Wiewióra bardzo sympatyczna,tez bym posiedziała
 Agapanty na tle hortensji robią niemałe wrażenie,ależ tam pięknie

Ogromna przestrzeń w tak doskonałej kondycji robi wrażenie
 Ogromna przestrzeń w tak doskonałej kondycji robi wrażenie   
  a ukojenia szukałam w przyrodzie.. Wydaje mi się, że to  impresjonistyczne szaleństwo to raczej odskocznia od codziennej szarości miasta i wyblakłych rabat, które zafundowała nam ubiegłoroczna susza. Celowo wprowadzam taki kolorystyczny zgrzyt. Zobaczymy jak to zniosą nasze, a przede wszystkim moje oczy
 a ukojenia szukałam w przyrodzie.. Wydaje mi się, że to  impresjonistyczne szaleństwo to raczej odskocznia od codziennej szarości miasta i wyblakłych rabat, które zafundowała nam ubiegłoroczna susza. Celowo wprowadzam taki kolorystyczny zgrzyt. Zobaczymy jak to zniosą nasze, a przede wszystkim moje oczy   

Nałóg
  Nałóg  

Czy nikt już na tym forum nie wesprze mnie w obronie tej ,jakże potrzebnej , pory roku?
 Czy nikt już na tym forum nie wesprze mnie w obronie tej ,jakże potrzebnej , pory roku?  Jutro ulepię bałwana!
 Jutro ulepię bałwana!   

Też mam czasami taką potrzebę szaleństwa.Poukładany ogród możemy zawsze obejrzeć u JagiS
 Też mam czasami taką potrzebę szaleństwa.Poukładany ogród możemy zawsze obejrzeć u JagiS 

. Dorwałam ją w liceum i czytałyśmy na zmianę z koleżanką na lekcji Polskiego
. Dorwałam ją w liceum i czytałyśmy na zmianę z koleżanką na lekcji Polskiego   . Szybko zostałyśmy złapane i za karę nasza pani profesor kazała nam się nauczyć dowolnego wiersza Marii Konopnickiej. Dodam, że musiał składać się przynajmniej z trzech zwrotek. Honor nie pozwalał zignorować polecenia, bo skutkowało to oceną negatywną, a szkoda było psuć sobie średnią. A z drugiej strony, chciałyśmy zatrzeć złe wrażenie i udobruchać naszą polonistkę.
. Szybko zostałyśmy złapane i za karę nasza pani profesor kazała nam się nauczyć dowolnego wiersza Marii Konopnickiej. Dodam, że musiał składać się przynajmniej z trzech zwrotek. Honor nie pozwalał zignorować polecenia, bo skutkowało to oceną negatywną, a szkoda było psuć sobie średnią. A z drugiej strony, chciałyśmy zatrzeć złe wrażenie i udobruchać naszą polonistkę.  Do tej pory pamiętam pierwsze zdanie książki " Lesio Kubajek postanowił, że zamorduje personalną..." Już tylko to wystarcza, żeby sięgnąć do lektury
 Do tej pory pamiętam pierwsze zdanie książki " Lesio Kubajek postanowił, że zamorduje personalną..." Już tylko to wystarcza, żeby sięgnąć do lektury   .
 . Z tymi wiotkimi pędami nie jest tak źle. Moja sadzonka wcale nie miała cienkich pędów i nie wszystkie kwiaty wisiały w dół. Kilka całkiem nieźle trzymało pion, więc rokowania na kolejny sezon są dobre.
  Z tymi wiotkimi pędami nie jest tak źle. Moja sadzonka wcale nie miała cienkich pędów i nie wszystkie kwiaty wisiały w dół. Kilka całkiem nieźle trzymało pion, więc rokowania na kolejny sezon są dobre.

