Jesteś to dobrze, bo zaczynałam się martwić

Moja wierzba nie może uróść tak duża, bo nie dość że nie ma warunków to liśćmi zakryła skalniak i 3/4 szerokości ogrodu. Nawet myślałam czy nie rozłożyć czegoś (siatki, folii) ale zrezygnowałam, bo bałam się że przyciśnie te rośliny na skalniaku zgniją. Taka nastroszona maczuga powinna ładnie wyglądać
 Gałęzie leżą u mnie stale, bo sąsiednie pole sąsiada jest powodem że palenie wzbronione, poszłoby z dymem jak nic
 Gałęzie leżą u mnie stale, bo sąsiednie pole sąsiada jest powodem że palenie wzbronione, poszłoby z dymem jak nic  
 Z pracowitością u Ciebie na pewno nie jest kiepsko
 kto widział Twój ogród ten to dobrze wie
  kto widział Twój ogród ten to dobrze wie  
 I ja Was cieplutko pozdrawiam

Julciu tak się dobrze czułam przez ostatnie dwa dni to teraz dopadła mnie niedyspozycja i cierpię podwójnie z powodu niemocy i bezczynności
 U mnie dzisiaj też było ciepło, ale jakoś nie czułam się z tym dobrze
  U mnie dzisiaj też było ciepło, ale jakoś nie czułam się z tym dobrze  
 Będziesz miała dużo wolnego to odpoczniesz a i może pogoda pozwoli Ci poruszać się na działce, czego Ci z serca życzę

Lucynko ja też parę razy zaczynam pisać, wymazuję bo nie jestem zadowolona ze swojego intelektu dzisiaj
 Więc tylko uściskam Cię i pożyczę Ci, żeby ból głowy przeszedł... popatrz nawet to nas łączy
  Więc tylko uściskam Cię i pożyczę Ci, żeby ból głowy przeszedł... popatrz nawet to nas łączy   
 Szybkiego powrotu do formy i spokojnego snu

szkoda że nam nie pokazujesz elektów tych łapek
  szkoda że nam nie pokazujesz elektów tych łapek   nie znamy Twojego ogrodu
  nie znamy Twojego ogrodu 

, ale z pisaniem do d.....Pędzicie szybciej niż pendolino
 , ale z pisaniem do d.....Pędzicie szybciej niż pendolino   

Dziękuję z dolegliwością walczę dzielnie i nie poddaję się
 Dziękuję z dolegliwością walczę dzielnie i nie poddaję się  , bo święta tuż tuż .
 , bo święta tuż tuż .

będę miała po raz pierwszy w życiu  te kwiaty w ogrodzie
  będę miała po raz pierwszy w życiu  te kwiaty w ogrodzie