A zdjęcia rozmazane może dlatego, że obiektyw mgłą zaszedł?
Działka w ROD pestki 2016rok
Re: Działka pestki rok 2014
No, zakwitniecia po skandynawskiej się nie spodziewałem
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A moja w pąach ... ..
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witam miałeś rację Tulapku oj zdjęcia były za mgłą ponieważ nie oczyściłam obiektu tu pokaże od babci Jadzi chryzantemy
ale babcia też nie że wiedziała nazwy tej chryzantemy ,tylko powiedziała że wysoka i rzeczywiście nawet kwiat ma największy z tych co mam chryzantem
to jest ta wysokajak dla mnie piękna jeszcze się rozrośnie
no i pipi od babci też się rozrośnie mam 2 sztuki może by je połączyć razem

nie wiem nazwy
patyczki czekają na nazwę
bardzo niziutka ale piękna jest
mam też od Jatry więc może te

tą mam jużkilka lat chyba u mnie każdy ma na moich działkach bo to bardzo stara odmiana

jeszcze kilka w pąkach czekam na kwiaty

a te w wazonie przyniosłam do domu, bo bałam się nie zmarzły żeby no jeszcze 3 sztuki w pąkach zobaczę jeszcze kwiat czy nie takie póżne czy co

ale babcia też nie że wiedziała nazwy tej chryzantemy ,tylko powiedziała że wysoka i rzeczywiście nawet kwiat ma największy z tych co mam chryzantem
to jest ta wysokajak dla mnie piękna jeszcze się rozrośnieno i pipi od babci też się rozrośnie mam 2 sztuki może by je połączyć razem

nie wiem nazwy
patyczki czekają na nazwę
bardzo niziutka ale piękna jestmam też od Jatry więc może te

tą mam jużkilka lat chyba u mnie każdy ma na moich działkach bo to bardzo stara odmiana

jeszcze kilka w pąkach czekam na kwiaty

a te w wazonie przyniosłam do domu, bo bałam się nie zmarzły żeby no jeszcze 3 sztuki w pąkach zobaczę jeszcze kwiat czy nie takie póżne czy co

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- pestka

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Teresko uporałaś się juz ze wszystkim ?
Każda z nas jesienią ma tyle pracy,że nie wiadomo od czego zacząć , a do tego cebulki wykopywane lub dokupione i ... kolejna robota.
Ja jeszcze teraz korzystając ze sporych promocji zamówiłam krokusy i szafirki bo jakoś mi sie "wyrodziły" .
Gdyby można było sadzić je wprost do gruntu i zostawiać na kilka lat jak dawniej byłoby mniej pracy a tak ... namnażają się i w koszyczkach ciasno.
Astry jesienne na naszych działkach też jeszcze kwitną choć już coraz lichsze ale to prawie połowa listopada
Ta chryzantema różowa o której piszesz to faktycznie b.stara odmiana -Chrysanthemum grupa Rubellum (Złocień czerwonawy) - jeśli mnie oczy nie mylą. W ogrodach jest gatunek i kilka odmian ale juz sporadycznie uprawiane bo wypierają je te nowsze chryzantemy.... a szkoda.
Miłego weekendu
Każda z nas jesienią ma tyle pracy,że nie wiadomo od czego zacząć , a do tego cebulki wykopywane lub dokupione i ... kolejna robota.
Ja jeszcze teraz korzystając ze sporych promocji zamówiłam krokusy i szafirki bo jakoś mi sie "wyrodziły" .
Gdyby można było sadzić je wprost do gruntu i zostawiać na kilka lat jak dawniej byłoby mniej pracy a tak ... namnażają się i w koszyczkach ciasno.
Astry jesienne na naszych działkach też jeszcze kwitną choć już coraz lichsze ale to prawie połowa listopada
Ta chryzantema różowa o której piszesz to faktycznie b.stara odmiana -Chrysanthemum grupa Rubellum (Złocień czerwonawy) - jeśli mnie oczy nie mylą. W ogrodach jest gatunek i kilka odmian ale juz sporadycznie uprawiane bo wypierają je te nowsze chryzantemy.... a szkoda.
Miłego weekendu
- maniusika