!
! , dziewanny, te zwykłe, widuję na wale nad kanałem Raduni. Trzeba by się wybrać ze szpadelkiem
, dziewanny, te zwykłe, widuję na wale nad kanałem Raduni. Trzeba by się wybrać ze szpadelkiem  . Te nowe, odmianowe, też są ładne, być może wieloletnia susza skłoni mnie do przyjrzenia się tym roślinom dokładniej.
. Te nowe, odmianowe, też są ładne, być może wieloletnia susza skłoni mnie do przyjrzenia się tym roślinom dokładniej. , szczególnie te budy u Krawca...
, szczególnie te budy u Krawca...
 .
.
 .
. . Podpowiedz choćby na PW...
. Podpowiedz choćby na PW... . Zmieniłeś zdanie na lepsze, mam nadzieję...
. Zmieniłeś zdanie na lepsze, mam nadzieję... . Oczywiście dokupiłam drugą...
. Oczywiście dokupiłam drugą...

.
. .
. ) w zielonych pokojach Sebastiana Kneippa. Niestety trafił u mnie w takie antyszambry, że się, biedaczek, nie miał jak popisać... Ale był. Oto dowód.
) w zielonych pokojach Sebastiana Kneippa. Niestety trafił u mnie w takie antyszambry, że się, biedaczek, nie miał jak popisać... Ale był. Oto dowód.

. Zakupy koszykowe zrobiłam wstrząsające (jak mówią Rosjanie). Kupiłam bowiem jedną różę
. Zakupy koszykowe zrobiłam wstrząsające (jak mówią Rosjanie). Kupiłam bowiem jedną różę  .
.

, dzięki za miłe opinie o dzieciach. Rzeczywiście, ta mieszanka słowiańsko - portugalska udała się.
, dzięki za miłe opinie o dzieciach. Rzeczywiście, ta mieszanka słowiańsko - portugalska udała się. .
.
 .
.  . Tego "kościerskiego" koszmarka muszę się pozbyć i już żadnych eksperymentów w kierunku kolorystycznej wścieklizny nie prowadzić
. Tego "kościerskiego" koszmarka muszę się pozbyć i już żadnych eksperymentów w kierunku kolorystycznej wścieklizny nie prowadzić  . Ciekawe, jak się sprawdzi Twój kolorystyczny "zgrzyt", choć wydaje mi się, że jednak wiem...
. Ciekawe, jak się sprawdzi Twój kolorystyczny "zgrzyt", choć wydaje mi się, że jednak wiem...  .
.

, nie złość się, to dno i muł dotyczyło stanu mojego umysłu, a nie zimy jako takiej... Pomijam fakt, że akurat śniegu jest niewiele (bałwana nie będzie), słońca też nie ma. Prawdziwą, oszałamiająco piękną zimę widziałam w lutym zeszłego roku w Alpach.
, nie złość się, to dno i muł dotyczyło stanu mojego umysłu, a nie zimy jako takiej... Pomijam fakt, że akurat śniegu jest niewiele (bałwana nie będzie), słońca też nie ma. Prawdziwą, oszałamiająco piękną zimę widziałam w lutym zeszłego roku w Alpach. .
.
 , ja go też lubię, bo kilku członków mojej rodziny pracowało w biurach projektów i zbieżność ich relacji z prozą Chmielewskiej była częsta i bardzo śmieszna.
, ja go też lubię, bo kilku członków mojej rodziny pracowało w biurach projektów i zbieżność ich relacji z prozą Chmielewskiej była częsta i bardzo śmieszna. .
.
 . Anglicy zim nie znają i jakoś żyją, a ich rośliny
. Anglicy zim nie znają i jakoś żyją, a ich rośliny  - sama wiesz. My za to musimy się namartwić, czy coś nie przemarzło, czy kopny śnieg nie zniszczy nam iglaków i napracować przy okryciach roślin.
 - sama wiesz. My za to musimy się namartwić, czy coś nie przemarzło, czy kopny śnieg nie zniszczy nam iglaków i napracować przy okryciach roślin.  .
.

. Nie wiem, czy budżet królowej by to wytrzymał...
. Nie wiem, czy budżet królowej by to wytrzymał... .
.

