Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2

Post »

Witaj Beatko,czytam,że Twoje ważne sprawy i kłopoty zakończyły się pozytywnie,bardzo się cieszę ,masz wielki prezent na święta i możesz spokojnie je spędzać z rodzinką,ogród masz taki wypielęgnowany,ja nie obrywam różom liści ,a przekwitnięte i uschnięte pączki obrywam ręką bez sekatora ,dopiero na wiosnę w czasie suchej pogody obcinam pędy różom ,pozdrawiam i szczęśliwego Nowego Roku życzę ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie posprzątaliscie ;:138
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko, ze wszystkim zdążyłaś !
Ja nic tak na prawdę nie otuliłam agrowłókniną, róze mam tylko podsypane w kopczyki.
Jednak różana jestem dopiero od niedawna i też Ci nic nie podpowiem, bo nie wiem.

Wszystkiego dobrego w nadchodzącym Nowym Roku ! dużo zdrówka, miłości , szczęścia i żadnych trosk !
Oby do wiosny ! ;:4
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Beatko, ale ładnie wysprzątaliście rabaty! ;:oj
Chyba nigdy tak u nas nie będzie. :)

Jak masz zdrowe liście, to nie obrywaj. Pąki co najwyżej te zaschnięte oberwij ręką, młode ja też bym zostawiła do wiosny i przy ładnej pogodzie cięła razem z pędami.
Ja też ekspertem różanym nie jestem, ale jeśli masz ziemię bardziej piaszczystą - przepuszczalną, to i mniejsze ryzyko chorób grzybowych.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Kochani ślicznie dziękuję za miłe słowa i życzenia.Mam nadzieję,że ten kolejny Rok będzie chociaż taki sam lub lepszy,byle by tylko nie gorszy.Dla tych ,którzy mnie odwiedzają i dla tych,którym nie wpisałam się z życzeniami ślę najserdeczniejsze życzenia.Oby zdrówko nam dopisywało,oby same piękne chwile nam towarzyszyły i oby ten rok był udany dla naszych ogrodów.Abyśmy mogli się cieszyć z chwil spędzonych na pracach ogrodowych jak i z widoków pięknie kwitnących roślin ;:cm

http://images78.fotosik.pl/194/4e13e47e1fd44193.jpg

Maksymalny rozmiar wstawianych zdjęć to 900/600 (regulamin). Zamieniłam na link./Iwona
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Ojej ;:oj Beatko,ależ masz wysprzątany ogród :shock: Teraz to ja chyba w jeszcze większą depresję wpadnę :wink: U mnie syf,kiła,mogiła ;:223

Beatko zgubiłam Cię na bardzo długo,ale od dziś już będę na bieżąco śledzić Twoje ogrodowe zmagania i boje ;:108 :wink: :D

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :!:
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani myślałam,że chociaż z tymi życzeniami będzie inaczej ,ale nie.Powysyłałam wam koleżanki moje drogie życzenia a one w większości poznikały.Czy nie można było poczekać do Nowego Roku chociaż z tym usuwaniem.Pewnie większość z was nie zdążyła nawet odczytać ;:223
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Beciu masz super wysprzątane ;:215 ja dopiero na wiosnę bedę sprzątać ogród. Najlepszego w Nowym Roku ;:15
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani zimno się zrobiło ,ale już ma być znowu plusowa temperatura.Najgorsze w tym to,że jak spadnie śnieg a ma u nas spaść i tam gdzie już jest to będzie ciapa na maksa.Chyba wolę ten mróz bez śniegu niż tą ciapę.Ale oby do marca a potem to już z górki.

I na ocieplenie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Cześć Beatko jaki porządeczek u Ciebie cud ,miód i orzeszki ;:215 Ja tak czysto nie mam na rabatkach.Okryłam co mogłam zobaczymy co z tego będzie a na ocieplenie przydatne Mrozi -15 brrr
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Beatko,czytam ,ze Ty też martwisz się mrozami ,to nie dobre dla naszych roślinek,ale nie mamy na to wpływu ,na wiosnę będziemy liczyć straty,cudowną wiosnę pokazałaś tak świetnie się ogląda takie obrazy i jeszcze bardziej tęskni,wydaje mi się ,ze teraz oglądając takie wspomnienia ogrody są jeszcze ładniejsze,pozdrawiam i spełnienia marzeń ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[/b]becia123[/b] Beatko :wit
Ja też za wiele nie okryłam,czego nie mogę sobie teraz wydarować.Fajnie,że mrozi ,tylko szkoda,że śniegu nie ma na te mrozy ,było by mniejsze ryzyko wtedy a tak to kto wie co będzie ;:223 Porobiliśmy z mężem troszkę porządków bo nam obojgu brakuje tych prac ,tak to spędziliśmy razem przyjemnie i pożytecznie czas.Mało mamy takich okazji,więc każda chwila jest cenna.

koziorozec Marto :wit
Marto martwię się ,ale pewnie tak jak ty i wiele nas osób na tym forum i nie tylko.Miejmy nadzieję,że aż takich strasznych strat nam nie narobią te mrozy ,że nie będzie aż tak źle jak może wygląda.A do wiosny szybko zleci ,teraz mają być coraz cieplejsze dni nie z takimi dużymi mrozami więc damy jakoś radę .Teraz zaczniemy już powoli wysiewać (bynajmniej ja mam zamiar) bo już mnie kusi ;:224

Jak wspominać to wspominać :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Beatko, ale dałaś po oczach kolorkami. Pięknie Ci wszystko rosło i chyba nawet upały nie przeszkadzały roślinkom. Dla roślin pewnie lepszy byłby śnieg niż mróz, ale na to nie mamy wpływu. Jeszcze kilka miesięcy i będzie lepiej.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No, mi też dało po oczach aż miło. A że w pracy mam duuuży monitor, to dostałam po tych oczach z podwójną mocą ;:215
Miły przerywnik, tym bardziej że okno mam tak, że jak się nie przechylę to nie widzę tej obecnej szarugi.
Wolę tą zieleń soczystą że ach ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[/b]cyganka77[/b] Asiu :wit
Asiu no kolorki fajne ,ale to zasługa po części mojego codziennego podlewania bo inaczej to było by kiepsko przy tej suszy co była.Ja siedzę jak głupia i oglądam non stop zdjęcia na płytach, albo oglądam wszystkie odcinki po kolei programów ogrodniczych.Mój mąż ma bekę ze mnie ;:306

sweetdaisy Zuziu :wit
Zuziu cieszę się,że poprawiłam ci nastrój,sobie z resztą też.Za oknem szaro i buro choć już mniejszy mróz na szczęście a zdjęcia i wspomnienia poprawiają mi humor.Tak i mnie jakoś wzięło na wspominki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”