Zielono i kolorowo - jesiennie
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono i kolorowo - jesiennie
Iwonko masz rację
co tam mróz .Chociaż z drugiej strony to się przydał może te robale niepotrzebne wymrozi
Pozdrawiam Alicja
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czekałam i czekałam na nowy wątek a tu już 15 strona
i śliczne wspominki . To witam witam i zdrówka życzę 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Alu
Piękne wspomnienia - to mi się podoba
Te biała kwiatuszki na ostatnim zdjęciu to co ?? śliczne - czy to krzew Mojżesza??
Ściskam i posyłam

Piękne wspomnienia - to mi się podoba
Te biała kwiatuszki na ostatnim zdjęciu to co ?? śliczne - czy to krzew Mojżesza??
Ściskam i posyłam
- alicjad31

Karolciu witam po raz kolejny , już w tym wątku mnie odwiedzałaś .Oj coś mróz nie tylko roślinkom zaszkodził
Dziękuję zdrówka również życzę
Tereniu witaj ,dziękuję
Takiego ciepełka już chcę
Tak to dyptan jesionolistny

Dziękuję zdrówka również życzę
Tereniu witaj ,dziękuję
Takiego ciepełka już chcę
Tak to dyptan jesionolistny

Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Alu a może niepotrzebnie się martwimy, przecież w Polsce bywały dużo mroźniejsze zimy i też bez śniegu. W ubiegłym roku miałam taki czas że śniegu nie było a mróz nie wymroził roślin. Co kwitnie na biało pod ślicznymi irysami?
Miłego wieczoru Alu
Miłego wieczoru Alu
- LadyK

- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Dokładnie u mnie w ubiegłym roku też były mrozy a sniegu nic a jakos rosliny przeżyły i tu zagadka - hortensje mocno okryte w zasadzie mi nie kwitły w tym roku a na podworzu mialam takie na które tylko kapturki zalozyłam i ciagle je wiatr zwiewal i zakwitły przecudnie. Podejrzewam, że te pierwsze sie rozhartowaly. Dlatego w tym roku okrywałam dopiero niedawno przed tymi większymi przymrozkami, więc nie martwmy się na zapas choć wiadomo każdy chce by jego roślinki przeżyly i się rozrastały a nie aby musiały znowu odbijać od ziemi i się regenerowac ale cóż taki mamy klimat. Teraz od kilku dni u mnie śnieg ale tak może z 5 cm może mniej.
Krzew Mojżesza sliczny Alu.
Krzew Mojżesza sliczny Alu.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Alicjo, oświeć mnie, proszę, bo ze mnie neptyk, jak się nazywa ta roślina na ostatnim zdjęciu?
Zdrówka życzę.
Zdrówka życzę.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Lucynko biegam za Tobą
, Ala pisała to dyptam jesionolistny, ładny, śliczny nawet 
- alicjad31

Marysiu to dyptan jesionolistny zwany też krzewem Mojżesza .
Dobrze by było ,żeby mróz roślin nie ruszył .Bardziej zawsze boje się tego marcowego .Pamiętam jak przez kilka lat z rzędu było ponad - 20 stopni,ale może go i w tym roku nie będzie
A zresztą jak będzie tak będzie .
Miłego dnia
Kasiu czasem jest tak jak pisze te roślinki dobrze zabezpieczone zmarzną ,a te co tyle o ile nic im .
Dawno temu posadziłam do gruntu surfinię i o dziwo miałam ją przez kilka lat pięknie kwitnącą i nie okrywałam niczym .
Pozdrawiam
Lucynko to dyptan jesionolistny ,a te żółte to tojeść kropkowa
Zdróweczka
Iwonko
Dobrze by było ,żeby mróz roślin nie ruszył .Bardziej zawsze boje się tego marcowego .Pamiętam jak przez kilka lat z rzędu było ponad - 20 stopni,ale może go i w tym roku nie będzie
A zresztą jak będzie tak będzie .
Miłego dnia
Kasiu czasem jest tak jak pisze te roślinki dobrze zabezpieczone zmarzną ,a te co tyle o ile nic im .
Dawno temu posadziłam do gruntu surfinię i o dziwo miałam ją przez kilka lat pięknie kwitnącą i nie okrywałam niczym .
Pozdrawiam
Lucynko to dyptan jesionolistny ,a te żółte to tojeść kropkowa
Zdróweczka
Iwonko
Pozdrawiam Alicja
- krystyna2201
- 500p

