Na to wszystko wskazuje hi hihal1959 pisze:Dziewczyny do samej zimy będziecie sadzić![]()
![]()
Na wsi u maakity cz.1
- maakita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale Ci dobrze, mam taką potrzebę zakopywania cebul...Tylko łażę po sklepach i szukam jakiś atrakcyjnych wyprzedaży i o dziwo w zasadzie ich nie znajduję. cebul albo już nie ma albo są, ale nie przecenione:(asiula pisze:aaaa kochane dziewczyny właśnie mi przypomniałyście że u mnie leżą jeszcze irysy cebulowe i czekają na posadzenie
Joluś ja mam po tej chorobie taki głód pracy w ogrodzie i nadrabiania wszystkiego.
Halinko w tamtym roku to nawet w styczniu wsadzałam tulipany.
Martuś to masz fajny weekend przed sobą, byle tylko pogoda dopisała. Ja też tak kiedyś miałam, że żyłam od soboty do soboty.
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Słyszałam, że zimy jeszcze długo nie będzie, więc sezon się nam mocno wydłuża
Dorota
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Witaj Dorotko i Izo. No to może uda mi się dokończyć rabaty, które zaczęłam. Ja na razie wszystko wsadziłam do ziemi. Cebul ciągle wypatruje, ale nie znajduje. Może w tym roku to w ogóle nie będziemy miały przerwy.
Ja dzisiaj zwapnowałam glebę.
Jeszcze muszę pomalować drzewka, ale to chyba dopiero w grudniu. Zastanawiam się, czy nie powinnam jakoś zabezpieczyć posadzonych drzewek przed mrozem, a w szczególności brzoskwini i czereśni. Nigdy by mi to nie przyszło do głowy, ale widziałam na tym forum takie dyskusje. Jak by mi się udało dokończyć zaczęte rabaty to byłoby super.
Jeszcze muszę pomalować drzewka, ale to chyba dopiero w grudniu. Zastanawiam się, czy nie powinnam jakoś zabezpieczyć posadzonych drzewek przed mrozem, a w szczególności brzoskwini i czereśni. Nigdy by mi to nie przyszło do głowy, ale widziałam na tym forum takie dyskusje. Jak by mi się udało dokończyć zaczęte rabaty to byłoby super.