Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

No dobra Martusiu założyłam okulary już widzę, no i moje ulubione zdjęcie klonu z różyczką widzę, piękne ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, mogę oglądać i oglądać twoje zdjęcia. Pięknie masz wszystko zagospodarowane. Wszystko przemyślane i oczywiście dorodne "krzaczyska", te to robią wrażenie ;:oj ;:oj Już niedługo będziemy cieszyć się młodziutkimi pączkami.. jeszcze tylko przetrwać te dwa miesiące ;:108
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś oj ostatni raz byłam u Ciebie jak opisywałaś produkcję ziemi z kapusty i popiołu, pod nowe nasadzenia.
A teraz już maj u Ciebie, aż mi wstyd, :oops: nie miałam czasu. Nic trzeba nadrabiać, może jeszcze coś przeoczyłam :D .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie, dzisiaj u mnie takie ponuractwo,że trzeba było światło świecić w czasie dnia,okropne są takie dni,ale musimy jakoś wytrwać do wiosny.

Beatko bejka,miło,że podobają się moje roślinki i też będziesz takie miała ,aż jestem dumna ,te dwa czerwone drzewa to buki czerwone w formie płaczącej,pozdrawiam ;:196

Sabinko,u mnie w ogrodzie też przyprószone śniegiem ale we wspomnieniach zielono :uszy pozdrawiam :wit

Tereniu,zostań na dłużej ,tak nam już tęskno za takimi widokami w realu,chociaż trochę mnie przerażają moje pomysły ,bo znowu będzie mnie goniło z robotą tyle jakoś wyszło do zrobienia :uszy a w tamtym roku myślałam,że już koniec pomysłów,pozdrawiam ;:196

Marysiu,zapraszam jak będą azalie i piwonie, ucięłam gałązki kaliny i zebrałam nasiona Obieli i dalej nie wiem co potrzeba,myślę ,że Terenia też przyjedzie w końcu do mojego ogrodu,pozdrawiam ;:196

Maryniu,u mnie też szaro i buro, wstrętnie ,trochę się tego uzbierało i dobrze bo jest co oglądać ,a wiosna tuż tuż ,prawie za progiem :uszy a tymczasem wspominajmy ,zapraszam znowu ;:196

Iwonko,chyba masz nie te okulary co potrzeba ,bo na zdjęciu jest klon z azalią ;:306 ,pozdrawiam ;:168

Sabinko,przetrwamy jakoś te dwa miesiące,a tymczasem powspominamy,krzaczyska tak urosły ,że sama nie wierzę ,w tym roku muszę przyciąć na wiosnę ten ogród,,pozdrawiam :wit

Dorotko,to będzie ziemia z kapusty ,kalafiorów ,brokułów ,popiołu i obornika gołębiego :uszy ,ważne ,że teraz znalazłaś troszkę czasu i jesteś ,bo tak miło jest jak są goście ,pozdrawiam ;:168
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś jestem i mam nadzieję, że znajdę więcej czasu, bo muszę nadganiać i tak jestem w tyle. A tyle ciekawych spraw i rzeczy omawianych po drodze, że tylko obrazkowo się nie da. ;:196 . Pokazałaś obielę na którymś zdjęciu, czy Ty ją przycinasz?.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko jeszcze nigdy ją nie przycinałam ,ona wolno rośnie i nie jest dużym krzewem i nie widzę takiej potrzeby :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu ,może poprawią się nam humorki .
Obrazek

dokwitają następne azalie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pełna azalia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

złotnica
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aż trudno uwierzyć, że to tylko prywatny ogród :D To jeszcze proszę o tą biało kwitnącą tawułę ze złotymi listkami, a masz jakieś derenie? Martusiu to jak już zapakujesz do koperty to wysyłam Ci adres na pw :D Dzisiaj jadę na jakąś wizytę lekarską więc dzień w jazdach i kolejce. Byle do wiosny! Pozdrawiam i dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Martuś? Czy ta pora roku, którą nam teraz pokazałaś jest najpiękniejsza wg Ciebie w Twoim królestwie? (Czy może być jeszcze piękniej?? niewyobrażalne). Jest absolutnie cudowna.. i nie mówię tego z grzeczności ;:108
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam Martusiu ;:196
Kolejny spacerek po Twoim ogrodzie i ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj z otwartą buzią oglądam piękne zdjęcia azali i nie tylko ;:180 ;:180 brak słów aby opisać i wychwalić ;:215 ;:215 muszę jechać i obejrzeć na żywo , dotknąć , pomacać i paść z wrażenia :D
Dziękuję i proszę o jeszcze - tak możesz nam podnosić humorek ;:108
Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu jeszcze raz ja - jesteś wielka ;:167 ;:167 bardzo ale to bardzo dziękuję ;:cm ;:cm ;:cm tyle nasionek ;:oj jak to wszystko wzejdzie to cały Małogoszcz obsadzę ;:306 ;:306
Jeszcze raz wielkie dzięki ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marta, chciałam zapytać cóż to za roślina na 11 zdjęciu (liczone od końca ;:173 ) wygląda na dosyć wysoką z różowymi kwiatostanami. Czy świecznica?? czy może coś z tej rodziny?? ;:218 ;:218
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

;:306 ;:306 ;:306 , do okulisty się zapisałam, na termin, to jeszcze trochę potrwa ;:306 ;:306 ;:306 oczywiście, że azalia ;:215
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witaj Martuś :wit tak kusisz tymi kolorami że aż ślinka leci na myśl spaceru po ciepłym ogrodzie. ;:oj moja obiela jest z nasion, mała ale wiesz co po takich mrozach ma liście. :tan Oj azalie gdzie ten maj? ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś w takim dojrzałym ogrodzie świetnie widać bogactwo faktur, odcieni zieleni, przenikanie się kolorów liści, a azalia wyglądająca zza paproci cudna. ;:oj Klon palmowy z różową azalią musi mieć oddzielną pochwałę, co za zestawienie. ;:138 Dobrego weekendu. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”