Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD
- Yollanda
- 500p

- Od: 23 maja 2014, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD
Dzięki za domowe roślinki, też piękne. Co to za cudo z fioletowymi kulkami?
Oglądam teraz Twój wątek "Wiosna 2014". Podziwiam cudne pierwiosnki w wieku odmianach i kolorach oraz przepiękne epimedia.
Czy epimedia rosną w cieni i lubią wilgotna glebę? Kwaśną czy zasadowa?
Dnia 06 maja 2014 pokazujesz duży, żółto kwitnący krzew. Wygląda na azalię pontyjską. Czy to możliwe, że jest taka duża?
Widziałam jeszcze ceglasta azalię też piękna. Czy pachnie?
Jestem zauroczona urokiem jednych i drugich. Widzę wiele nieznanych mi, a cudnych roślinek. Baśniowa, tajemnicza kraina podnosi przede mną kurtynę.
Czekam z dużym zainteresowaniem na Twoją wiosnę 2016.
Oglądam teraz Twój wątek "Wiosna 2014". Podziwiam cudne pierwiosnki w wieku odmianach i kolorach oraz przepiękne epimedia.
Czy epimedia rosną w cieni i lubią wilgotna glebę? Kwaśną czy zasadowa?
Dnia 06 maja 2014 pokazujesz duży, żółto kwitnący krzew. Wygląda na azalię pontyjską. Czy to możliwe, że jest taka duża?
Widziałam jeszcze ceglasta azalię też piękna. Czy pachnie?
Jestem zauroczona urokiem jednych i drugich. Widzę wiele nieznanych mi, a cudnych roślinek. Baśniowa, tajemnicza kraina podnosi przede mną kurtynę.
Czekam z dużym zainteresowaniem na Twoją wiosnę 2016.
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Maryniu,piękny ten świąteczny czas,stroiczki jak kwiaty przystrajają nasz dom a do tego wspaniałe wspomnienia i wszystko razem takie magiczne,uwielbiam ten okres ,chociaż do ogrodu też chciałoby się iść,ale domowe ciepełko jakoś rekompensuje brak ogrodu,a mamy wspomnienia i to jest cudowne,jeszcze Twoje fotografie tak pięknie przedstawiają każdy szczegół,pozdrawiam świątecznie i życzę szczęśliwego Nowego Roku 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Pomyślności w Nowym Roku
Patrząc za okno wydaje się że wiosna tuż, tuż, ale jak się wyjdzie myśli są dalekie od wiosennego ciepła
Oby ten czas jak najszybciej zleciał
Patrząc za okno wydaje się że wiosna tuż, tuż, ale jak się wyjdzie myśli są dalekie od wiosennego ciepła
Oby ten czas jak najszybciej zleciał
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Witam w Nowym Roku po przerwie świątecznej ,życzenia noworoczne odwzajemniam i dziękuję za pamięć
Marcie,Gosi i Dorci!
Jolu dziękuję za odwiedziny i sympatyczny wpis.
Kulki to osiedlowa śnieguliczka purpurowa, która i mnie się spodobała i zabrałam sobie gałązkę do domu .Epimedia rosną u mnie w cieniu w przeciętnej glebie ogrodowej u mnie sucho i nigdy ich nie podlewam ale podobno lubią wilgoć.To bezobsługowe rośliny.Azalia pontyjska / prawdziwa / ma u mnie ok.30 lat i pachnie obłędnie . Wszystkie azalie mam pachnące ale pontyjki nic nie jest w stanie przebić ...jak zakwita to pachnie w całym ogrodzie.
No to czekamy na wiosnę! Byłam u Ciebie i widziałam,że i Ty masz u siebie na co czekać
wrócę i zostawię ślad bo nie miałam jakoś weny do pisania przez święta...
A ogólnie mówiąc u mnie piękne słoneczko ,mrozik i brak śniegu ..jak tam nasze roślinki
..podobno przymroziło w ogrodach...
Kilka wspomnieniowych fotek może się rozkręcę to będzie więcej bo na FO ogólnie - posucha w tym względzie ...Zaglądających kręci się mnóstwo ale w wątkach raczej cichutko...
takie tam wiosenno-letnie klimaty...

Jolu dziękuję za odwiedziny i sympatyczny wpis.
No to czekamy na wiosnę! Byłam u Ciebie i widziałam,że i Ty masz u siebie na co czekać
A ogólnie mówiąc u mnie piękne słoneczko ,mrozik i brak śniegu ..jak tam nasze roślinki
Kilka wspomnieniowych fotek może się rozkręcę to będzie więcej bo na FO ogólnie - posucha w tym względzie ...Zaglądających kręci się mnóstwo ale w wątkach raczej cichutko...
takie tam wiosenno-letnie klimaty...

- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Maryniu również cię witam w Nowym Roku.
Aby był dobry dla nas i naszych roślinek...
Znowu się powtórzę, ale jak tylko oglądam twoje zdjęcia nachodzą mi na język jedyne słowa - PIĘKNIE!
Róża pnąca obłędna, kiedy ja się takich doczekam.... już by się chciało a tu niestety trzeba być cierpliwym.
Jeszcze raz cię pozdrawiam noworocznie....
Aby był dobry dla nas i naszych roślinek...
Znowu się powtórzę, ale jak tylko oglądam twoje zdjęcia nachodzą mi na język jedyne słowa - PIĘKNIE!
Róża pnąca obłędna, kiedy ja się takich doczekam.... już by się chciało a tu niestety trzeba być cierpliwym.
Jeszcze raz cię pozdrawiam noworocznie....
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Olu dzięki i z wzajemnością!
Co do tej róży to liczy sobie ona u mnie ponad 30 lat...
Miło mi, że wpadają Ci w oko moje fotki !

Co do tej róży to liczy sobie ona u mnie ponad 30 lat...
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Maryniu, nie tylko róża wpadła mi w oko. Ostatnie zdjęcie boskie, róża w tle liliowców i te niebieskości....
. A maki jakie i czosnki!Na trzecim zdjęciu co to za pięknie stojące roślinki? Czy to świecznica?
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Maryniu w Nowym Roku.
Życzę pięknej ,rychłej wiosny. Pięknych kwitnień .
Jak tam Twoje rośliny znoszą ten szybki,nieoczekiwany mróz.U mnie zimno jak diabli. A nie tak dawno rośliny miało takie ciepełko. Miło się ogląda Twoje fotki. Tak już pragnę wiosny.
Życzę pięknej ,rychłej wiosny. Pięknych kwitnień .
Jak tam Twoje rośliny znoszą ten szybki,nieoczekiwany mróz.U mnie zimno jak diabli. A nie tak dawno rośliny miało takie ciepełko. Miło się ogląda Twoje fotki. Tak już pragnę wiosny.
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Maryniu, przyniosłam noworoczne buziaki
niech nam się darzy w domu i ogrodzie.
Dzięki za wspaniałe fotki może szybciej wybudzimy się po świątecznym leniuchowaniu, bo jak na razie to czysta stagnacja.
Fantastyczne kule makowe i czosnkowe, anielskie róże a kokoryczka radośnie pobrzękuje białymi dzwoneczkami budząc wiosnę z uśpienia.
niech nam się darzy w domu i ogrodzie. Dzięki za wspaniałe fotki może szybciej wybudzimy się po świątecznym leniuchowaniu, bo jak na razie to czysta stagnacja.
Fantastyczne kule makowe i czosnkowe, anielskie róże a kokoryczka radośnie pobrzękuje białymi dzwoneczkami budząc wiosnę z uśpienia.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Nie wszędzie cisza, tylko nie wszyscy się odzywają
- Yollanda
- 500p

Przepiękne wspominki nam pokazujesz. Śliczne fotki robisz.
Czerwone maki na tle czerwonej róży to idealna fotka. Kokoryczka (chyba) też ładna fotka.
Jaka duża hakonechloa rośnie za czerwonym rododendronem. Bardzo mi się podobają Twoje kompozycje i cały ogród.
Wszystkie rośliny dorodne, kwitnące obficie. Najbardziej ta różnorodność mnie zachwyca.
Pozdrowienia Noworoczne wszystkiego dobrego.
Czerwone maki na tle czerwonej róży to idealna fotka. Kokoryczka (chyba) też ładna fotka.
Jaka duża hakonechloa rośnie za czerwonym rododendronem. Bardzo mi się podobają Twoje kompozycje i cały ogród.
Wszystkie rośliny dorodne, kwitnące obficie. Najbardziej ta różnorodność mnie zachwyca.
Pozdrowienia Noworoczne wszystkiego dobrego.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Marysiu na dworze mróz, a u ciebie pięknie pokazana kolorowa wiosna.
Pozdrawiam ciepło. 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Maryniu, dawno mnie nie było, zaniedbałam Was, ale tylko dlatego żeby zadbać o zdrówko, z Nowym Rokiem mam nadzieję na lepsze, wracam na łono forum i obiecuję być częstym gościem 
- Yollanda
- 500p

Wiem jak pachnie wspaniale Azalia pontyjska. Zapach trochę wanilię przypomina. W pobliskim parku rośnie kilka sztuk tych azalii. Taka dorodna 30-letnia to prawdziwy skarb.
U mnie rosną 3 azalie. Młode małe krzaczki, w zeszłym roku posadzone. Jedna z nich nazywa się 'Chanel', jak francuskie perfumy. Też ładnie pachnie.
Ale ile jeszcze trzeba czasu aby zakwitła?
U mnie rosną 3 azalie. Młode małe krzaczki, w zeszłym roku posadzone. Jedna z nich nazywa się 'Chanel', jak francuskie perfumy. Też ładnie pachnie.
Ale ile jeszcze trzeba czasu aby zakwitła?