Iwonko 0042 bardzo skąpo padał u mnie ten śnieg, ale zawsze coś. Wczoraj było jakby cieplej, a dzisiaj o 16 już było -4 i czuć takie przenikliwe zimno. Niestety zapowiadają wiatr, a tego to nie lubię
Iwonko 1 nie miałam czarnuszki o żółtych kwiatkach i mam nadzieję że ją pokażesz

Wiesz każdy z nas chyba tu trafił, bo wpisując w wyszukiwarce hasło m.in trafiał na FO i tutaj znajdował najwięcej informacji. Na innych forach z reguły jest hasło i jeden dwa posty a tu skarbnica
Szałwię trójbarwną sieję od dwóch lat w kwietniu w tunelu i w maju wsadzam na grządkę, kwitnie do mrozów
Tak wyglądała pod koniec listopada
a tak pod koniec października
Karolinko tak ziemia przekopana odpoczywa, ale pierwsze siewy będą do doniczek na stole, do ziemi może pójdzie rzodkiewka czy sałata
Alu mogę Ci polecić polską odmianę Miranda, miałam ją kiedyś i wyrosła dorodna dynia pełna pestek, które po podprażeniu zjedliśmy. Oczywiście teraz jest dużo nowych odmian (Junona, Olga) ale innych nie próbowałam. Jak posadzisz dynię w ogrodzie to pamiętaj że lubi zasobną glebę i dużo wody
O proszę nie zdążyłam a tu już rady sypią się jak z rękawa
Irenko, Iwonko
Lucynko mam nadzieję, że jeszcze coś w zanadrzu zostało!
a wszystko po to, żebyś do mnie wpadała