Ogród różany nad stawem II
-
rikkuu
- 200p

- Od: 26 gru 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród różany nad stawem II
Mam trochę miejsca, więc posadzę tam przynajmniej 5szt. Augusty. Twoje zdjęcia upewniły mnie jeszcze bardziej w tym, że MUSZĘ ją mieć
Zdjęcia sobie zapiszę i będę oglądać, oglądać, oglądać
bardzo ci dziękuję 
Ula
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A masz może więcej zdjęć Miss Fine?
Niestety ja swoją nie mogłam się nacieszyć. zakwitła tylko raz i to mizernym jednym kwiatkiem
W ogóle moje nówki mnie zawiodły
Niestety ja swoją nie mogłam się nacieszyć. zakwitła tylko raz i to mizernym jednym kwiatkiem
W ogóle moje nówki mnie zawiodły
- Georginia

- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu mam kilka zdjęć,jak wiesz to nówka z jesieni 2014 ale bardzo ładnie mi poszła.Kwitła prawie cały sezon i dała kilka nowych pędów.Chyba miejsce jej się podobało,a naprawdę miałam obawy bo posadzona na mojej piaskowej ziemi,tylko dałam jej trochę kompostu pod korzeń .Rośnie pośrodku a po bokach ma dwie Augusty/tak rodzinnie/
Miss Fine

Miss Fine

- Margo2

Dzięki, moja nie miała takiego kwiatka
Miała dużo mniejszy
Czekam na kolejny sezon, może się obudzi
Szczęśliwego Nowego Roku
Miała dużo mniejszy
Czekam na kolejny sezon, może się obudzi
Szczęśliwego Nowego Roku
- Georginia

Gosiu dziękuję i Tobie też życzę wszystkiego najlepszego.
Miss Fine nowe nasadzenie więc była pod specjalnym nadzorem,a że jeszcze posadzona na piasku, czasem polewana była nawet 2 razy dziennie.
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Witaj Alu w Nowym Roku, wpadłam zobaczyć co słychać, jakie plany, jakie nowe różane nasadzenia przewidujesz.
Miss Fine zapowiada się wspaniale, też lubię żółte róże.
Ja już chyba niczego więcej nie kupię, nie ma miejsca. Chociaż chodzi mi po głowie Laguna, przeszperałam wszystkie fora i wydaje mi się, że bardzo warto ją mieć, chodzę po ogrodzie i już teraz usilnie szukam miejsca gdzie można byłoby ją posadzić.
Na nowy sezon różany życzę udanej pogody i wdzięcznych podopiecznych.
Miss Fine zapowiada się wspaniale, też lubię żółte róże.
Ja już chyba niczego więcej nie kupię, nie ma miejsca. Chociaż chodzi mi po głowie Laguna, przeszperałam wszystkie fora i wydaje mi się, że bardzo warto ją mieć, chodzę po ogrodzie i już teraz usilnie szukam miejsca gdzie można byłoby ją posadzić.
Na nowy sezon różany życzę udanej pogody i wdzięcznych podopiecznych.
- Georginia

Witaj Heniu Ja też pokusiłam się na Lagunę,przez całe lato siedziała w donicy.Jesienią miałam ją posadzić na miejsce ale najpierw muszę oddać w dobre ręce Sympathie,już ma chętnego, tylko nie zdążyłam jej przesadzić.
Co do planów to oczywiście mam....i teraz właśnie znalazłam miejsce na nową rabatkę z kilkoma różami.Na gwiazdkę dostałam kartę prezentową do Austina na 100 Funtów i teraz przeglądam które róże kupić.
Zdecydowałam już się na R.Spinosissima "Single Cherry " do Canary Bird ,kwitnie tylko raz ale w tym samym czasie ,no i ten kolorek.Będzie pasowała.
Następna to oczywiście MRS.Doreen Pike,miejsce już na nią czeka.
Na nowej rabatce posadziłabym nowość 2015 Desdemonę i 3 szt Mary Magdalene w towarzystwie lawendy.Jeśli się coś jeszcze zmieści to jakieś niskie różowe ,ale to alternatywa.
Nie mogę tu szaleć z szerokością,więc pewnie skończy się na lawendzie,tym bardziej że muszę zabrać lawendę z innej rabaty , bo na jej miejsce idzie obwódka bukszpanowa.
No więc tyle co do obecnych planów,jesienią sporo poprawiłam i przesadziłam.Teraz przez sezon będę obserwować czy poprawki spełniły moje oczekiwania.
Co do planów to oczywiście mam....i teraz właśnie znalazłam miejsce na nową rabatkę z kilkoma różami.Na gwiazdkę dostałam kartę prezentową do Austina na 100 Funtów i teraz przeglądam które róże kupić.
Zdecydowałam już się na R.Spinosissima "Single Cherry " do Canary Bird ,kwitnie tylko raz ale w tym samym czasie ,no i ten kolorek.Będzie pasowała.
Następna to oczywiście MRS.Doreen Pike,miejsce już na nią czeka.
Na nowej rabatce posadziłabym nowość 2015 Desdemonę i 3 szt Mary Magdalene w towarzystwie lawendy.Jeśli się coś jeszcze zmieści to jakieś niskie różowe ,ale to alternatywa.
Nie mogę tu szaleć z szerokością,więc pewnie skończy się na lawendzie,tym bardziej że muszę zabrać lawendę z innej rabaty , bo na jej miejsce idzie obwódka bukszpanowa.
No więc tyle co do obecnych planów,jesienią sporo poprawiłam i przesadziłam.Teraz przez sezon będę obserwować czy poprawki spełniły moje oczekiwania.
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Piękne bogate plany. Na stronach Austina wszystkie wybrane róże wspaniale się prezentują, mnie Desdemona najbardziej chwyta za
Będę wpadać i podziwiać te rarytasy, trzymam kciuki za udane plany.
Będę wpadać i podziwiać te rarytasy, trzymam kciuki za udane plany.
- Margo2

