Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...
- Ola2310
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...
Marlenko musiałaś odreagować problemy w pracy... Należały ci się nasionkowe zakupy...
Ja jak staję w sklepie przed regałem z nasionami to oczopląsu dostaję i kupiłabym wszystkie...
Dalie piękne. Siane z nasion zakwitły ci w tym samym roku?
Ja jak staję w sklepie przed regałem z nasionami to oczopląsu dostaję i kupiłabym wszystkie...
Dalie piękne. Siane z nasion zakwitły ci w tym samym roku?
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Olu, tak, siałam je w pod koniec stycznia. Zakwitły już w czerwcu i trwało to aż do wykopków. Niestety, karpy nie przezimowały.
W tym roku również wysieję, mam nadzieję, że nie zawiodę się
W tym roku również wysieję, mam nadzieję, że nie zawiodę się

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Marlena ale masz nasion,ładne zakupy
U mnie jeszcze nasion nie widziałam,no może z zeszłego roku kilka torebek wystawili
W pracy dasz sobie radę,ważne,że ją masz,a dzisiaj o nią trudno,trzymam kciuki

W pracy dasz sobie radę,ważne,że ją masz,a dzisiaj o nią trudno,trzymam kciuki

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Gratuluję awansu. Jak się wszystko unormuje to na pewno będziesz bardziej zadowolona. Szkoda pieska. Wiem jak boli gdy się patrzy na cierpienie członka rodziny. A przecież piesek to też członek rodziny. Nasionek kupiłaś sporo. Ja Ci powiem, że nie zachorowałam na wysiewki. Oczywiście po jakimś czasie na fo i mnie złapało. Ale szybko mi przeszło. To pikowanie, zastawione parapety. To nie dla mnie. Lubię takie przedszkola oglądać u innych. U siebie wolę storczyki. A wysiewam tylko pomooodoore. Oczywiście gdy forumki mi podsyłają jakieś nasionka to chętnie je wysiewam. Sama z siebie rzadko to robię. Albo coraz rzadziej. W zeszłym roku miałam na parapecie tylko pomidorki, kalafiora i brokuła. Aha, oczywiście jeszcze masę patyczków hortensji Ewciowych.
- wagabunga123
- 1000p
Aniu, u mnie w Auchan od początku roku nasion pod dostatkiem, nic, tylko brać 
Co do pracy, to jestem happy, że ją mam i w ogóle, tylko ja nigdy nie miałam parcia na karierę itp a tu niestety, stres, zmęczenie. Mam jednak nadzieję, że jak niebawem wszystko powróci na tory normalności
Madziu, ja do siania zniechęciłam się strasznie w zeszłym roku. Nic mi nie wyrosło a napracowała się solidnie. W tym roku podchodzę do tego na luzaka. Jak się uda, to będę pękać z dumy, jeśli nie, no cóż, bywa
Najważniejsze, że lada dzień i będę brudzić się w ziemi
Co do psiaka, to naprawdę cierpiał. Nie nie mógł zjeść, bo wymiotował co rusz, normalnie miał torsje. Całe noce skamlał i chodził z konta w kont, nie mogąc znaleźć miejsca. Na szczęście już jest ok, leki pomogły i dieta również.

Co do pracy, to jestem happy, że ją mam i w ogóle, tylko ja nigdy nie miałam parcia na karierę itp a tu niestety, stres, zmęczenie. Mam jednak nadzieję, że jak niebawem wszystko powróci na tory normalności

Madziu, ja do siania zniechęciłam się strasznie w zeszłym roku. Nic mi nie wyrosło a napracowała się solidnie. W tym roku podchodzę do tego na luzaka. Jak się uda, to będę pękać z dumy, jeśli nie, no cóż, bywa

Co do psiaka, to naprawdę cierpiał. Nie nie mógł zjeść, bo wymiotował co rusz, normalnie miał torsje. Całe noce skamlał i chodził z konta w kont, nie mogąc znaleźć miejsca. Na szczęście już jest ok, leki pomogły i dieta również.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Oj się napisałam i wszystko w kosmos poleciało.
Przede wszystkim
Widzę, że już wiosnę czujesz. Tyle nasion.
Będzie pięknie, kolorowo.
A dalie cudnie Ci się udały. Chyba sama w tym roku kupię nasionka.

Przede wszystkim

Widzę, że już wiosnę czujesz. Tyle nasion.

A dalie cudnie Ci się udały. Chyba sama w tym roku kupię nasionka.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Marlenko cieszę się, że noworoczne perturbacje troszkę złagodniały a i piesek lepiej się czuje.
Ja koniecznie muszę kupić tego Dmuszka. Widziałam go u kogoś w ogrodzie i ślicznie wyglądał na rabatach.

Ja koniecznie muszę kupić tego Dmuszka. Widziałam go u kogoś w ogrodzie i ślicznie wyglądał na rabatach.

Marlenko, cudnie zagospodarowałaś działeczkę. Kocham róże a Ty masz cudne. Pozdrawiam cieplutko 

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Marlena, zakupy nasionkowe
A masz Ty tyle parapetów?
Ja tez już w Auchan widziałam nowe nasiona, oni chyba pierwsi wystartowali ze sprzedażą sklepową nowych, a nie zapasów magazynowych.
Dale z nasion
a ja myślałam że tylko z kłącza można je kupić
Musze się w takim razie rozejrzeć 

A masz Ty tyle parapetów?

