Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Dziewczyny moje kochane i chłopaku sto buziaków dla Was za odwiedzinki Obrazek Obrazek Obrazek i kajam się za brak mojej osoby w toczonych rozmowach, ale jakoś czas mi się ostatnio pokurczył i godzina moja ma ze 30 minut zamiast tradycyjnych 60. Ale w kilkuminutowych doskokach staram się zaglądać do Was i zostawiać choć ślad mojego jestestwa Obrazek. No to już lecę włączać się do konwersacji:
Aneczka, ja tej nieszczęsnej Globe nawet w necie nie znalazłam do kupienia, a podobno nie wszystkie cebule ładnie kwitną ;:185 Nie wiem czy zwykła Tobie ładnie zakwitnie Obrazek Można poeksperymentować i powkładać kilka różnych, oznaczyć i zobaczyć jak zakwitną. Z tym że one chyba w drugim roku Obrazek ale też nie wiem czy wszystkie. Ten szczypiorek który pokazałaś moja mama miała w korytku na balkonie. Rósł w pełnym słońcu, niczym nie nawożony, podlewany jak się przypomni słowem spartańskie warunki, a kwitł niezawodnie co roku, aż kiedyś po prostu wyginął. Ale fakt - kwiatki choć nieduże i niewysokie wyglądały ślicznie ;:108
Małgosia, jakoś wena nie dotarła ;:185 Ostatnio zwaliło mi się roboty w pracy, w domu zawsze coś do zrobienia i jakoś tak się nie składa. Ale wezmę się bo one z przeznaczeniem na prezent, więc do gwiazdki muszę zdążyć. Jak się znam, to będę odkładać do oporu, a potem to biegiem będę robić Obrazek ;:198
Karolcia z zaciekawieniem będę obserwowała te Twoje cebule. Też jestem ciekawa co z takich zwykłych wyrośnie Obrazek
Olka, Twój stroik wyszedł superowy i do tego cały za darmochę, ja niestety pierdołki do zrobienia kupiłam. A las mam pod nosem... ;:223
Lucynko, Haha, ale żart Ci się trzyma ;:306 Ano jednak to fakt, jak świecy nie było, a Ty sama własnoręcznie ją dołożyłaś, to w części stroik przez Ciebie zrobiony ;:306 ;:333 Ja z kolei lubię takie pierdołki robić, wycisza mnie to i uspakaja ;:119 Co do nasionek, to zaraz lecę patrzeć u Ciebie i napiszę na PW ;:196
Monika, no ja właśnie nie wiem jaki ten czosnek posadziłam, ale mam nadzieję, że jeśli teraz zaczął puszczać kiełki w domu to widocznie chciało mu się rosnąć no i poszedł do ziemi Obrazek Wiosną się okaże ;:224
Kasiu, to może na tym kiermaszu świątecznym uda Ci się te Twoje wieńce pstryknąć?
Elwi, na drugi stroik jeszcze trochę poczekamy, na razie stoi w kolejce rzeczy on quickly. Jak uda Ci się pokombinować swoje stroiki to popstrykaj koniecznie ;:108 Ale muszę jeszcze zapytać z wielkiej ciekawości: czy swoje 1,5 x 1,5 :shock: sadziłaś w doniczkach, czy bezpośrednio do gruntu? Dla mnie to niewyobrażalna ilość, do takiej ilości to ja pewnie nie umiałabym zliczyć... ;:306 A pogaduchy można sobie urządzać u mnie do woli, ja lubię gwar i śmiech Obrazek a przy okazji można się i sporo ciekawych rzeczy dowiedzieć ;:215
Wando, chyba trzeba zrobić eksperymenty i poutykać różnorakie cebule, żeby wyodrębnić te najładniej kwitnące. Potem jak pójdzie fama na Fo, to w sklepach ich nie uświadczysz ;:306
Sabina, no właśnie ponoć nie wszystkie cebule ładnie kwitną. Ta Globe o której rozmawiałam z Aneczką ma duże białe, ładnie kwitnące kwiatostany w kształcie sporych kul (podobne do czosnków). W którymś odcinku pokazywała ją Maja w ogrodzie, więc ta odmiana jest sprawdzona, tylko jak ją upolować, skoro nigdzie jej nie widzę ;:223 Ale się porobiło co nie? Za chwilę cebule i szczypiorki z grządek będą rosły w jednym szeregu z różami, świat staje na głowie ;:306
Soniu, sadź sadź tę cebulę, tylko koniecznie dowiedz się nazwy żebyśmy wiedziały jaką potem szukać. Karolcia też posadziła, będziemy się potem wymieniać spostrzeżeniami ;:108
Tulap, ale pietrucha to raczej nie kwitnie ;:185 czy się mylę? Obrazek
-----------------------
Mam cichą nadzieję, że uda mi się częściej bywać we własnym wątku Obrazek Ściskam Was serdecznie Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

