lubię i co wiosna to ich wypatruję,czy przeżyły,mam kilka i chciałabym więcej ;:333
Dzwonek Plena w doniczce kupiłaś? Udało się przezimować?
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Pashmina pisze:Ula, a co pięknego zamówiłaś ? Kiedy będziesz miała wątek ?
Jeśli chodzi o ostróżki, to zamówiłam Chrystal Delight, Sweet Sensation, Dusky Maidens, Bolero, Flamenco, La Boheme, Galahad, Astolat i Black Knight. A u Mariusza ok. 15 jeżówek, przetaczniki, kukliki, floksy i chyba coś jeszcze, ale nie pamiętam :;230 :;230 oczywiście mam juz częściowo zamówione róże. Na razie kilka sztuk Cubany, którą chcę posadzić przed czarnym bzem o bardzo ciemnych liściach i Larisę do donicy.
Do założenia wątku muszę jeszcze dojrzeć :lol:
Ula
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Ewuniu ostróżka La Boheme coś wspaniałego ;:oj Jakie one potrzebują warunki glebowe ? Ja miałam 2 lata temu ostróżki, w danym sezonie pieknie urosły ale w zeszłym roku, to była po prostu porażka ;:145 . Nie było nawet co fotografować...
W czym był problem ? ;:24
Róże w odcieniu fioletu -cudne, też dopisuję do listy chciejstw :tan

Piękne masz roślinki, wrzucaj kolejne fotki, jest na co popatrzeć ;:333
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, a sasanki mogą przemarznąć ? Chya mało o nich wiem a napaliłam się na nie jak łysy na grzebień ;:306 Zaskoczyło mnie, że tak dobrze się wysiewają ;:224
Cudne są, takie małe a tak cieszy

Obrazek

Dzwonek kupiłam w doniczce i wsadziłam do ziemi. Zaskoczyło m,nie bo wspaniale przezimował i super sobie poczynał. No, ale poprzednia zima była łagodna. Zobaczymy jak sobie da radę w tym roku.
Ula, jak przeczytałam Twoja listę zkupowa to aż mi się w głowie zakręciło, ale będziesz miała tego dobra. No nie i ukrywasz to przed nami. Jak to wszystko wsadzisz to zakładaj wątek ;:180

Cubana u mnie jak rosła pod drzewami to miała kolorek mocniejszy a teraz rośnie w pełnym słońcu i jest cudnie różowa . bardzo lubie ta różę, slicznie będzie wyglądała na tle bzu
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Nie wiem czy to dobrze, czy to źle ale jakoś nie widzę tego czubowatego przetacznika w tych sklepikach, gdzie złożyłam już zamówienie. Ależ mi się spodobał! Chyba go muszę wciągnąć na listę konieczności ogrodowych.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”