a_g_a, pięknie dziękuję za skierowanie mnie do tego wątku

, naprawdę padłam z wrażenia!
mw116, szkółka w której proponowano mi rajską jabłoń, jest na liście Związku Szkółkarzy Polskich, do której link byłaś/byłeś uprzejma/uprzejmy mi podać. Zapewniam Cię, że nie było to drzewko kilkunastoletnie, śmiem twierdzić, że może 2-3letnie. Mieszkam pod stolicą, a szkółek godnych uwagi w mojej okolicy jak na lekarstwo niestety
KaRo przepraszam, dopiero się uczę, więcej nie będę zadawać niedozwolonych pytań
dorciu, przejrzałam jedne z wątków Wandy, do którego mnie skierowałaś, okazuje się, że jednak pod dębem można stworzyć niewyobrażalnie piękny ogród!
jps33, jeśli to ma być atrakcyjne drzewo, gotowa jestem za nie godnie zapłacić, ale brać muszę pod uwagę fakt, że po pierwsze mam bardzo piaszczystą glebę, a po wtóre wszędzie jak okiem sięgnąć palące słońce, musi to być gatunek, który sobie w takich warunkach poradzi
Im więcej czytam, tym więcej sprzecznych informacji do mnie dociera, i weź tu laiku bądź mądry
Wandzie udało się pod dębem stworzyć piękną rabatę, paco z hostowego wątku, do którego link podała a_g_a, bezwzględnie odradza sadzenie host pod drzewami, ech..