A ja zamówiłam nasiona karczocha,nonie tylko
Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
- majalis2013
- 500p

- Od: 20 mar 2013, o 08:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Marysiu nie byłam nigdy fanką ciemierników, ale ten jest boski

Agata
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agatko o nasionkach pamiętam, ale list jeszcze nie doszedł (pomidorki). Mam trochę ciemierników, ale takiego białego nie mam a bardzo chciałam mieć
Widzę w ofertach też pełne, ale nie wiem na ile są u nas trwałe?
- majalis2013
- 500p

Marysiu, pisałam o wysyłce w poniedziałek
Synuś miał zawieść dzisiaj na pocztę.
Może i ja skuszę się na ciemiernika. Bo ten jest wyjątkowy.
Może i ja skuszę się na ciemiernika. Bo ten jest wyjątkowy.
Agata
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu sklep na "L" to muszę tez lecieć cudowny
a w domku gdzie w chłodne miejsce czy tak normalnie jak inne doniczkowe.
a w domku gdzie w chłodne miejsce czy tak normalnie jak inne doniczkowe.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jaki on ładniusi Marysiu, będzie cieszył 
- Maska

- Kontakt:
Agatko ja piszę o tych co ja miałam Ci zaproponować.
Bardzo mi się podobał, ale do tej pory spotykałam nieświeże egzemplarze, ten rokuje nadzieję
Julciu tak w tym samym
Będzie stał w pokoju, ale jak przekwitnie to dam do chłodu
Iwonko mam nadzieję, że dłużej niż jeden sezon
Bardzo mi się podobał, ale do tej pory spotykałam nieświeże egzemplarze, ten rokuje nadzieję
Julciu tak w tym samym
Iwonko mam nadzieję, że dłużej niż jeden sezon
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Da radę, musi dać radę 
- majalis2013
- 500p

- Malvy
- 500p

- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Marysiu, piękny ten ciemiernik
widziałam w reklamówce ze sklepu że będą, nawet się napaliłam na niego, ale zobaczyłam, że dopiero w poniedziałek, a mi daleko więc raz w tygodniu w soboty jeżdżę po zakupy to pewnie już nie będzie żadnych 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Marysiu jesteś szybka ... już nowy sezon zaczęłaś ?
U mnie w mieszkaniu na parapetach miejsca mało więc sieję tylko to co muszę i z roku na rok jest tego coraz mniej. Poza tym ten brak słońca na przedwiośniu sprawia,że część roślin jest "rachityczna"
Doczytałam,że posiałaś Pumpkin on a Stick - chyba niepotrzebnie bo do maja nie zmieścisz w oknie
Swoje sieję na początku kwietnia - szybko kiełkują , potem uszczykuję i do gruntu pod koniec maja bo wrażliwe na przymrozki . W sierpniu ten w gruncie już miał ponad 150 cm i obsypany owocami .
Powodzenia życzę i pozdrawiam
U mnie w mieszkaniu na parapetach miejsca mało więc sieję tylko to co muszę i z roku na rok jest tego coraz mniej. Poza tym ten brak słońca na przedwiośniu sprawia,że część roślin jest "rachityczna"
Doczytałam,że posiałaś Pumpkin on a Stick - chyba niepotrzebnie bo do maja nie zmieścisz w oknie
Powodzenia życzę i pozdrawiam
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu obejrzałam sobie z ciekawości tą roślinkę i jestem pod wrażeniem. Piszę o pumpkin on a stick. Śliczna. Na pewno nie widziałam jej do tej pory. Poszukam i ja może znajdę nasionka. Dynie na gałązkach....
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, siałam przede wszystkim heliotropy, ale także hibiskusy, petunie, pierwiosnki do stratyfikacji, białą jeżówkę, coś tam jeszcze mniej ważnego. Chorobcia - zapomniałam co.
Halinka podała nazwę tego powojnika, który Tobie i Darii się podobał, ale musisz zajrzeć do mnie, bo jakoś mi się zapomniało.
Mój anglojęzyczny synuś powiedział, że pumpkin to jakieś dyniowate. Czyli dalej nic nie wiem.
Skierowałam w tej sprawie pytanie do Krysi/christinkrysi. Może ona rozwieje wątpliwości. Oby, bo ja jestem coraz bardziej głupia w tym temacie.
Buziaki dla Ciebie.
Halinka podała nazwę tego powojnika, który Tobie i Darii się podobał, ale musisz zajrzeć do mnie, bo jakoś mi się zapomniało.
Mój anglojęzyczny synuś powiedział, że pumpkin to jakieś dyniowate. Czyli dalej nic nie wiem.
Skierowałam w tej sprawie pytanie do Krysi/christinkrysi. Może ona rozwieje wątpliwości. Oby, bo ja jestem coraz bardziej głupia w tym temacie.
Buziaki dla Ciebie.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,pierwsze zasiewy za Wami ,to teraz tylko do przodu,Ciemiernik piękny ,ma takie okrągłe płateczki,będzie pocieszeniem w ogrodzie,już czytałaś ,że nie cięłam krzaków,może lepiej ja przykopię gałązki ,one są dość wiotkie,myślę ,że się ukorzenią,może będzie pewniejsze,pozdrawiam i buziaczki 
- Maska