Ja tez już w Auchan widziałam nowe nasiona, oni chyba pierwsi wystartowali ze sprzedażą sklepową nowych, a nie zapasów magazynowych.
Dale z nasion

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na widok tych kolorowych torebeczek aż się buzia śmieje. W marketach już pełne regały, ale ja trzymam się dzielnie, bo mi z siania nigdy nic dobrego nie wychodziło.
Niemniej popatrzyć zawsze jest przyjemnie.
Ale tobie Marlenko życzę dużych sukcesów w tej kwestii siania
Niemniej popatrzyć zawsze jest przyjemnie.
Ale tobie Marlenko życzę dużych sukcesów w tej kwestii siania

Marlenko widzę jakieś ciekawe nasionka
Jakaś szałwia interesująca. Tak mi nie po drodze do tego Auchana... Bo to pewnie na Górczewskiej? Ja z zeszłego roku mam nasiona dalii kołnierzykowej - może w tym się uda wysiać. Niektóre karpy z siewu udawało mi się później przechować, wiec próbować trzeba 

- wagabunga123
- 1000p
Dorota71 Witam Cieplutko
Nie ma co się złościć, mi również zdarza się rozpisać a potem pufff i nie ma nic
Do wiosny jeszcze daleko, ale zaklina rzeczywistość. Nie mogę już, muszę, MUSZĘ podziwiać w ziemi
inaczej zwariuję
nawet jeśli nic mi z tych nasion nie wyrośnie, to sianie, to sama przyjemność
Aniu, Aneczko, Dmuszkek to dla mnie nowość
Kupując paczuszkę nasion, nie o nim nie wiedziałam. Dopiero teraz wyszukałam go w necie i mam wielką nadzieję, na sukces w wysiewaniu :P
Madziu dziękuję
ale gdzież mi tam do Twoich
Zuza parapety mam w ilościach standardowych
nadrabiam zabudowanym balkonem, który działa jak szklarnia
Auchan rzeczywiście przoduje, nigdzie indziej jeszcze nie widziałam "świeżych" nasion.
Wandeczko dziękuję za kciuki, w tym roku sianie traktuję jako formę odstresowania a jeśli przy okazji coś rzeczywiście nada się do przesadzenia na rabaty, to pęknę z dumy i na pewno pochwalę się sukcesem
Kasiu ja tylko do tego na Górczewską zaglądam - warto, więc śmiało wpadaj
Ja swoje karpy źle przechowałam i przemarzły. Szkoda, bo sąsiadce, z którą podzieliłam się szczerze, w 2015 pięknie kwitły moje "siewki"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dziś wzięło mnie na wspominki.
Przeglądałam stare zdjęcia i jestem bardzo zdziwiona, że aż tak bardzo zmieniło się oblicze mojej działki.
Pierwsza wiosna, jakaż to była radość !!! każdy kwiat to jak 6 w totka

A tak prezentowało się miejsce pod "różankę"

A potem było tak

Aniu, Aneczko, Dmuszkek to dla mnie nowość

Madziu dziękuję

Zuza parapety mam w ilościach standardowych

Wandeczko dziękuję za kciuki, w tym roku sianie traktuję jako formę odstresowania a jeśli przy okazji coś rzeczywiście nada się do przesadzenia na rabaty, to pęknę z dumy i na pewno pochwalę się sukcesem

Kasiu ja tylko do tego na Górczewską zaglądam - warto, więc śmiało wpadaj

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dziś wzięło mnie na wspominki.
Przeglądałam stare zdjęcia i jestem bardzo zdziwiona, że aż tak bardzo zmieniło się oblicze mojej działki.
Pierwsza wiosna, jakaż to była radość !!! każdy kwiat to jak 6 w totka

A tak prezentowało się miejsce pod "różankę"

A potem było tak

- wagabunga123
- 1000p
PS - Moje Kochane Bratnie, Zielone Dusze, jeśli ktoś z Was ma nadwyżkę jeżówek, to ja z ogromną przyjemnością udostępnię dla nich miejsce na rabacie
Jakby coś, to PW 

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Marlenko, przykro czytać o chorobie ukochanego psiaka
Dobrze, że wet pomógł i już jest wszystko w porządku. Mnie na widok cierpienia jakiegoś zwierzęcia serce pęka z żalu. One wszystkie znoszą swój los z pokorą i jak cierpią, to w ciszy.
A w pracy już niebawem na pewno wszystko ogarniesz i będziesz spokojniejsza
Początki zawsze są trudne, ale potem jaka satysfakcja z dobrze wykonywanych obowiązków
I oczywiście do tego nieodzowna jest strona finansowa ( podwyżka ), co zawsze motywuje 

A w pracy już niebawem na pewno wszystko ogarniesz i będziesz spokojniejsza

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Dużo pracy włożyłaś w swoją działeczkę. Zdecydowanie lepsze widoczki różane
. Szybko Ci zarosną różyczki to i pielenia będzie mniej
. Ja też na to głęboko liczę. Choć nie wiem, czy taki efekt uzyskam, bo rzadziej róże rozstawiłam.