Mija kolejny rok spędzony na forum, kolejny rok intensywnego życia mojego wiejskiego ogrodu no i ogrodniczki
 Rok był trudny dla roślin i dla pielęgnujących je. Niby ciepło, bez przymrozków, ale wegetacja zdezorientowana wyprawiała różne cuda, a przy tym susza, która też fałszowała warunki charakterystyczne dla naszej strefy klimatycznej.
  Rok był trudny dla roślin i dla pielęgnujących je. Niby ciepło, bez przymrozków, ale wegetacja zdezorientowana wyprawiała różne cuda, a przy tym susza, która też fałszowała warunki charakterystyczne dla naszej strefy klimatycznej.W minionym sezonie powstały nowe grządki: liliowcowa i różana. Część liliowców pochowanych wśród innych roślin zostało wyeksponowanych, bo warte są pokazania. A róże zajęły miejsce po wykopanym atkinidiach. Do towarzystwa dostały krzewuszkę i hortensję. Nie wszystko udało się uporządkować tzn przesadzić, bo zabrakło wizji (koncepcji), może wiosna pokaże inne możliwości

Czas zacząć wspomnienia, a otwarcie nowego wątku jest do tego świetną okazją. Zaczynam od wiosny

Już w lutym zaczęła się budzić roślinność

a na parapecie rosną karczochy

W marcu było coraz bardziej kolorowo

Karczochy na parapecie rosły w siłę

ale i ten ubiegłoroczny oparł się zębom nornic

Nieodłączną częścią ogrodu są zwierzęta! te w ogrodzie

i te udomowione

nie może zabraknąć marcowego słońca

Zapraszam osoby odwiedzające do wspomnień, żeby wypełnić czas oczekiwania na wiosnę

Witam Was jak zwykle serdecznie w moim ogrodzie
  Witam Was jak zwykle serdecznie w moim ogrodzie   

i cudne zwierzaki
 i cudne zwierzaki   

.
. , ale jestem zagorzałą miłośniczką Twoich zwierząt. Cmoknij je ode mnie w puszyste łebki, wszystkie
, ale jestem zagorzałą miłośniczką Twoich zwierząt. Cmoknij je ode mnie w puszyste łebki, wszystkie  .
.
 I wiosna i zwierzaki.
 I wiosna i zwierzaki.   
  Koty ostatnio też nie często goszczą
  Koty ostatnio też nie często goszczą  to dzisiaj wszyscy mamy święto!
  to dzisiaj wszyscy mamy święto!