Gałęzie pocięte czekają na spalenie
  Gałęzie pocięte czekają na spalenie  
 Małgosiu co prawda Terenia napisała dasz radę ale się chyba nie odważę, bo ja jestem nieobliczalna a potem

Lisico witam Cię
 i potwierdzam mój ogród miejscami ma w sobie coś z dzikości, szczególnie za tzw ogrodzeniem, gdzie granica nieużytku i ogrodu się zaciera
 i potwierdzam mój ogród miejscami ma w sobie coś z dzikości, szczególnie za tzw ogrodzeniem, gdzie granica nieużytku i ogrodu się zaciera  Nie mam uporządkowanego trzymanego w ryzach, bo on się nie chce dać okiełznać
  Nie mam uporządkowanego trzymanego w ryzach, bo on się nie chce dać okiełznać  Pewnie to wynika z mojej natury
 Pewnie to wynika z mojej natury  
  Wiesz ja chyba nie bardzo lubię czas takiej ni zimy ni jesieni

Dziękuję za pochwałę i dziękuję że jesteś

Lucynko dzisiaj nerwowo przebieram w nasionkach, bo na wysiłek nie bardzo mam chęć...muszę wypocząć do jutra. Cieszę się z wykonanej pracy, jeszcze parę drzew owocowych trzeba będzie przyciąć, ale poczekam na mróz. Za miesiąc, dwa polecimy jeszcze raz z piłą. Muszę owocowe trzymać na poziomie co najwyżej jednej części drabiny, bo jak widzę mojego starszego pana na wysokości 4 m to jakoś nie czuję się pewnie
 Jak nie będzie śniegu to po świętach jeszcze uprzątnę resztę gałęzi i liście po leszczynie, które ciągle rozgrzebują uwalniające się kury
  Jak nie będzie śniegu to po świętach jeszcze uprzątnę resztę gałęzi i liście po leszczynie, które ciągle rozgrzebują uwalniające się kury  
 Cieszyniankę dostaniesz tylko po wiośnie, bo na wiosnę ona kwitnie a potem rozrasta się w liściach i wtedy chyba można dzielić
 porobię Ci też sadzonki moich chryzantem, bo na to też miałaś chęć
 porobię Ci też sadzonki moich chryzantem, bo na to też miałaś chęć  
 Utulam łebek
 niech nie ćmi, bo nie ma powodu
  niech nie ćmi, bo nie ma powodu  

ile  masz do spalenia gałęzi, a do kominka nie nadają się ,fajne będzie ognisko.
 ile  masz do spalenia gałęzi, a do kominka nie nadają się ,fajne będzie ognisko.

to tą co cięłam mogę zatrzymać dla Ciebie. A z rurami bywa tak, że zupełnie nie ma ich tam gdzie powinny być. Wiem coś o tym, bo w sąsiedniej wsi robili kanalizację i bywało różne
 to tą co cięłam mogę zatrzymać dla Ciebie. A z rurami bywa tak, że zupełnie nie ma ich tam gdzie powinny być. Wiem coś o tym, bo w sąsiedniej wsi robili kanalizację i bywało różne 

świeżego powietrza  i pracy w ogrodzie , a pogoda wręcz wymarzona do takich prac u nas  w cieniu prawie 12 stopni czasem nie ma tyle w deszczowe lato
  świeżego powietrza  i pracy w ogrodzie , a pogoda wręcz wymarzona do takich prac u nas  w cieniu prawie 12 stopni czasem nie ma tyle w deszczowe lato