- Kontakt:
Iwonko po cichu marzę, że się nawet rozrośnie
Agatko daj spokój jest ok!
Malvy może jeszcze będą, w tych sklepach bywa różnie i z zaopatrzeniem i z popytem. A może w dodatku przecenią
Daj znać czy się udało go zdobyć
Krysiu ma jedno okno bardzo nasłonecznione i naświetlone i tu zawsze zaczynam siewy, potem rozkładam szklarenkę o już jadę na całego w drzwiach tarasowych, a wszystko płd-wsch. Pumpkina wysiałam rok temu w kwietniu i wszystko było ok, ale chyba nie zajęłam się nim jak trzeba i przestał przyrastać (w doniczce) pewnie jakby był w ziemi byłoby lepiej. No cóż będziemy się męczyć
Czy te owoce są jadalne? Obfitego sezonu Ci życzę
Małgosiu napisałam Ci pw
Lucynko nie wysiałam paru rzeczy bo przyjechał wnuk i obsiedli dół razem z wyspą. Nie będę im przeszkadzać
tym bardziej że jeszcze jutro jest dobry dzień. Mam tylko problem bo w te dni co siejemy nie wolno podlewać bo sprzyja to szkodnikom, a jak posiać i nie podlać
Petunie muszę jeszcze wysiać, jeżówki też się teraz sieje? i te nasiona do stratyfikacji. Pierwiosnków ma 4 rodzaje
Cofnij się na poprzednią stronę gdzie Krysia pisze o Pumpkinie
Według mnie to taka atrakcja a nie jakaś roślina użytkowa.
Dostałam pakę nasion z akcji i dopiero mam frajdę bo są różne ciekawostki
Buziaki!
Martuś nie wiem jak uważasz, nie miałam problemu z ukorzenianiem budlei, ale tych innych. Jak coś to Iwonka obiecała mi posłać ze Szczecina z wałów więc będzie. Z ciemiernika się cieszę, bo jest roślina zdrowa nieprzesuszona i ma te kwiateczki takie bielutkie, pozostałe moje mają biało zielonkawe przechodzące z takie kremowe. Pozdrawiam
Dzisiaj doszła większa partia nasion z akcji i wyraźnie widać podniecenie na FO! no i ten 11 stycznia
Agatko daj spokój jest ok!
Malvy może jeszcze będą, w tych sklepach bywa różnie i z zaopatrzeniem i z popytem. A może w dodatku przecenią
Krysiu ma jedno okno bardzo nasłonecznione i naświetlone i tu zawsze zaczynam siewy, potem rozkładam szklarenkę o już jadę na całego w drzwiach tarasowych, a wszystko płd-wsch. Pumpkina wysiałam rok temu w kwietniu i wszystko było ok, ale chyba nie zajęłam się nim jak trzeba i przestał przyrastać (w doniczce) pewnie jakby był w ziemi byłoby lepiej. No cóż będziemy się męczyć
Małgosiu napisałam Ci pw
Lucynko nie wysiałam paru rzeczy bo przyjechał wnuk i obsiedli dół razem z wyspą. Nie będę im przeszkadzać
Dostałam pakę nasion z akcji i dopiero mam frajdę bo są różne ciekawostki
Buziaki!
Martuś nie wiem jak uważasz, nie miałam problemu z ukorzenianiem budlei, ale tych innych. Jak coś to Iwonka obiecała mi posłać ze Szczecina z wałów więc będzie. Z ciemiernika się cieszę, bo jest roślina zdrowa nieprzesuszona i ma te kwiateczki takie bielutkie, pozostałe moje mają biało zielonkawe przechodzące z takie kremowe. Pozdrawiam
Dzisiaj doszła większa partia nasion z akcji i wyraźnie widać podniecenie na FO! no i ten 11 stycznia
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, ale podlewanie dotyczy tylko roślin doniczkowych - domowych.
Wysiewy spokojnie podlewaj. Nic im nie będzie, one ogrodowe, a w domu tylko tymczasowo.
A co ciekawego dostałaś?

Wysiewy spokojnie podlewaj. Nic im nie będzie, one ogrodowe, a w domu tylko tymczasowo.
A co ciekawego dostałaś?