Teraz ja - treissi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko ja też mam jednego krotona na sumieniu - niestety nie przeżył remontu :( Niby jeszcze zipie, ale ma tylko 2 listki i nie wygląda najlepiej. A ten na początku, jak go kupiłam puścił kilka listków i potem stanął w miejscu. Obawiałam się, że może i on nie wytrzymać remontu, ale nic mu się nie stało i teraz puszcza aż 6 listków :)

Za fiołeczki wezmę się jutro.

Basiu właśnie tak same z siebie przestały :) Wydaje mi się, że musiały się zaaklimatyzować :) Choć trwało to dość długo :roll: Moje cyklamenki stoją w ciepełku :lol: Na zachodnim parapecje nad kaloryferem :lol: Chyba powinny juz dawno odejść z tego świata, ale mają się świetnie. Pięknie kwitną - puszczają mnóstwo nowych pąków i listki też. Pjią tylko dużo wody, bo podlewam je co 2-3 dni, kilkakrotnie wlewając wodę w podstawki :)

Basiu skorzystałam z Twojej rady i 'utopiłam' hibka. Wypłynęło 11 dżdżownic. Potem, jak go wystawiłam do wanny, żeby przesechł troszkę - wyszły jeszcze dwie. Mam nadzieję, że to już wszystkie. W pewnym momencie to chciałam wyrzucić roślinkę.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Monisiu
co zrobiłaś kalanchoe że Ci zakwitnie?Ja zacieniałam swoje tyle czasu przez 14 godzin dziennie i nic -ani widu ani słychu kwiatka. :cry:
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
Agnieszka_73
200p
200p
Od: 16 paź 2008, o 21:17

Post »

Cyklameny superanckie :) A aeschynanthus odżyje :)
To ja typ niepokorny :)
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko zupełnie nic nie zrobiłam kalanchoe. Stoi cały czas w słońcu - na wschodnim parapecie i regularnie jest przesuszane :oops: Pewnie dostałam go z dobrego serduszka i dlatego kwitnie hi hi.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też zachwyciłam się Cyklamenami , cudnie Ci kwitną . U mnie w domu coś im nie odpowiada , żółkną im liście , więdną kwiaty , dlatego też pomimo że kuszą mnie okropnie , nie kupuję ich :(
Saraaa

Post »

Cyklamen pięknie kwitnie, na kalanchoe cierpliwie poczekamy, a dla krotona należa się gratulację za nie próznowanie :P :P :P

Zabawne, bo na mojego kiciaczka szkodnika też mówię " mały szatanek" ;:112
Liczba dżdżownic w doniczce mnie przeraziła :shock:

pozdrawiam :wink:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To czekam aż mój cykluś wykaże chęć współpracy po aklimatyzacji.
Dobrze,że pozbyłaś się tych dżdżownic,pewnie ziemia była przez nie zanieczyszczona,tak też bywa...a...i to nie ja chyba radziłam topienie ale najważniejsze,że było skuteczne.Jednak i tak icj jajeczka pewnie są w ziemi,jak hibek przekwitnie to może otrząśnij ziemię i wypłucz mu korzenie,potem wsadż do świeżej ziemi,najlepiej wyprażonej w piekarniku-wtedy na bank żadnego robactwa nie będzie.
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Moniu, moje kalanchoe właśnie przekwitło i zawiązało nowe pąki. Nie mogę się doczekać aż zobaczę jak twoje kwitnie. Kroton śliczny, nie mówiąc już o cyklamenach. Współczuję dżdżownic. Bleehh. Obawiam się że mogą być w ziemi ich kokony. Zrób jak radzi Basia po przekwitnięciu.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Ło mamo! Moniś padłam przez Twoją zielistkę!Czym Ty ją karmisz?A,to pewnie Anolkowa metoda"na drożdże" :lol: .
Hihihi,a na tą Biedronkę tak się zmawiacie,jakby jakiś skok normalnie się kroił :lol: .Coś czuję,że w czwartek przy kwiatkach wiele Forumek spotkać będzie można :wink: .
Szaleństwo pełną parą :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Saraaa

Post »

Antooosia.. masz racje :D Planujemy skok na biedronkę :P Zamio musi być nasze..i już! :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu to trzymam kciuki za Twojego cyklamenka, żeby szybko doszedł do siebie :)

Ten hibek akurat nie kwitnie, ale usunięcie ziemi jest chyba nie możliwe. Ma bardzo dużo korzeni i boję się, żeby nie uszkodzić :roll: Ale wysusze mu pożądnie ziemię i spróbuję go obtrzepać :?

Tosiu moja zielistka jest bardzo zaniedbanym przeze mnie kwiatem :) :oops: I jak juz pisałam chce mi pokazać, że się nie da wykończyć :)

A co do biedronki, to rzeczywiście mnóstwo osób się wybiera. Będzie co oglądać :) Ja muszę dzisiaj zadzwonić do teściowej, żeby Jej przypomnieć o codziennych odwiedzinach w bi9edronce :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monisiu, ten biały cyklamenik boski. Co do tej roślinki, co Ci ją kotek zrzucił to też taką bidę jednołodyżkową mam. "Wzięłam" sobie szczepeczkę w jednym z marketów i już w ziemi stoi miesiąc a korzonków ani widu, ani słychu :D . Dzięki Basieńce już wiem co to takiego, więc poczytam o nim i mośe odpowiednio się nim zajmę :D :twisted:
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja bidulka puszcza ładnie listki, więc myślę, że kiedyś będzie z niej ładna roślinka :) I trzymam kciuki za Twojego kradzionego - na pewno wyrśnie z niego piękna roślinka.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj uzbierało ci sie tych kwiatków..uzbierało. Bardzo ładne. Nie denerwój się że niekture nie rosną po twojej myśli. Tak to już jest z kwiatkami..jedne lepiej drugie gorzej.Ogólnie masz bardzo ładne. A te fiołeczki..można wiedzieć jaki kolorek bedzie.?. :lol:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu fiołeczki niespodzianka :) Mam ich kilka od różnych osób, a nie zaznaczałam, które są jakie. Część była w jednej doniczce, część pojedynczo także nie mam pojęcia :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”