Niestety nie mam możliwośći podlewania 2 razy dziennie.
Ale liczę, że poszła w korzeń, a w tym roku będzie pięknie kwitła
Ale liczę, że poszła w korzeń, a w tym roku będzie pięknie kwitła
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Jak czytam o planach na ten sezon, to tym bardziej czekam na sygnał.
Wszelkiej pomyślności Alicjo w ogrodzie i poza nim
PS. Laguna, to potwór. Potrzebuje naprawdę wiele miejsca....
Wszelkiej pomyślności Alicjo w ogrodzie i poza nim
PS. Laguna, to potwór. Potrzebuje naprawdę wiele miejsca....
Pozdrawiam
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czekam z niecierpliwością na nowe rabatki
. Będzie pięknie 
- Georginia

Heniu Nie wiem czy nie za blado będzie,ale zawsze coś ciemniejszego można dosadzić.Najpierw posadzę te o których pisałam a potem zobaczymy.Desdemona dla mnie też piękna.
Gosiu rozumiem ,brak czasu jak się pracuje to normalne.
Justynka Lagunę widziałam na żywo u Asi.Masz rację to wielgachna róża ,ale będzie miała sporo miejsca a resztę się przytnie.
Daysy taka całkiem nowa to jedna,reszta po modernizacji.A myślałam że już nie znajdę miejsca na nową.
Też się nie mogę doczekać.Po styczniu to już z górki.
Śnieżek troszkę popadał,szkoda że dzisiejsza noc już na +.
Gosiu rozumiem ,brak czasu jak się pracuje to normalne.
Justynka Lagunę widziałam na żywo u Asi.Masz rację to wielgachna róża ,ale będzie miała sporo miejsca a resztę się przytnie.
Daysy taka całkiem nowa to jedna,reszta po modernizacji.A myślałam że już nie znajdę miejsca na nową.
Śnieżek troszkę popadał,szkoda że dzisiejsza noc już na +.
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
A jednak znalazłaś jeszcze skrawek ziemi na nową rabatkę
Musiałaś chyba nieźle kombinować,zachodzę w głowę i nie mogę sobie przypomnieć ,by gdzieś jeszcze pozostało u Ciebie wolne miejsce.No,chyba ,że ścieżki zwężasz ,bo piszesz,że nowe miejsce dość wąskie...
R.Spinosissima "Single Cherry " widziałam na stronce Austina -fajnie będzie jej w towarzystwie Canary Bird. Taki kolorek i u mnie by pasował ale to jedno kwitnienie skutecznie mnie do niej zniechęca,chyba poprzestanę na wcześniej upatrzonej Bienneweide Rot. U Ciebie pozostałe róże doskonale wypełnią tę lukę w kwitnieniu.
Już czekam na nowy sezon,by obserwować Twoje stare i nowe aranżacje.
R.Spinosissima "Single Cherry " widziałam na stronce Austina -fajnie będzie jej w towarzystwie Canary Bird. Taki kolorek i u mnie by pasował ale to jedno kwitnienie skutecznie mnie do niej zniechęca,chyba poprzestanę na wcześniej upatrzonej Bienneweide Rot. U Ciebie pozostałe róże doskonale wypełnią tę lukę w kwitnieniu.
Już czekam na nowy sezon,by obserwować Twoje stare i nowe aranżacje.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Ja też bardzo lubię ogladać i podziwiać Ali ogród , a zarazem pełna podziwu dla pracy , którą wkłada w ogród co roku.Podziwiać należy róze jak też ich właścicielkę. 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu pooglądałam planowane nowe róże, wszystkie piękne.
Mary Magdalene cudnie blada.