Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

Moi mili, jestem, tylko cierpię na chroniczny brak czasu i stąd ta cisza i brak aktywności.
Ale już nadrabiam :wink:

Przygotowania świąteczne ruszyły pełną parą. Minioną sobotę spędziłam w moją córcią w kuchni na pieczeniu pierniczków.
Napracowałyśmy się bardzo ale jakie efekty!!! I ten zapach cynamonu unoszący się w mieszkaniu - tak pachną święta ;:108
Pozostało nam jeszcze polukrowanie, co planujemy na piątek ale coś tam już zrobiłyśmy:

https://lh3.googleusercontent.com/-G4Ft ... 41_Pro.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-OZqP ... 07_Pro.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-OxRo ... 56_Pro.jpg

Może nie wyglądają "jak z obrazka" ale jesteśmy z nich bardzo dumne :D

Dziś po pracy pędzę na przedświąteczny shopping z moją przyjaciółką, jest więc szansa, że zamknę dziś temat prezentów.
I koniecznie muszę dokupić kilka pierdółek do stroików. I może jeszcze jakieś bombeczki ;:65

Zuza ja okna umyłam na początku grudnia, w tym roku nie odpuściłam mężowi i zagoniłam go do umycia szyb z zabudowy balkonu. Firanki poprane, w ren weekend będzie akcja trzepania dywanów a po weekendzie kupimy choinkę ;:138

beacia0088 Dziękuję za miłe słowa. Różyczka to choroba zaraźliwa i bardzo zjadliwa :D Kocham róże - wszystkie. Na wiosnę chciałabym dokupić jeszcze kilka odmian, nie wiem tylko czy organizowanie "wody w ogrodzie" nie pożre całych moich działkowych funduszy. Ale nawet jeśli nie dokupię różyczek, to w tym sezonie moja panienki powinny już pokazać swoją klasę i rabaty nie powinna być taka pusta :tan

clem3 No przecież wiadomo, że się pochwalę :;230 Ostatnio coś ten mój mężulek stracił wenę twórczą, myślę jednak, że co wiosny to się zmieni. Już ja go przekonam ;:183 ;:183 ;:183

Wandziu to nie problemy ze zdjęciami ale brak czasu ale już się poprawiam. Oto zdjęcia, które wcześniej chciałam wrzucić

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kochani, co to za trawka - ależ ona cudowna, koniecznie muszę ją mieć:
- czy to miskant cukrowy?

Trawa jest wysoka (1,5 - 1,7m)
Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Pierniczki mniamniuśne, to nic że nie wyglądają "jak z obrazka". Są właśnie takie akuratne na święta, domowe, rodzinne ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Marlenko ale się narobiłyście przy pierniczkach! Pięknie wyszły i na pewno smaczne... ;:63 Ja zdobyłam właśnie nasiona takiej trawki, też jestem ciekawa jej nazwy. :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

To na pewno jest miskant, bo większośc z nich, jak nie wszystkie, ma dokładnie takie pióropusze. ;:215 Przy zakupie pamiętaj, że cukrowy jest strasznie ekspansywny i nie na nasze działeczki.
Pierniczki wyglądają pysznie!
A córka jak duża panna. ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marlenko pierniki cudnie udekorowane. ;:63 Będą inspiracją dla mnie, dziś upiekłam dwieście. :) Córa wśród dekoracji pięknie pozuje. ;:167 Czas to teraz towar wyjątkowo deficytowy. ;:108 Udanych zakupów prezentowych. :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Super światecznie się u ciebie zrobiło. Dekoracje świetlne pięknie wyglądają, już od kilku lat noszę się z zamiarem stworzenia podobnych do swojego ogrodu i jakoś spełza na niczym :( Pierniczki też ładniutkie, fajny pomysł z tymi wiórkami kokosowymi, ekstra wyglądałyby tak przyozdobione w kształcie aniołków.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marlenko cudne pierniczki, też wczoraj piekłam, pierwszą turę. Tylko u mnie nikt nie lubi lukrów/cukrów itd - więc takie naturalne robię. Pachnie w całym domku - czuć święta.
Miłego dnia, pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlenko, pierniczki mniam ;:152 aż ślinka cieknie na ich widok. Ze mnie straszny łasuch i jęzor trzymam przy monitorze :wink:
Zdolne z was dziewczynki ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie Kochani,
Mam nadzieję, że i Wy uporaliście się ze świątecznymi prezentantami. Ja wczoraj zakończyłam kupowanie i pakowanie, ufff :tan W tym roku było naprawdę ciężko było bo i listów do mikołaja całkiem sporo, oprócz moich najbliższych mam 5 chrześniaków :wink:

Dziś znalazłam w końcu czas na spacer na działkę. Pogoda iście wiosenna i nie tylko ja tak myślę, moje róże również (niestety).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorotko, panienki od Ciebie już pokazują, że się u mnie zadomowiły - myślisz, że nic im nie będzie?