U mn!e już pusto ale chryzantemy astry późn!ejsze jeszcze są ładne .. Deszcz ładne podlewa ogród tylo ten w!atr przeszadza połaz!ć po ogrodz!e
- pestka

Witam wczoraj ścięłam resztę rozwiniętych chryzantem do wazonu i to koniec kwitnień na ten sezon

już w sobotę zapowiadają śnieg 

już w sobotę zapowiadają śnieg Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kwiaty ładne czyli na kolorowo zakończyłaś tegoroczny sezon
Chryzantemy w dobrze wysyconych kolorach i duecik pasuje jak ulał
Moje chryzantemy w pąkach przemarzły ale miałam jesienne odmiany tojadów więc w tym roku ostatnie kompozycje ze świeżych kwiatów były na niebiesko. Niedawno zrobiłam nowa kompozycję z pędów wilczomlecza mirtowatego i rozchodników - wazon stawiam za oknem kuchennym w skrzynce bo zbyt duża różnica temperatury i szybko by zaczęły brzydnąc
a tak ... postoi jeszcze z miesiąc.
Chryzantemy w dobrze wysyconych kolorach i duecik pasuje jak ulał
Moje chryzantemy w pąkach przemarzły ale miałam jesienne odmiany tojadów więc w tym roku ostatnie kompozycje ze świeżych kwiatów były na niebiesko. Niedawno zrobiłam nowa kompozycję z pędów wilczomlecza mirtowatego i rozchodników - wazon stawiam za oknem kuchennym w skrzynce bo zbyt duża różnica temperatury i szybko by zaczęły brzydnąc
- pestka

Witam czy będzie ta zima czy nie zakończyłam ten sezon chryzantemami, to jeszcze kilka

to już tylko wspomnienie a Święta tuż,tuż. tak szybko zleci i aby do wiosny teraz odpoczynek od działki 

to już tylko wspomnienie a Święta tuż,tuż. tak szybko zleci i aby do wiosny teraz odpoczynek od działki Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
Na moje to już przedwiośnie mamy, ,troche przymrozkow będzie o po krzyku.
Czyli tulipany w lutym
Czyli tulipany w lutym
- pestka

Witam o mrożnym porankuBy przywitać się z wami w Nowym Roku 2016-nastym
aby był szczęśliwszy w pogodę, dla naszych roślinek

a to ja z moją wnusią na mikołajkach

- maniusika

U mnie też mroźno ale śniegu nie widać a tak by się przydał do ochrony przed mroźnym wiatrem ,która hula po moim ogrodzie ..
Może ten rok nie będzie taki upalny jak w tamtym roku bo susza sporo roślinek wysuszyła na moich piaskach ..
Wszystkiego najlepszego w nowym roku ..
Może ten rok nie będzie taki upalny jak w tamtym roku bo susza sporo roślinek wysuszyła na moich piaskach ..
Wszystkiego najlepszego w nowym roku ..
Wnusia ma urodę po babci
Wszystkiego dobrego w nowym roku

Wszystkiego dobrego w nowym roku
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj Tereniu w nowym roku
wnusia juz jaka duża, rośnie pomoc dla babci
u nas tez dzisiaj mrozi brrrrrrrrrrrrr
wnusia juz jaka duża, rośnie pomoc dla babci
u nas tez dzisiaj mrozi brrrrrrrrrrrrr
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Teresko najlepszego w nowym roku. Śliczną masz pociechę.
Chryzantemy Twoje są cudne. Coś już wysiewasz?
Ja jeszcze czekam, nawet porządków nie robię.
Pozdrawiam.
Chryzantemy Twoje są cudne. Coś już wysiewasz?
Ja jeszcze czekam, nawet porządków nie robię.
Pozdrawiam.