Moje małe zielone co-nieco.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co-nieco.

Post »

O ja tyle na raz łabędzi nie widziałam. ;:oj Niezłe stadko i pewnie wygłodzone przez mróz. Ja się zawsze bałam tych dużych ptaków, chociaż dokarmiać dokarmiam i popatrzeć na ich dostojeństwo lubię.
U mnie na szczęście szklanki nie ma :D ale jest śnieg. :wit
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani w niedzielne popołudnie.
Ja już po obiadku , teraz usiadłam chwilkę aby poodpisywać wszystkim , ale zaraz przyszła moja psina i mruczy na mnie... Więc niestety, chwila przerwy, muszę iść spalić poobiedni tłuszczyk....
Napiszę jak wrócimy.... :wit
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ola, bardzo fajny pomysł na karmnik dla ptaszków. Chyba go zgapię od Ciebie, ale nie mam na czym zawiesić ;:223
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Spacer zaliczony..... ;:173 ,pies zadowolony....Obrazek

Marlenko fajna sprawa móc popodglądać naszych skrzydlatych przyjaciół.
Wczoraj był słoneczny dzień to zleciało ich się całe mnóstwo. Dziś pochmurniej i jakoś nikogo nie widać.
Wczesnym rankiem tylko parę sikorek zauważyłam... ;:218

Obrazek

Eluś wpadaj kiedy tylko chcesz i odzywaj się częściej.Tobie również życzę miłej niedzieli...
Właśnie wróciłam ze spacerku, całkiem miłego...Nie jest w tej chwili ślisko, więc mogłam trochę pospacerować. Wieczorem jak przymrozi to znów zrobi się szklanka... ;:222

Obrazek

Mati moja Justyna też była w szoku że tyle ich zobaczyła. To ujście leży pośrodku trzech akwenów wodnych i na pewno te łabędzie na zimę, wszystkie zleciały się w jedno miejsce. Ale widok cudowny...
A jak się spieszyły jak zobaczyły ludzi, jeden przed drugim aby być pierwszym. Jedne płynęły a niektóre zaczęły lecieć ze swoim stadkiem... Przeżycie super tak być blisko nich.
Latem jak mają młode to lubią pogonić i tego się bałam. Ale tu już brzydkie kaczątka dosyć duże i raczej wszystkie spokojne.... ;:215

Obrazek

Iwonko super że spodobały ci się moje ekologiczne karmniczki... Fajnie że też możesz pomóc troszkę ptaszkom w tym trudnym dla nich okresie...Jest to też okazja na pogłębienie wiedzy o ptakach, ich różnorodności oraz pięknie. :uszy
Obrazek

Bea cieszę się że podobają ci się moje karmniczki . Sama podejrzałam je na innym portalu społecznościowym... Warto zrobić i też się cieszyć z odwiedzin ptaszków w ogrodzie...
Zielistki bardzo lubię i będą chyba u mnie już zawsze... ;:333

Obrazek

Zuza tak , słoninę też dałam. Do niej przede wszystkim przylatują sikorki. Po ziarenka wróble i takie małe ptaszki , chyba kowaliki... ;:138

Obrazek

Małgosiu jadąc tam, też się nie spodziewałam że tyle tych dostojnych ptaków tam będzie...
Pobliscy mieszkańcy dbają o nie , pani była z całym wiadrem kaszy i ziemniaków. Potem jeszcze jacyś państwo przyszli z reklamówką chleba.... Więc łabędzie tam się zbierają zimą, bo wiedzą że ludzie im pomogą...

Obrazek

Ewuś zgapiaj kochana i pochwal się ... Gorzej jak nie masz na czym powiesić. Może coś wymyślisz.
Dla nas kobiet nie ma rzeczy niemożliwych... :uszy

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu oj kusisz tymi pięknymi zdjęciami, ja tak tęsknię za wiosną, że nawet do swoich starych zdjęć nie zaglądam, coby tej tęsknoty nie potęgować :wink: Superowski ujęcia ptaszków ;:215 Miejsca z łabądkami zazdroszczę - w naszych stronach są pojedyncze egzemplarze, a i to do obejrzenia z daleka :(
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu kolory i zapylacze piękne, od razu lepszy nastrój. ;:215 Znasz nazwę werbeny z kocanką. :?:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu czemu nie zaglądasz do zdjęć ...Wspomnienia o wiośnie i kolorkach pomagają nam przetrwać te trudne chwile, kiedy nasze ogrody są szare i bure. Ale już niedługo ....
Dalie dla ciebie... ;:168

Obrazek

Soniu aby te zapylacze jak najszybciej znów krążyły nad naszymi głowami... ;:196
Niestety nie znam nazwy tejże werbeny. Ale miała piękny kolor...