Obrazek

Obrazek

Dziś wracając z działki poszliśmy kupić choinkę. I wróciliśmy z pustymi rękami. I wcale nie chodzi o to, że choinki były wykupione, ceny dziś jak dla mnie było zaporowe: 180-200 pln za jodłę kaukaską ;:oj W zeszłym roku płaciłam 120 pln. Postanowiłam poczekać z zakupem dwa dni :)

Póki co kupiłam dziś gwiazdy betlejemskie i zaczęłam składać dekoracje ;:333

Obrazek

Obrazek

Za pierniczkowe pochwały dziękuję Wam bardzo - w imieniu swoim i mojej córci ;:196
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Marlenko drogie choinki w tym roku. Jak się chce gęstą i dużą to niestety takie ceny są...
Mnie co roku kusi żywe drzewko ale szkoda mi tych pieniędzy i niestety stroję sztuczną .
Za to do wazonów robię stroiki z żywych, pachnących gałązek...Obrazek
Piękną zrobiłaś kompozycję ;:333 z gwiazdą betlejemską i reniferkami...
U mnie też róże puszczają takie kiełki... Co to będzie jak jednak zima sobie o nas przypomni...
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

A ja w tym roku ubrałam żywą choinkę... w ogrodzie ;:306
Stroik z reniferami fajny, co prawda renifery trochę nafoszone, ale co tam :;230
A róże u mnie wyglądają tak samo ;:14 wszystko zmarznie zimą ;:223 Ciekawe co będzie z nimi na wiosnę :?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Marlenko stroik genialny w swojej prostocie ;:433 Naprawdę mi się spodobał.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moje róże pewnie tak samo wyglądają ;:224
Wesołych Świąt:)
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Kochani, życzę Wam zdrowych, wesołych Świąt,
pełnych miłości
i rodzinnej atmosfery !!!

Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witam Was serdecznie i noworocznie :)

Ostatnie tygodnie były dla mnie bardzo trudne. Z nowym rokiem, z nowym krokiem.... objęłam nowe stanowisko. I jak to często bywa w takich przypadkach, zostałam wrzucona na bardzo głęboką wodę. Mój poprzednik nie za bardzo miał ochotę przekazywać mi jakiekolwiek rzeczy a teraz widzę, że nie miał już ochoty na cokolwiek, nie robił praktycznie nic przez ostanie 1,5 miesiąca. Do tego moja pracownica postanowiła się rozwieść i na tą okoliczność od trzech miesięcy pojawia się w pracy raz ja dwa tygodnie. Efekt tego taki, że są mega zaległości i pracuję po 12 godz. dziennie. I przyznam Wam się, że dziś już padam na pyszczek ze zmęczenia. I włosów siwych też mi chyba kilka przybyło ... i pomyśleć, że miałam taką spokojną pracę ;:145 Mam jednak nadzieję, że to tylko na początku będzie tak wyglądać i z czasem wszystko unormuje się. Dziś nie pracuję już więcej. Postanowiłam choć chwilkę poświęcić na przyjemności = FO :D

Święta minęły szybko i niestety nie do końca radośnie, gdyż mój pieso pochorował się i od drugiedo dnia świąt codziennie aż do nowego roku jeździłam z nim do veta. Biedak męczył się okrutnie, na szczęście kroplówki, zastrzyki i dieta postanowiły go na nogi. Jestem do niego niesamowicie przywiązana i było mi naprawdę ciężko ale już dobrze ;:108

Na działkę rzadko zaglądam i niestety nic się na niej nie dzieje. Tylko któregoś dnia wpadłam aby pookrywać roślinki, bo jednak mocno przymroziło. Mam nadzięję, że nie zrobiłam tego za późno ...

A tak w ogóle to ja już wypatruję wiosny!!! Dość mam tej ciemnicy i chłodu. Słońca mi trzeba!!! I grzebania się w ziemi !!!
Nie wytrzymałam i w minoną niedzielę zakupiłam takie rzeczy:

Obrazek

Niebawem zacznę wysiewać ;:65 Już na samą myśl na serduszku robi mi się cieplej ;:167
W zeszłym sezonie nie wysiałam dalii a takie były śliczne w 2014. Gdy zaczynałam, tylko one cieszyło moje oczy :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pomyśleć, że takie były malutkie na początku ...

Obrazek

Bardzo tego żałowałam, w tym nie popełnię tego błędu ;:108 Będę siała :heja :heja

Widziałam, że niektóre dziewczyny już zaczeły ;:209 Trzymam kciuki za wszystkie kiełki !!!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”