Pod Puszczą cz-1
- Ola2310
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Pod Puszczą cz-1
No i podpis już się znalazł....Różyczka przepiękna... 

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O mateńko moja ,z tego stresu narobiłam pełno błędów ortograficznych.Tak to jeszcze nie miałam.Przy normalnym pisaniu ręka leci ,i sama pisze prawidłowo a na klawiaturze trzeba jednak przed wysłaniem sprawdzić bo potem wstyd.Przepraszam i obiecuję poprawę, będę sprawdzała .Elżbieta

- pela11
Dorciuoczywiście jeszcze pracuję bo na roślinkach nie umiem oszczędzać.Na samym środku działki stoi nieduży domek ,mam więc wodę , prąd i gdzie przenocować.Postaram się poszukać zdięć  i coś więcej pokazać

- pela11
Dorciu , chciałam wytłuścić a się zlało.Dużo nauki mam przed sobą. Cały przód  i boki ogrodu zajmują rośliny ozdobne ,a tył mam podzielony na dwie części . po lewej  to jagodnik z malinami ,porzeczką, agrestem , pigwowcami winoroślą i wiśniami w ilości 3 szt.Na końcu w rzedach rosną borówki. Druga to część owocowo - warzywna w realizacji  .

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Elu nie przejmuj się i tak dobrze Ci idzie,jak masz zdjęcia z perspektywy to pokaż w wolnej chwili,łatwiej potem dyskutować,a może jakieś rośliny polecić lub podesłać??  ,zapytałam czy pracujesz bo wiesz jak zazdroszczę emerytom i rencistom którzy mogą na działce cały dzień spędzić,a ja wpadam w tygodniu po pracy i chciałabym wszystko naraz zrobić,dlatego choć u mnie leżaki wystawione to z reguły stoją puste,bo my w rabatach
 ,zapytałam czy pracujesz bo wiesz jak zazdroszczę emerytom i rencistom którzy mogą na działce cały dzień spędzić,a ja wpadam w tygodniu po pracy i chciałabym wszystko naraz zrobić,dlatego choć u mnie leżaki wystawione to z reguły stoją puste,bo my w rabatach   ja mam ten plus że mam blisko na działkę,jak M nie ma czasu lub go nie ma to bez problemu pieszo w 15 minut dojdę
 ja mam ten plus że mam blisko na działkę,jak M nie ma czasu lub go nie ma to bez problemu pieszo w 15 minut dojdę

,zapytałam czy pracujesz bo wiesz jak zazdroszczę emerytom i rencistom którzy mogą na działce cały dzień spędzić,a ja wpadam w tygodniu po pracy i chciałabym wszystko naraz zrobić,dlatego choć u mnie leżaki wystawione to z reguły stoją puste,bo my w rabatach
 ,zapytałam czy pracujesz bo wiesz jak zazdroszczę emerytom i rencistom którzy mogą na działce cały dzień spędzić,a ja wpadam w tygodniu po pracy i chciałabym wszystko naraz zrobić,dlatego choć u mnie leżaki wystawione to z reguły stoją puste,bo my w rabatach   ja mam ten plus że mam blisko na działkę,jak M nie ma czasu lub go nie ma to bez problemu pieszo w 15 minut dojdę
 ja mam ten plus że mam blisko na działkę,jak M nie ma czasu lub go nie ma to bez problemu pieszo w 15 minut dojdę- pela11
W grudniu na wyprzedaży kupiłam ładną ławeczkę.Syn śmiał się i pytał po co mi ona skoro nie mam czasu odpoczywać na ogrodzie no chyba że upał nie pozwala.Rozumiem Cię doskonale  ale ten typ podobno tak ma .

- dorcia7
Ławeczka musi być.też mam   taką zwykłą"parkową"ale jest ,syn ma dowcip,moi też ze mnie żartowali jak coś kupowałam,a teraz na różne okazje kupują mi figurki,latarenki,,,zrozumieli matki fioła
 taką zwykłą"parkową"ale jest ,syn ma dowcip,moi też ze mnie żartowali jak coś kupowałam,a teraz na różne okazje kupują mi figurki,latarenki,,,zrozumieli matki fioła

taką zwykłą"parkową"ale jest ,syn ma dowcip,moi też ze mnie żartowali jak coś kupowałam,a teraz na różne okazje kupują mi figurki,latarenki,,,zrozumieli matki fioła
 taką zwykłą"parkową"ale jest ,syn ma dowcip,moi też ze mnie żartowali jak coś kupowałam,a teraz na różne okazje kupują mi figurki,latarenki,,,zrozumieli matki fioła- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystko gra, zdjęcia są, podpisik także, teks widzę.......wspaniale.  

- pela11
- dorcia7
A dlaczego chcesz te świerki wyciąć? Jeśli nie są chore to ja bym zostawiła.

- pela11
Szkoda mi tych świerków .Na zdjęciu widać betonowy słup a za nim następny świerk.Problem w tym że pomiędzy tymi święrkami idą przewody energetyczne do mojego domku.Świerki rosną w granicy i to ja muszę dbać o ich wycinanie przy drutach a one coraz większe . Ponadto jest to strona południowa więc coraz więcej słońca mi zabierają.Jak się dobrze przypatrzysz to widać za siatką w oddali ścianę lasu .Prawie same iglaste. Dom na zdjęciu jest sąsiadów.Na końcu siatki jest moja brama wjazdowa.Robiąc zdięcia nie myślałam że będę na forum tak szybko i będą mi potrzebne.Wiosną się poprawię.

- dorcia7
Pomyślałam,że robią za świetny parasol dla cieniolubów

- pela11
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Witaj Elu   

Widzę, że opanowywanie prowadzenia swojego wątku idzie w dobrą stronę 

Co prawda zdjęć na razie mało, ale z zaciekawieniem będę oglądała Twoje nowe wiosenne fotki
Pozdrawiam

Widzę, że opanowywanie prowadzenia swojego wątku idzie w dobrą stronę

Co prawda zdjęć na razie mało, ale z zaciekawieniem będę oglądała Twoje nowe wiosenne fotki

Pozdrawiam

Widzę jednak że rododendrony nieżle sobie radzą. Jednak jak pomyślę o moich sąsiadowych przez płot...także bym wycieła.
  Widzę jednak że rododendrony nieżle sobie radzą. Jednak jak pomyślę o moich sąsiadowych przez płot...także bym wycieła.   Nawożę swoje roślinki a sąsiadowy świerk je pobiera.
 Nawożę swoje roślinki a sąsiadowy świerk je pobiera.