No i się porobiło! Nastał szał cebulowy. ;:173
A my wszystkie jak takie papugi. Jedna coś zrobi to i reszta ekipy...
Myślimy; A co, one będą mieć , a ja nie? ;:306
A nasi faceci mają z nas radochę... ;:306
Kompozycja świąteczna u ciebie na oknie już jest ;:333
Piękna. ;:168
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak to pietrucha nie kwitnie,w sam raz ze szczypiorkiem można posadzić:
https://www.google.pl/search?q=pietrusz ... at&imgrc=_
Piękne zdjątko :wit
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No tego jeszcze nie widziałam , tak pietruszka kwitnie?
Zawsze tylko zielone do rosołu mam , a tu proszę jaka piękna.... :lol:
Mati ty to jesteś mądry!!!
Ale bardziej te kwiatki koper mi przypominają. Mają pewnie coś wspólnego....są warzywami... ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ola2310 pisze:No i się porobiło! Nastał szał cebulowy. ;:173
A my wszystkie jak takie papugi. Jedna coś zrobi to i reszta ekipy...
Myślimy; A co, one będą mieć , a ja nie? ;:306
A nasi faceci mają z nas radochę... ;:306
Mojemu to już tylko płacz pozostał. ;:306

Zuzka jak mi przypomnisz, to posadzę wiosną cebulę. Dużą sztukę. Skoro duża to może i jej drugi rok już będzie co?

Śliczny aniołek. Lubię takie akcenty. ;:215
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

O rzesz.... jak u mnie dziś wiało ;:202 Nawet prąd wyłączyli na jakiś czas, pewnie linie pozrywane ;:222 Deszcz leje, łeb urywa, nic jak tylko zabrać się za robótki ręczne. I w takim duchu powstał brat bliźniak pierwszego stroika robionego z zamiarem prezentowym:

Obrazek
Olcia, faceci niech sobie maja z nas radochę, byle dla nas już fartucha z rękawami zawiązywanymi na plecach nie zamawiali ;:306
Mati, fakt jest taki, że przecie każda roślinka jakoś tam kwitnie, jakby się uprzeć to i ziemniory można by na rabatach posadzić, wszak i one zakwitną :;230
Aneczko, tylko pytanie czy te cebule to jesienią czy wiosną się sadzi, bo to pewnie też ma znaczenie. ;:219 Zobaczymy co na wiosnę wyjdzie dziewczynom, które jakieś cebule już teraz posadziły :roll: A czy Ty szukałaś może tej Globe gdzieś do kupienia?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wieeeeeesz......
Ja tam już ziemniaki na rabatach w tym roku miałem,także ten pomysł nie jest aż tak dziwny :;230
A tak to się stało że obierki jako nawóz miały służyć.No,taka obierka to ma siłę ;:224
Ogólnie to babcia za bielunie je wzięła i gdybym jednego nie wyrwał to by było :;230
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Świetny pomysł z tą cebulą. Ja traktuję jako kwitnące rośliny ozdobne: czosnek słoniowy, pory, cebulę egipską, szczypiorek i szalotkę bananową kupioną kiedyś w markecie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuza super bliźniaki ci wyszły... ;:333 Piękne stroiki.
U mnie też tak wiało, a i padało przy tym jak diabli...Niedzielę przesiedziałam w domu, rano przy garach , teraz w pięknych ogrodach ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Czytam i uwierzyć nie mogę.. Zuza, temat z kwiatowego zamienił się na cebulowy :;230 Nie wiem jak to jest z odmianami, bo nie pamiętam jaką sadziłam. Zostawiłam na zimę w grządce cebulę i za rok zakwitła bez problemów ;:108 jak już sadzimy warzywa w rabatach to oczywiście oprócz kopru polecam rzodkiewkę.. ta to dopiero kwitnie jak szalona :;230
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja napomknę o chrzanie variegata i kolorowych rabarbarach,to by był szał,chyba ten chrzan kupię ;:224
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

O rany, to już wam kwiatów mało, że warzywom każecie kwitnąć :wink: ;:306
Zuziu stroikowe bliźniaki bardzo fajne.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zuziu śliczne dekoracje świąteczne zrobiłaś :)
Zachwyca mnie gwiazda betlejemska z przytulonym do niej aniołem, cudnie wygląda :D
Awatar użytkownika
elusia723
100p
100p
Od: 14 kwie 2015, o 15:18

Post »

Witam - ogladam i podziwiam zdjęcia z początku watku, i od razu chcialam dopytac o nazwę tej pieknej rózy pnącej na kratce - na pierwszej stronie watku. po prostu zaniemowilam ja ja zobaczylam - cudenko - ;:oj , poprosze o nazwe chyba czuje ze musza taka miec u siebie.
Pozdrawiam :tan
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza okno śliczne, ozdób niewiele, a jak wygląda. ;:oj Stroiki wyczarowałaś wyjątkowe, ;:138 dla mnie niedościgniony wzór. Może choć trochę odgapię. :) Czas teraz towarem deficytowym, ale już niedługo będziemy sobie mogły pozwolić na dłuższe pogaduszki. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”