Obrazek

U mnie dziś szaro i deszczowo cały dzień.
Więc wspominkowe fotki jak najbardziej pożądane... ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani.
Z utęsknieniem czekamy na wiosnę i czas ten bardzo nam się dłuży. A tymczasem dziś już 12 stycznia...
Ani się obejrzymy i będziemy mieć kalendarzową wiosnę. Pozostało do niej 68 dni, czyli 9 tyg. i 5 dni.
Więc damy radę!Obrazek

Zaczynamy odliczanie nie zważając na to że za oknem sypie śnieg i rano znów będzie biało.
Ja dziś przejrzałam moje nasionka. Większość z nich będzie siana prosto do gruntu, ale niektóre też w domu do doniczek. Już się nie mogę doczekać. Odkładając nasiona na miejsce, wypadło mi parę nasionek przegorzanu. Nie namyślając się długo wcisnęłam je do ziemi w której ukorzeniają się pelargonie. To takie próbne sianie.... ;:306 Za dwa tygodnie zacznę prawdziwe, na pierwszy plan pójdzie kobea.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Ola wrzosy i trawy ;:215 znajome widoki! Piękne okazy! No i zdjęcia świetnie oprawione i wstawione jak zawsze ;:108
Takie masz ładne i słoneczne te fotki, od razu poprawiają nastrój ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ola - ale zapodajesz cudne zdjęcia! No cudne!
Nawet motyle Ci latają na wątku - tak masz pięknie ;:180
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Olu, roślinność cudna, ale nie mogę się powstrzymać. W jakim programie przygotowujesz fotografie? Nie mogę od nich oczu oderwać ;:111 ;:111 ;:111 ;:433
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Olu,masz super miejsce na ziemi ,nie obejrzałam całości ,bo bardzo późno,ale początek i koniec,jutro nadrobię resztę i już widać ,że bardzo kochasz kwiatuchy ,które pięknie Ci rosną ,cieszę się ,ze jesteś jedną z tych osób,które mają takie właśnie zamiłowanie do przyrody i potrafią dzielić się nim z nami,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ola, to Ty zrobiłaś takie "przedsianie" jak ja ze szkarłatką, tyle że moje odbyło się na dworze ;:306
Zdjęcia mniam ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wczoraj wieczorem tak sypnęło śniegiem z deszczem a rankiem było niezłe lodowisko...
Jechałam zawieźć Justynę do szkoły to samochód ślizgał się po całej ulicy.Na dodatek jechałam samochodem teścia a nie lubię nim jeździć...
Teraz znowu pada deszcz. Rano idąc do pracy, będę odstawiała niezłe figury jak to wszystko zamarznie...

Agnieszko cieszę się że fotki się podobają i że możemy sobie trochę rozweselić nimi te szare dni.
Wrzosów trochę w tym roku dosadziłam , ciekawe jak sobie poradzą przez zimę. Z trawami zabawę dopiero zaczynam... :uszy

Obrazek

Bea chociaż wirtualne motylki zaprosiłam do siebie jak te realne jeszcze śpią...
Może przyciągną wiosnę. Chociaż u kogoś w wątku czytałam ,że zima ma nam jeszcze pokazać na co ją stać... ;:145

Obrazek

Wolusia witam cię serdecznie. Bo chyba nie miałyśmy jeszcze przyjemności rozmawiać? Chyba że coś mi umknęło? ;:224 Miło słyszeć jak coś się podoba w naszym ogrodzie. Co do zdjęć to obrabiam je w programie PhotoScape. Tam właśnie jest mnóstwo różnych ramek...
Jak oglądam swoje pierwsze wstawiane zdjęcia a teraźniejsze , to niebo a ziemia. Taka różnica. :tan

Obrazek

Martuś super że i ty do mnie zajrzałaś. Wpadaj częściej kochana... ;:168 Ja też musżę jeszcze przestudiować twoje wątki. Teraz zima , więcej mamy czasu to możemy sobie pozwolić na wędrówki po ogrodach.

Obrazek

Zuzka to teraz trzymajmy kciuki za to nasze sianie w przedbiegach.... ;:215

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Olu pokazałaś cudne zdjęcia! Pięknie masz w ogrodzie. ;:215