- Od: 9 lut 2010, o 17:26
Witaj Alu piękny ten dyptan,uwielbiam białe kwiaty,one tak ładnie rozświetlają rabatki 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Miałam dyptam o niebieskich kwiatach. Kwitł u mnie przez cztery lata. W minionym sezonie zaginął.
Jeśli ktoś go sobie zabrał, to raczej się nie nacieszył, bo ta roślina nie znosi przesadzania.
Miałam i biały, ale był młodziutki, jeszcze nie zdążył zakwitnąć i susza go wykończyła.
Zdrówka życzę.
Jeśli ktoś go sobie zabrał, to raczej się nie nacieszył, bo ta roślina nie znosi przesadzania.
Miałam i biały, ale był młodziutki, jeszcze nie zdążył zakwitnąć i susza go wykończyła.
Zdrówka życzę.
- LadyK

- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Oj to niebieski musial być cudny, uwielbiam niebieskie kwiaty. Przepraszam Alu, że odpowiadam w Twoim wątku.
Pozdrawiam Katarzyna
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Alu dyptam słodki. Podoba mi się biały i ten niebieski, czytałam w necie, że dyptam stał się reliktową rośliną podlegającą całkowitej ochronie. Ciekawe, o tym nie wiedziałam ... muszę pomysleć o nim tej wiosny, na prawdę do sielskiego ogródka pasowałby idealnie !
Alu, zdrówka Ci życzę
Alu, zdrówka Ci życzę
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aluś,dyptan trzyma sie u Ciebie świetnie,moje dwa padły ,biały i różowy inne rośliny koło nich chyba je zgniotły ,one takie niedotykane,kwiatuszki w ogródku masz cudne łącznie z irysami,pozdrawiam 
- alicjad31

Krysiu witaj
,a wiesz ,że ten dyptan jest z Wyszanowa od pani Rambolińskiej
rośnie na jednym miejscu ponad dziesięć lat ,a właściwie rósł bo go jesienią rozdzielałam i przesadziłam tylko ,że nie pamiętam gdzie
.
Lucynko wiem z doświadczenia ,że nie w każdym miejscu dyptan zakwitnie .Jak odnajdą sie moje rozsady to Ci jesienią podeślę
Kasiu
nie przepraszaj nie gniewam się wręcz przeciwnie
jestem za
Asiu ,a jak on pięknie pachnie
coś na pograniczu wanilii i kokosu .A do sielskiego ogródka jak najbardziej .
A ,że pod ochrona to też nie wiedziałam
,ale to chyba taki dziko rosnący
Zdrówka również
Witaj Martuś dziękuję .Ten dyptan to już staruszek .Jednego roku też rósł z tłamszony przez tojeść kropkową ,ale nic mu nie było nawet jej towarzystwo bardzo mu odpowiadało tyko mnie nie bardzo bo go zasłaniała i poszła w inne miejsce .Zdróweczka

Mój Ksero w misce z bułką tartą
Lucynko wiem z doświadczenia ,że nie w każdym miejscu dyptan zakwitnie .Jak odnajdą sie moje rozsady to Ci jesienią podeślę
Kasiu
Asiu ,a jak on pięknie pachnie
A ,że pod ochrona to też nie wiedziałam
Zdrówka również
Witaj Martuś dziękuję .Ten dyptan to już staruszek .Jednego roku też rósł z tłamszony przez tojeść kropkową ,ale nic mu nie było nawet jej towarzystwo bardzo mu odpowiadało tyko mnie nie bardzo bo go zasłaniała i poszła w inne miejsce .Zdróweczka

Mój Ksero w misce z bułką tartą
Pozdrawiam Alicja