Jaśmin taki wyrywny!!!
 Jaśmin taki wyrywny!!!  
 Miejmy nadzieję, że się trochę ochłodzi

Jaśmin taki wyrywny!!!
 Jaśmin taki wyrywny!!!  

ale jak możesz, to daj namiary, co
  ale jak możesz, to daj namiary, co  

Zauważyłam, że małe kociaki mają więcej odwagi, niż dorosłe. Nasz Lucjan jako trzymiesięczniak wyskakiwał zza drzwi do naszego owczarka, na tylnych łapach wymachując przednimi - wyglądał przekomicznie
  Zauważyłam, że małe kociaki mają więcej odwagi, niż dorosłe. Nasz Lucjan jako trzymiesięczniak wyskakiwał zza drzwi do naszego owczarka, na tylnych łapach wymachując przednimi - wyglądał przekomicznie   A teraz wystarczy, że Hektor z rozbiegu do siatki podbiegnie, to Lucjan ucieka cały napuszony. Ot, taka to odwaga
  A teraz wystarczy, że Hektor z rozbiegu do siatki podbiegnie, to Lucjan ucieka cały napuszony. Ot, taka to odwaga   

Po trzech dniach pojechaliśmy do schroniska i tak znalazł się w naszym domu Mikrus. On też już dziadek i martwimy się, że wkrótce i on nas zostawi.
  Po trzech dniach pojechaliśmy do schroniska i tak znalazł się w naszym domu Mikrus. On też już dziadek i martwimy się, że wkrótce i on nas zostawi.

Ale myślę, że lepiej rzeczywiście go nie brać, niż się stresować. Ze śniegu się bardzo cieszę, bo dziś w nocy było podobno -17, tuż przed północą nosiłam do sieni pelargonie i fuksje, bo w moim ogrodowym pomieszczeniu mrozem powiało
  Ale myślę, że lepiej rzeczywiście go nie brać, niż się stresować. Ze śniegu się bardzo cieszę, bo dziś w nocy było podobno -17, tuż przed północą nosiłam do sieni pelargonie i fuksje, bo w moim ogrodowym pomieszczeniu mrozem powiało  

Mam też doświadczenia że okrywałam hortensje i zdejmowałam w kwietniu okrycie, a w maju przymrozek zważył pąki więc stąd moje refleksje. Sadzimy coraz więcej roślin nie z naszej strefy klimatycznej i jak przychodzą warunki skrajne to je tracimy ...coś za coś
  Mam też doświadczenia że okrywałam hortensje i zdejmowałam w kwietniu okrycie, a w maju przymrozek zważył pąki więc stąd moje refleksje. Sadzimy coraz więcej roślin nie z naszej strefy klimatycznej i jak przychodzą warunki skrajne to je tracimy ...coś za coś  Życzę jak najmniejszych strat i szybkiej wiosny
  Życzę jak najmniejszych strat i szybkiej wiosny