.
.
 . Fajne fotki z ogrodów angielskich - gdzie i tak pierwsze skrzypce grają Twoje Dziewczyny
 . Fajne fotki z ogrodów angielskich - gdzie i tak pierwsze skrzypce grają Twoje Dziewczyny   .
 . .
 . . Nie uwierzysz ile  obleciałam , biorąc pod uwagę zdrowotność , wysokość i kolor , ale równie dla mnie ważne - by kwitły cały sezon
 . Nie uwierzysz ile  obleciałam , biorąc pod uwagę zdrowotność , wysokość i kolor , ale równie dla mnie ważne - by kwitły cały sezon   . Znalazłam ...18 odmian - masz pojęcie
 . Znalazłam ...18 odmian - masz pojęcie   - cała aleja różana  będzie stanowiła tło , wraz z piwoniami  , kłosowcem , przetacznikiem , hortensją na pniu , jeżówkami . A tuz przy obrzeżach ceglanych - same kurduple , w postaci prymul , śnieżników , żagwinów , floksów .
 - cała aleja różana  będzie stanowiła tło , wraz z piwoniami  , kłosowcem , przetacznikiem , hortensją na pniu , jeżówkami . A tuz przy obrzeżach ceglanych - same kurduple , w postaci prymul , śnieżników , żagwinów , floksów . 

.
 .

Co tam gunnera
 Co tam gunnera  a agapantów też nie muszą na zimę do pomieszczenia brać
  a agapantów też nie muszą na zimę do pomieszczenia brać  Twoje pokoje mimo trudnych przejść letnich też się pięknie prezentują. Na koniec postanowiłam napisać, że o białych kłosowcach pamiętam i na wiosnę przyślę
 Twoje pokoje mimo trudnych przejść letnich też się pięknie prezentują. Na koniec postanowiłam napisać, że o białych kłosowcach pamiętam i na wiosnę przyślę  

a ja zajrzałam niechcący wczoraj do Ewci sklepu,zagadałam ją na chwilkę i znowu mam 4 w koszyku
  a ja zajrzałam niechcący wczoraj do Ewci sklepu,zagadałam ją na chwilkę i znowu mam 4 w koszyku   No nie spodziewałam się ,że się zaczają na mnie małpy
 No nie spodziewałam się ,że się zaczają na mnie małpy   
  Pamiętam jak bezwzględnie się kiedyś rozprawiłaś z bodziszkami .Rozanne jest wspaniały prawda ...chcę go mieć jak najwięcej
 Pamiętam jak bezwzględnie się kiedyś rozprawiłaś z bodziszkami .Rozanne jest wspaniały prawda ...chcę go mieć jak najwięcej   

Czas nauczyć się - robić nic.
 Czas nauczyć się - robić nic. i z przyjemnością pooglądam wirtualnie ogrody.
 i z przyjemnością pooglądam wirtualnie ogrody. 

niestety.
  niestety.

, bo to od zawsze mój ulubiony kolor w ogrodzie. Uwielbiam szczególnie hortensje liliowo-fioletowe, żagwiny, RH itd. Tylko jakoś na żadną fioletową różę nie mogę się zdecydować.
 , bo to od zawsze mój ulubiony kolor w ogrodzie. Uwielbiam szczególnie hortensje liliowo-fioletowe, żagwiny, RH itd. Tylko jakoś na żadną fioletową różę nie mogę się zdecydować.  
  się pojawiła - super, zawsze lubiłam jej wpisy i poczucie humoru. I dodam jeszcze tutaj, że ja na razie skutecznie nic nie zamawiam. I - póki nie zaprowadzę zmian, które planuję - nic nie kupię.
  się pojawiła - super, zawsze lubiłam jej wpisy i poczucie humoru. I dodam jeszcze tutaj, że ja na razie skutecznie nic nie zamawiam. I - póki nie zaprowadzę zmian, które planuję - nic nie kupię.